Business Story #8: Νέα τουριστικά καταλύματα στη Θάσο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Business Story #8: Νέα τουριστικά καταλύματα στη Θάσο

0 comments
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τη νέα ιστορία της στήλης Business Stories.
 
Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό όραμά τους πραγματικότητα. 
 
Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.
 
Η 8η Business Story έχει κάτι από τις χρυσαφένιες αμμουδιές, τα καταγάλανα νερά και τους ελαιώνες του σμαραγδένιου νησιού του Βορείου Αιγαίου, της Θάσου.  
 

 

Η Θάσος, το σμαραγδένιο νησί του Αιγαίου, με τα καταπράσινα πεύκα, τα ελαιόδεντρα με τις διάσημες ελιές θρούμπες και τις πανέμορφες παραλίες της, μας υποδέχτηκε για το 8ο Business Story. Το νησί που ανέκαθεν αποτελούσε ένα στολίδι για τη Βόρεια Ελλάδα, αναπτύσσεται κόντρα στις οικονομικές δυσχέρειες των τελευταίων ετών και παρά την επέλαση της πανδημίας του Covid-19, με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της ανάπτυξης, υποστηρίζοντας την υλοποίηση των επιχειρηματικών οραμάτων 7 επενδυτών από την Ξάνθη και τη Θάσο για τη δημιουργία του δικού τους τουριστικού καταλύματος στο νησί. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του απερχόμενου ΕΣΠΑ 2014-2020 και με τη βοήθεια των έμπειρων στελεχών της ena, οι νέες επιχειρήσεις κατάφεραν να εγκριθούν προς χρηματοδότηση στο 50% των δαπανών τους από τη δράση “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι επιδοτούμενες δαπάνες περιλαμβάνουν κτιριακές εργασίες, προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού, συστήματα διασφάλισης ποιότητας, προβολή, λογισμικά, μεταφορικά μέσα και συμβουλευτική.  

Στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στηρίζουμε τον τουρισμό, έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας. Ενισχύουμε τους επενδυτές να αναβαθμίσουν τα προσφερόμενα τουριστικά προϊόντα τους, αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας. Στηρίζουμε παράλληλα την τουριστική απασχόληση που αποτελεί βασικό μοχλό μείωσης της ανεργίας, ιδιαίτερα των νέων και των γυναικών.

Στην 8η Business Story επισκεφτήκαμε και συνομιλήσαμε με ανθρώπους που εμπιστεύθηκαν την ena και αποφάσισαν να επενδύσουν στο τουρισμό. Ας δούμε τι μας είπαν...

8 Keys Luxury Suites στη Σκάλα Ποταμιάς- Σ. Μενεξές & Σία ΕΕ 

Ο κ. Νίκος, receptionist του The 8 Keys Luxury Suites μας καλωσόρισε με ένα πλατύ χαμόγελο και μας ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του καταλύματος στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς. Το The 8 Keys άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Μάιο του 2022, προσφέροντας 3 διαφορετικές προτάσεις διαμονής στις 8 πολυτελείς σουίτες του. 

Οι επενδυτές, από την εταιρεία Σ. Μενεξές & Σία ΕΕ, μας μίλησαν για τη γέννηση της ιδέας του εγχειρήματος τους που προέκυψε από την εμπειρία που διαθέτουν ως κατασκευαστές επίπλων στο χώρο των ξενοδοχειακών. Επιπλέον, μας τονίσαν την έμφαση που δίνουν στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις υψηλής αισθητικής πολυτελείς σουίτες τους, προκειμένου να προσφέρουν εκλεπτυσμένη διαμονή στους επισκέπτες τους. 

Στα μελλοντικά σχέδια των επενδυτών είναι να συνεχίσουν να εργάζονται με επαγγελματισμό, να ενημερώνονται και να βελτιώνονται ώστε να συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. 

Για τη συνεργασία τους με την ena, ανέφεραν ότι η εταιρεία στήριξε κάθε πτυχή του επενδυτικού τους σχεδίου, εκπονώντας το με άρτιο τρόπο, προσφέροντας τους επιπλέον πλήρη καθοδήγηση για την βέλτιστη αξιοποίηση των πηγών χρηματοδότησης.  

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη μας στο The 8 Keys εδώ


The 8 Keys

Mail επικοινωνίας: [email protected]

Σκάλα Ποταμιάς Θάσος, 64004

Τηλ. Επικοινωνίας: +306936 854 860

Booking

Facebook

Instagram

Twitter

Pinterest

Bella Vista Luxury Apartments στη Σκάλα Ποταμιάς - Αφοί Παπαμάρκου ΟΕ

O κ. Παπαμάρκος Νίκος και ο υιός του Θοδωρής μας υποδέχτηκαν στις όμορφες εγκαταστάσεις του Bella Vista Luxury Apartments στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς και μας μίλησαν για το νέο αντικείμενο δραστηριοποίησης της Αφοί Παπαμάρκου ΟΕ.

Η ιδέα, σύμφωνα με τους επενδυτές είχε γεννηθεί αρκετό καιρό πριν, καθώς για χρόνια η οικογένεια έκανε τις διακοπές της στη Θάσο και έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο αυτό. Στη συνέχεια, τους δόθηκε η ευκαιρία για την αγορά ενός οικοπέδου, το οποίο με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μπόρεσε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο τουριστικό συγκρότημα.

Οι επενδυτές αναφέρθηκαν στην καταλυτική σημασία της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την ταχύτερη υλοποίηση της επένδυσης και την καλή συνεργασία τους με την ena. Μια συνεργασία στο πλαίσιο της οποίας έγινε η υποβολή και η υλοποίηση του σχεδίου, καθώς και η αντιμετώπιση των θεμάτων που προέκυψαν από την γραφειοκρατία κατά τη διεκπεραίωση. 

Τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό το Bella Vista είναι, σύμφωνα με τους επενδυτές, το αρχιτεκτονικό σχέδιο του συγκροτήματος,  η άνεση των χώρων, η ξεχωριστή τοποθεσία μέσα σε έναν παλιό ελαιώνα της περιοχής  και η ποιότητα του εξοπλισμού. 

Ήδη στα μελλοντικά σχέδια τους είναι η πιθανή επέκταση των εγκαταστάσεων τους σε γειτονικό χώρο, αλλά και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.  

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη μας στα Bella Vista Luxury Apartments εδώ


Bella Vista Luxury Apartments

Mail επικοινωνίας: [email protected]

Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος 64004

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 6944739901, +30 2593061951

Booking

Facebook

Instagram

Tripadvisor 

 

Perla Beach στη Σκάλα Ποταμιάς - Yilmaz Nurioglou

O κ. Nurioglou άφησε τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη το 2016 και μαζί με την έγκυο σύζυγο του αποφάσισε να επενδύσει στη Θάσο. Εγκαταλείποντας την καριέρα του σαν marine engineer στη Shell Turkey, είχε ήδη αποκτήσει τα απαραίτητα skills (όπως μας δήλωσε) που θα τον βοηθούσαν να διαχειριστεί μια δική του επιχείρηση. 

Ο κ. Nurioglou, μας εκμυστηρεύτηκε ότι δε θα μπορούσε να ολοκληρώσει το επενδυτικό του πλάνο χωρίς τη συμβολή της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Όταν έμαθε για τη δράση που θα προκηρυσσόταν, ο δικηγόρος του του σύστησε την ena για τη διαχείριση της υποβολής του και ο ίδιος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία αυτή.

Το Perla Beach ξεχωρίζει λόγω του ιδιαίτερου μοντέρνου industrial design που ο ίδιος ο κ. Nurioglou σχεδίασε σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα των καταλυμάτων. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, η εξυπηρέτηση των επισκεπτών είναι αυτό που μπορεί να διαφοροποιήσει μία επιχείρηση στον ανταγωνιστικό κλάδο των τουριστικών.  

Στα μακροπρόθεσμα μελλοντικά του σχέδια υπάρχει η επιθυμία για μια μικρή επέκταση της επιχείρησης, που σήμερα αποτελείται από 12 studios και μεζονέτες, τα οποία στεγάζονται σε 2 κτίρια

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη μας στο Perla Beach εδώ.


 

Perla Beach Hotel

Mail επικοινωνίας: [email protected]  

Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος 64004

Τηλ. Επικοινωνίας:+30 6943165355 

Booking

Facebook

Instagram

Tripadvisor

 

Acantha Suites στη Σκάλα Ποταμιάς - Τσομπανίδου Μαρία και Σία ΟΕ

Το Acantha Suites βρίσκεται στην καρδιά της Σκάλας Ποταμιάς στη Θάσο, μόλις 100 μ. μακριά από τη θάλασσα. Προσφέρει σουίτες ιδανικής διαμονής και υψηλής ποιότητας σε όλους τους επισκέπτες που αναζητούν χαλάρωση και ηρεμία στην ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία της Θάσου. Οι άνετες σουίτες που διαθέτει είναι εξοπλισμένες με όλες τις ανέσεις και την πολυτέλεια για αξέχαστες διακοπές.

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη μας στο Acantha Suites εδώ.


 

Acantha Suites

Mail επικοινωνίας: [email protected]

Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος 64004

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 6943165355

Booking

Facebook

 

The Angeliki Boutique Hotel στη Σκάλα Ραχωνίου - Σ. Κωνσταντινίδης / A. Κωνσταντινίδου 

Κατά την επίσκεψη μας στο The Angeliki Boutique Hotel στη Σκάλα Ραχωνίου είχαμε την χαρά να συναντήσουμε δύο νέα παιδιά, γεμάτα όρεξη και σχέδια για την ανάπτυξη της επιχείρησης τους, την Αγγελική και το Σταύρο

Η δημιουργία ενός καταλύματος στη Θάσο, ήταν όπως μας εκμυστηρεύτηκαν οι επενδυτές, ένα όνειρο του "Παππού Σταύρου" και της “Γιαγιάς Αγγελικής", που έδωσε και το όνομα της στο ξενοδοχείο, να φτιάξουν κάτι για τα εγγόνια τους στο νησί. 

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, όπως οι ίδιοι μας είπαν, λόγω της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ και της εξαιρετικής και καίριας συνεργασίας τους με την ena, που ανέλαβε την υποβολή και υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου. 

Αυτό που κάνει το Angeliki Boutique Hotel ξεχωριστό, είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτό, που αγαπούν ιδιαιτέρως τόσο αυτό που κάνουν όσο και το νησί της Θάσου και είναι αποφασισμένοι να δείξουν στους επισκέπτες τους, όλους τους λόγους που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την περιοχή. 

Αν και η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις πριν από λίγες ημέρες, στα άμεσα μελλοντικά σχέδια των ιδιοκτητών είναι να εμπλουτίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους με ακόμα περισσότερες φρέσκες ιδέες και αργότερα να επεκτείνουν την επιχείρηση, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη μας στο The Angeliki Boutique Hotel εδώ.


 

The Angeliki Boutique Hotel

Mail επικοινωνίας: [email protected][email protected]

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2593081562+30 6947384399 (+ What's App)+30 6947512922

Booking

Facebook

Instagram

Tripadvisor

Motivo στη Σκάλα Ποταμιάς - Alpha Ccom MIKE

Ένας ακόμα νέος άνθρωπος ο κ. Αλμπανίδης Χρήστος μας υποδέχτηκε και μας φιλοξένησε στην επιχείρηση του, το ξεχωριστό Motivo στη Σκάλα Ποταμιάς. Το industrial design και τα ενδιαφέροντα μοτίβα κάνουν τους χώρους του ξενοδοχείου τόσο ιδιαίτερους και διαφορετικούς σε μια επιχείρηση η οποία άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2020 εν μέσω της πανδημίας.

Η επιχείρηση από την πρώτη στιγμή, έδωσε έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως χρησιμοποιεί κάθε προτίμηση, παρατήρηση και feedback που λαμβάνει από τους επισκέπτες της για να βελτιώνεται διαρκώς και να ομορφαίνει την εμπειρία όσων επιλέγουν το Motivo για τις διακοπές τους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί προσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους που το επισκέπτονται και έτσι ώστε να το επιλέγουν ξανά την επόμενη χρονιά γαι τη διαμονή τους.

Η συνεργασία του κ. Αλμπανίδη με την ena ξεκίνησε πριν την υποβολή του φακέλου της επιχείρησης στη δράση καθώς η ιδέα προυπήρχε και με τη συμβολή της εταιρείας έγιναν οι απαραίτητες προεργασίες: μελέτη βιωσιμότητας, επενδυτικό σχέδιο κτλ. Με την προκήρυξη της δράσης και την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δόθηκε το έναυσμα για τη γρηγορότερη και ευκολότερη υλοποίηση του εγχειρήματος, που ξεκίνησε άμεσα μετά την έγκριση του σχεδίου. 

Τα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης διαμορφώνονται από την αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες της και αξιολογούνται στο τέλος κάθε σεζόν, ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες να εμπλουτίζονται χρόνο με το χρόνο και η εμπειρία του επισκέπτη να βελτιώνεται σημαντικά. 

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη μας στο Motivo εδώ.


 

Motivo Thassos

Mail επικοινωνίας: [email protected]  

Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος 64004

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 25930 62299 - +30 6989 853 243 

Booking

Facebook

Instagram

Tripadvisor

 

La Terra Petra στη Σκάλα Ραχωνίου - Accommodation Solutions ΑΕ

Τα καταλύματα La Terra Petra, βρίσκονται στη βόρειο δυτική πλευρά της Θάσου και πιο συγκεκριμένα στη όμορφη περιοχή της Σκάλας Ραχωνίου. Υπάρχουν 2 τύποι καταλυμάτων για να διαλέξει ο επισκέπτης: ενός υπνοδωματίου πετρόχτιστο σπίτι με αυλή και ενός υπνοδωματίου πετρόχτιστο σπίτι με τζακούζι

Διαβάστε περισσότερα για την επίσκεψη μας στο La Terra Petra εδώ.


La Terra Petra

Mail επικοινωνίας: [email protected]

Σκάλα Ραχωνίου, Θάσος 64010

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 694 454 1180

Booking

Facebook

Instagram

Θυμηθείτε την Business Story #1: Le Fondant!!

 
Θυμηθείτε την Business Story #2: Meat Company Παπαδόπουλος!!
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #3: 1905 Boutique Hotel!!
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #4: Hellenic Medical Supplies - masks.gr
 
 
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #6: #enaagroΟΣΔΕ
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #7: Κοκκύμελον