Business Story #8.4: Motivo Thassos

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Business Story #8.4: Motivo Thassos

0 comments

Στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που αποτελούμε μέρος της τουριστικής ανάπτυξης στο σμαραγδένιο νησί του βορείου αιγαίου, τη Θάσο. Υποστηρίζουμε την υλοποίηση των επιχειρηματικών οραμάτων 7 επενδυτών από την Ξάνθη και τη Θάσο για τη δημιουργία των δικών τους τουριστικών καταλυμάτων στο νησί. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του απερχόμενου ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη βοήθεια των έμπειρων στελεχών της ena, οι νέες επιχειρήσεις κατάφεραν να εγκριθούν προς χρηματοδότηση στο 50% των δαπανών τους από τη δράση “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” του Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι επιδοτούμενες δαπάνες αφορούσαν κτιριακές εργασίες, προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού, συστήματα διασφάλισης ποιότητας, προβολή, λογισμικά, μεταφορικά μέσα και συμβουλευτική.

Μια από τις επενδύσεις αυτές είναι το Motivo. Το τμήμα Μάρκετινγκ της ena, στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου Business Story, είχε την χαρά και την τιμή να επισκεφτεί το τουριστικό κατάλυμα Motivo και να συνομιλήσει με τον κ. Χρήστο Αλμπανίδη, αποκομίζοντας μια μικρή γεύση από την φιλοξενία και τις παροχές που προσφέρει, την οποία θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε. Ο ιδιοκτήτης των καταλυμάτων μας απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις:

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το νέο εγχείρημα σας;

Η ιδέα προϋπήρχε της δράσης του ΕΣΠΑ και ο σχεδιασμός του Motivo στη Θάσο είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Είχα γνωρίσει το νησί μόνο ως τουρίστας και ανακάλυψα πως είχε μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Παρότι είμαι μηχανολόγος μηχανικός με δικό μου τεχνικό γραφείο στην Ξάνθη, ο τουριστικός κλάδος ήταν κάτι που με ενδιέφερε από παλιά και ήθελα κάποια στιγμή να φτιάξω το δικό μου κατάλυμα.

Πώς συνέβαλε η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην υλοποίηση του εγχειρήματος;

Το ΕΣΠΑ με βοήθησε να υλοποιήσω το business plan μου και η χρηματοδότηση ήταν ένα μεγάλο βοήθημα για να καταφέρω να διατηρήσω υψηλό προφίλ και υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.    

Με την ena ξεκίνησα να συνεργάζομαι το 2017, όταν ανακοινώθηκε η δράση του ΕΣΠΑ που με ενδιέφερε. Η ena με βοήθησε να φτιάξω όλο το επενδυτικό μου σχέδιο από την αρχή, να συλλέξω τα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνταν για το φάκελο της αίτησης μου και να κάνω την απαραίτητη για το ξεκίνημα μελέτη βιωσιμότητας. Στη συνέχεια, ανέλαβε φυσικά και την καθοδήγηση μου κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του πλάνου, μετά την έγκριση του προς χρηματοδότηση. Θα πρότεινα την εταιρεία 100% και σε άλλους επενδυτές για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας

Τι κάνει την επιχείρηση σας ξεχωριστή;

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε με γνώμονα τη διαφορετικότητα σε ότι αφορά το design. Σε πρώτη φάση λοιπόν θέλαμε να φτιάξουμε ένα ξενοδοχείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα όσον αφορά τον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό του σχεδιασμό. 

Σε δεύτερη φάση μας ενδιέφερε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση. Αυτό που κάνουμε διαφορετικό από πολλά άλλα καταλύματα, είναι ότι αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη μας ξεχωριστά, δίνοντας έμφαση στο να σημειώνουμε τις προτιμήσεις και τις προθέσεις του, ότι μας έχει πει κατά την κράτηση και να τηρούμε όσα έχει μοιραστεί μαζί μας ακόμα και την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτεί, γιατί αυτό που επιθυμούμε είναι να μας κάνουν οι πελάτες μας την τιμή να μας επισκεφτούν και την επόμενη χρονιά. Για να το πετύχουμε αυτό φροντίζουμε να δημιουργούμε προσωπικές σχέσεις με τους επισκέπτες μας

Πείτε μας δυο λόγια για την επιχείρηση σας

Η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2020 στην περιοχή Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο.

Το Μotivo διαθέτει 22 δωμάτια, διαφόρων τύπων από δίκλινα μέχρι δίχωρα διαμερίσματα, σε ένα σύνολο 50 κλινών. Οι εξωτερικοί του χώροι περιλαμβάνουν bar, κήπο και πισίνα που προσφέρουν στους επισκέπτες δροσιά και χαλάρωση. 

Πέρα από εμένα, εργάζονται άλλα 5 άτομα από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο τα οποία μένουν μόνιμα στη Θάσο καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την επιχείρηση σας;

Κάποια επέκταση της επιχείρησης δεν είναι στα βραχυπρόθεσμα σχέδια μας. Αυτό που επιθυμούμε για το άμεσο μέλλον είναι να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε το feedback που λαμβάνουμε από τους επισκέπτες μας για να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας και την εμπειρία του πελάτη σεζόν με τη σεζόν. 

 

Motivo Thassos

Mail επικοινωνίας: [email protected]  

Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος 64004

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 25930 62299 - +30 6989 853 243 

Booking

Facebook

Instagram

Tripadvisor

 

Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό όραμά τους πραγματικότητα. 

Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.