Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company: Business Story #2

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company: Business Story #2

0 comments

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τη νέα ιστορία της στήλης Business Stories.

Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό όραμά τους πραγματικότητα. 

Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.

Η δεύτερη Business Story αφορά μια αμιγώς ελληνική και κάθετα ολοκληρωμένη παραγωγική και εμπορική επιχείρηση, που εξειδικεύεται στο κρέας, στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που συνδέονται με αυτό, ελάτε να γνωρίσουμε την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company!


Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company μετράει σχεδόν 100 χρόνια συνεχούς επιχειρηματικής δραστηριότητας και τρεις γενιές εμπειρίας στην παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία κρέατος και προϊόντων και υπηρεσιών που συνδέονται με αυτό.

Στο ιδιόκτητο Πάρκο Παραγωγής της, έκτασης 55.000 τμ., στο Λαμπρινό της Ξάνθης, λειτουργούν οι επιχειρησιακές μονάδες της εκτροφής, του σφαγείου, της επεξεργασίας κρέατος, της παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, της επεξεργασίας ζωικών παραπροϊόντων και υποπροϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και επεξεργασίας υποπροϊόντων rendering, ενώ το εταιρικό κρεοπωλείο συνεχίζει χωρίς διακοπή από το 1954 τη λειτουργία του στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης.

Οι κυριότερες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που η εταιρεία  Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company διαθέτει στην αγορά είναι:

Κρέας

Η εταιρεία διαθέτει στην αγορά νωπό μοσχαρίσιο, βοδινό, χοιρινό, πρόβειο και αίγειο κρέας, προερχόμενο από τα ζώα που εκτρέφονται στην φάρμα της και στις συνεργαζόμενες φάρμες τοπικών παραγωγών. Πρόσφατα έχει λανσάρει στην αγορά και το κρέας της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, ένα προϊόν-αποτέλεσμα της μακρόχρονης και στοχευμένης συνεργασίας της εταιρείας με επιλεγμένους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης. Οι παραγωγοί είναι πιστοποιημένοι εκτροφείς της ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, σύμφωνα με το μητρώο που διατηρεί το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Δράμας.

Επιπλέον η εταιρεία διαθέτει στο δίκτυο των καταστημάτων τροφίμων λιανικής πώλησης και μια γκάμα συσκευασμένων και κατεψυγμένων κομματιών βοδινού και χοιρινού κρέατος για οικιακή κατανάλωση.    

Αλλαντικά & κρεατοσκευάσματα

Η εταιρεία παράγει μια μεγάλη γκάμα αλλαντικών, σε τρεις κατηγορίες: τοπικά και παραδοσιακά, καπνιστά και αλλαντικά για snacks, αλλαντικά για snacks, από βοδινό, χοιρινό και κρέας πουλερικών και επιλεγμένες συμπληρωματικές Α’ ύλες. Τα αλλαντικά παρασκευάζονται από αυτοτελή κομμάτια ή σύγκοπτο κρέας με ποικίλες μεθόδους επεξεργασίας: θερμική, κάπνιση, φυσική ξήρανση, φυσική ωρίμανση ή και συνδυασμό των παραπάνω, με βάση παραδοσιακές πατροπαράδοτες ή σύγχρονες και τοπικές ή κοσμοπολίτικες συνταγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην γκάμα των αλλαντικών περιλαμβάνονται και προϊόντα «καθαρής ετικέτας», προϊόντα χωρίς κανένα συντηρητικό και πρόσθετο.

Τα κρεατοσκευάσματα της εταιρείας από μοσχαρίσιο, βοδινό, χοιρινό, πρόβειο και κρέας πουλερικών και επιλεγμένες συμπληρωματικές Α’ ύλες διατίθενται νωπά ή κατεψυγμένα, έτοιμα για μαγείρεμα στο σπίτι και στην μαζική εστίαση.

Υπηρεσίες σφαγείου

Το σφαγείο της εταιρείας διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, μία αποκλειστικά για βοοειδή και μία για χοίρους και αιγοπρόβατα και οι σφαγές πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες πρακτικές, όπως αυτές ορίζονται από το ευρωπαϊκό πρότυπο.

Το σφαγείο εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός σημαντικού αριθμού συνεργαζόμενων τοπικών κτηνοτρόφων και τις ανάγκες της εταιρείας για νωπό κρέας, κρέας για αλλαντικά, κρεατοσκευάσματα και συσκευασμένα κατεψυγμένα προϊόντα.

Υπηρεσίες & Υποπροϊόντα Rendering

Η μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων και παροχής υπηρεσιών Rendering της εταιρείας διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, μία για καύση και μία για αδρανοποίηση και εξυπηρετεί τις ανάγκες της εταιρείας και τις ανάγκες όλης της Θράκης, ως η μοναδική μονάδα του είδους σε όλη την περιοχή.

Διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, μία για καύση και μία για αδρανοποίηση των μη επεξεργάσιμων υποπροϊόντων του σφαγείου.

Συνδεδεμένη με τη μονάδα Rendering της εταιρείας είναι η πιλοτική εγκατάσταση επεξεργασίας υγρών υπολειμμάτων υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη μέσω της οποίας παράγεται βιοαέριο με δυνατότητα μετατροπής του σε ηλεκτρική ενέργεια. Η εγκατάσταση σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το έργο έχει βραβευθεί με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις το 2017 και με Environmental Award το 2018.

Βραβεύσεις & Πιστοποιήσεις

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας προϊόντων.

Το 2018, μετά τη σχετική πιστοποίηση από την Eurocert, η εταιρεία εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και επιλεγμένα προϊόντα της φέρουν το σήμα της.

Επιπλέον έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς με σημαντικότερες διακρίσεις τις βραβεύσεις  του θρακιώτικου καβουρμά το 2019 και του παστουρμά και της μπριζόλας χοιρινής καπνιστής στις αντίστοιχες ετήσιες διοργανώσεις των Great Taste Awards.

Η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company εδώ και μερικά χρόνια έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, το οποίο και υλοποιεί αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους των χρηματοδοτικών δράσεων στις οποίες έχει ενταχθεί με την υποστήριξη της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, για το λειτουργικό, διοικητικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό της, στοχεύοντας:

  • στη διάθεση στην αγορά επώνυμων, ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών
  • στην ανάπτυξη της αγοράς του ελληνικού κρέατος
  • στη διεύρυνση του δικτύου διανομής των προϊόντων της πέρα από τα όρια της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
  • στη δημιουργία και διατήρηση υγιών σχέσεων συνεργασίας, ωφέλιμων για όλους, με τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες και την ευρύτερη παραγωγική, επιχειρηματική, επιστημονική, εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα.

Η συνεργασία της εταιρείας ena Σύμβουλοι Aνάπτυξης είναι μακρόχρονη με την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company να έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικές δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και 2014-2020, αλλά και του Αναπτυξιακού Νόμου.  

Τη συμβουλευτική καθοδήγηση της εταιρείας Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company έχει αναλάβει η ομάδα των έμπειρων στελεχών της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, με επικεφαλής τον Νίκο Χαραλαμπογιάννη, Υπεύθυνο επενδυτικών σχεδίων Αναπτυξιακού Νόμου. Η συνεργασία μέχρι σήμερα είναι άριστη και είναι φανερό πως η εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ακολουθεί πιστά τη συμβουλή του Νίκου πως «οι επενδυτές πρέπει να βλέπουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα ως εργαλεία και όχι ως αυτοσκοπό ή προσδοκώμενο κέρδος γιατί διαφορετικά θα αποτύχουν στους στόχους που έχουν θέσει».


Περισσότερες πληροφορίες:

Info

Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company

Πάρκο Παραγωγής

Λαμπρινό Ξάνθης 67100, Τ. +30 2541 600500

Κρεοπωλείο | Butcher Store

Δημοτική Αγορά Ξάνθης, 67133 Ξάνθη

Τ. +30 25410 22080

[email protected]

www.meatcompany.gr

Θυμηθείτε την Business Story #1: Le Fondant!!