Οικογένεια Νικολαΐδη - Αγροδιατροφική Ε.Π.Ε. : Business Story #5

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οικογένεια Νικολαΐδη - Αγροδιατροφική Ε.Π.Ε. : Business Story #5

0 comments
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τη νέα ιστορία της στήλης Business Stories.
 
Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό όραμά τους πραγματικότητα. 
 
Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.
 
Η πέμπτη Business Story αφορά μια ξεχωριστή οικογένεια με έντονη επιχειρηματική και αγροτική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, την οικογένεια Νικολαΐδη και την επιχείρηση τους Αγροδιατροφική ΕΠΕ.
 

 

 

Η οικογένεια Νικολαΐδη, αποτελούμενη από τον πατέρα Γιώργο, τη μητέρα Ζωή και τους δύο γιους τους Απόστολο και Αλέξανδρο, με σκληρή προσπάθεια και αποφασιστικότητα κατάφερε να αποκτήσει τη δική της επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, την Αγροδιατροφική Ε.Π.Ε., αλλά και μια αγροτική εκμετάλλευση πολλών στρεμμάτων και διαφόρων καλλιεργειών. 
 
 
Τα μέλη της οικογένειας εμπιστεύτηκαν την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από την ίδρυση της επιχείρησης τους το 2008 και για όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχουν υλοποιήσει για αυτήν, καθώς επίσης για τις αγροτικές ενισχύσεις και δράσεις στις οποίες συμμετέχουν. 

Αγροδιατροφική ΕΠΕ

Η Αγροδιατροφική ΕΠΕ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια, δραστηριοποιείται στον κλάδο της μεταποίησης και εδρεύει στο Μαγικό Ξάνθης.
 
Οι ιδιοκτήτες της, δηλαδή τα μέλη της οικογένειας Νικολαΐδη, έχουν εξελίξει από τότε το αρχικό αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης από συλλογή, αποθήκευση και εμπόριο δημητριακών, προσθέτοντας στις προσφερόμενες υπηρεσίες το εμπόριο φαρμάκων, λιπασμάτων, σπόρων και ζωοτροφών. 
 
 
Σήμερα, η επιχείρηση απασχολεί 10 άτομα προσωπικό μαζί με τα μέλη της οικογένειας, που την υποστηρίζουν με κάθε τρόπο. Επεκτείνεται συνεχώς εκμεταλλευόμενη χρηματοδοτικές δράσεις και εξυπηρετεί πελάτες από τις περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης. Η Αγροδιατροφική συγκεντρώνει στις εγκαταστάσεις της μεγάλες ποσότητες δημητριακών, οι οποίες αφού υποστούν την διαδικασία της τεχνητής ξήρανσης αποθηκεύονται στους κατάλληλους χώρους που διαθέτει και έπειτα τους εμπορεύεται. Η μονάδα προμηθεύει την αγορά με δημητριακά σε περίοδο εκτός αιχμής παραγωγής επιτυγχάνοντας καλύτερη τιμή πώλησης του προϊόντος.   
 
Η εταιρεία για την ίδρυση της μονάδας ξήρανσης και αποθήκευσης δημητριακών προϊόντων που διαθέτει, εντάχθηκε με την καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης  στις ευεργετικές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004. Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου η Αγροδιατροφική υλοποίησε το επενδυτικό της σχέδιο για την κατασκευή σιλό με ικανότητα αποθήκευσης δημητριακών καρπών της τάξης των 6.100 τόνων περίπου, που  πληρούνται 2-2,5 φορές ετησίως για να καλύψουν τις ανάγκες που εξυπηρετεί. Το σχέδιο επιχορηγήθηκε με ποσοστό επιδότησης 55% και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2010
Απόστολος Νικολαΐδης: Ευτυχώς, υπάρχουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και επιχειρήσεις σαν τη δική μας μπορούν να διευκολυνθούν τουλάχιστον στην αρχή της επένδυσης, διαφορετικά το κόστος για τέτοια εγχειρήματα θα ήταν δυσβάσταχτο
Το 2011 εντάχθηκε εκ νέου στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 για επενδυτικό σχέδιο επέκτασης της υφιστάμενης μονάδας ολοκληρώνοντας την επένδυση τον Ιούνιο του 2011.
 
Πρόσφατα, έλαβε έγκριση το νέο επενδυτικό σχέδιο που υπέβαλε η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης για λογαριασμό της επιχείρησης, στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016 και στο καθεστώτος “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων” με αντικείμενο την αύξηση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας. 
 
 
 
Με την ολοκλήρωση του τελευταίου επενδυτικού σχεδίου θα προστεθεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος 4 νέων σιλό συνολικής χωρητικότητας 12.804,00m3 ή 9.603 τόνων υπερδιπλασιάζοντας τη συνολική δυναμικότητα της επιχείρησης (παλαιών και νέων σιλό) στα 20.500m3 ή στους 15.500 τόνους. 
Απόστολος Νικολαΐδης: Είμαστε απολύτως ευχαριστημένοι με τους χειρισμούς της ena όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε, μόνο κερδισμένοι αισθανόμαστε.

Αγροτική δραστηριότητα

Παράλληλα με τη καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης, τα μέλη της οικογένειας καλλιεργούν και φροντίζουν με αφοσίωση τα περισσότερα από 2.500 στρέμματα γης που διαχειρίζονται, συμμετέχοντας με την υποστήριξη της ena σε αγροτικά προγράμματα για την ενίσχυση τους.
 
 
Μεταξύ των καλλιεργειών που έχει επιλέξει η οικογένεια Νικολαΐδη βρίσκονται τα δημητριακά: σκληρός και μαλακός σίτος και κριθάρι, οι ενεργειακές καλλιέργειες: ηλίανθος και ελαιοκράμβη, το βαμβάκι, αλλά και τα ζαχαρότευτλα, οι ντομάτες και οι ελιές. 
Απόστολος Νικολαΐδης: Είναι δύσκολη η καθημερινότητα μας, όπως για κάθε επαγγελματία αγρότη, αλλά συνεχίζουμε…
 
 
Η οικογένεια Νικολαΐδη εμπιστεύθηκε και συνεργάζεται έκτοτε αποκλειστικά με την ena από το 2014. Έτος ορόσημο για την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης καθώς ήταν από τους πρωτοπόρους της περιοχής και όχι μόνο, που πιστοποιήθηκαν ως Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η αποκλειστική συνεργασία της οικογένειας Νικολαΐδη με την εταιρεία μας για την υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης των αγροτεμαχίων που εκμεταλλεύεται, είναι μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας, παρόλο που απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και για τις δύο πλευρές καθώς το πλήθος των στρεμμάτων είναι εξαιρετικά μεγάλο.
Απόστολος Νικολαΐδης: Θα πρότεινα και σε άλλους την ena με κλειστά τα μάτια. Πού αλλού να απευθυνθεί κάποιος;; Αυτό που έχει κάνει η ena για την περιοχή είναι κοινωνικό έργο
Με την καθοδήγηση της Μαρίας Καρατζόγλου, έμπειρης συμβούλου ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα της ena, συμμετείχαν επίσης στον 1ο κύκλο της δράσης “Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Στόχος της 5ετούς δράσης είναι η μείωση της ρύπανσης του νερού τόσο από νιτρικά ιόντα όσο και από άλλες εν δυνάμει ρυπογόνες εισροές (φωσφορικά ιόντα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα). Οι δύο αγρότες της οικογένειας, δηλαδή η μητέρα Ζωή και ο υιός Απόστολος έχουν εντάξει περίπου 1.900 στρέμματα στο 1ο κύκλο της δράσης, ενώ προετοιμάζονται να υποβάλλουν σχετικούς φακέλους και στο 2ο κύκλο της δράσης που “τρέχει” αυτή τη στιγμή.  
 
 
Το τμήμα Marketing της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θέλει να ευχαριστήσει την οικογένεια Νικολαΐδη και ιδιαίτερα τον Απόστολο για την πολύτιμη συνεργασία, τη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και τον χρόνο που αφιέρωσε στην δημιουργία του 5ου Business Story της ena. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου οι αγροτικές δραστηριότητες του είναι αυξημένες και ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος. 
 
 
 
 
 
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ Ε.Π.Ε.
Επαρ.Οδ. Ξάνθης-Μαγγάνων, Μαγικό
Τ.Κ. 671 00
Τηλ. 25410-91833
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #1: Le Fondant!!
 
Θυμηθείτε την Business Story #2: Meat Company Παπαδόπουλος!!
 
Θυμηθείτε την Business Story #3: 1905 Boutique Hotel!!
 
Θυμηθείτε την Business Story #4: Hellenic Medical Supplies - masks.gr