Business Story #8.5: Perla Beach Hotel

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Business Story #8.5: Perla Beach Hotel

0 comments

Στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που αποτελούμε μέρος της τουριστικής ανάπτυξης στο σμαραγδένιο νησί του Βορείου Αιγαίου, τη Θάσο. Υποστηρίζουμε την υλοποίηση των επιχειρηματικών οραμάτων 7 επενδυτών από την Ξάνθη και τη Θάσο για τη δημιουργία των δικών τους τουριστικών καταλυμάτων στο νησί. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του απερχόμενου ΕΣΠΑ 2014-2020 με τη βοήθεια των έμπειρων στελεχών της ena, οι νέες επιχειρήσεις κατάφεραν να εγκριθούν προς χρηματοδότηση του 50% των δαπανών τους από τη δράση “Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” του Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι επιδοτούμενες δαπάνες αφορούσαν κτιριακές εργασίες, προμήθεια και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού, συστήματα διασφάλισης ποιότητας, προβολή, λογισμικά, μεταφορικά μέσα και συμβουλευτική.

Μια από τις επενδύσεις αυτές είναι το Perla Beach Hotel. Το τμήμα Μάρκετινγκ της ena, στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου Business Story, είχε την χαρά και την τιμή να επισκεφτεί το τουριστικό ξενοδοχείο Perla Beach και να συνομιλήσει με τον κ. Yilmaz Nurioglou, αποκομίζοντας μια μικρή γεύση από την φιλοξενία και τις παροχές που προσφέρει, την οποία θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε. Ο ιδιοκτήτης των καταλυμάτων μας απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις:

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το νέο εγχείρημα σας;

Ήταν 2016 όταν αποφάσισα να κάνω μια νέα επένδυση στη Θάσο. Πριν από αυτό δούλευα για 12 χρόνια σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στην Τουρκία σαν Marine engineer. Πάντα έβλεπα την εταιρική ζωή σαν δεύτερο πανεπιστήμιο, μέσα από το οποίο θα ανέπτυσσα τις απαραίτητες δεξιότητες για να μπορώ να διαχειριστώ κάποια στιγμή τη δική μου επιχείρηση. Ηταν μια δύσκολη απόφαση καθώς έπρεπε να αλλάξω καριέρα, χώρα και να αντιμετωπίσω μια σειρά προκλήσεων, αλλά γνώριζα ότι τα 40 ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να “δραπετεύσω” και να φτιάξω τη δική μου επιχείρηση. Ετοιμαζόμουν άλλωστε εκείνη την περίοδο να γίνω πατέρας και αποφάσισα ότι ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον, μακριά από την Κωνσταντινούπολη. Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στο να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και να ξεκινήσω αγοράζοντας τη γη για το ξενοδοχείο μου το 2016.  

Πώς συνέβαλε η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην υλοποίηση του εγχειρήματος;

Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ήταν ιδιαίτερα σημαντική για μένα, καθώς χωρίς αυτήν δε θα μπορούσα να ολοκληρώσω το επιχειρηματικό μου σχέδιο. Το προσωπικό μου budget έφτανε μόνο για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και του πρώτου κτιρίου του σχεδίου για την επιχείρηση μου. Μόνο μετά την έγκριση της αίτησης στη δράση, ξεκίνησα τις εργασίες στο δεύτερο κτίριο του Perla Beach, οπότε αυτή η χρηματοδότηση ήταν σωτήρια για την υλοποίηση της ιδέας μου

Είχα ακούσει για τη δράση πριν ξεκινήσει και περίμενα να ανοίξουν οι υποβολές, όταν ο δικηγόρος μου, μου σύστησε την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης για την υποστήριξη του επενδυτικού μου σχεδίου. Η συνεργασία με την ομάδα της ena ήταν πολύ καλή, δουλεύαμε διαρκώς πολύ στενά μαζί για να ολοκληρώσουμε την υποβολή και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου. 

Τι κάνει την επιχείρηση σας ξεχωριστή;

Είναι πολύ δύσκολο να διαφοροποιηθεί μια τουριστική επιχείρηση ανάμεσα σε τόσο ανταγωνισμό, για αυτό προσπαθήσαμε μαζί με την Ελληνίδα αρχιτέκτονα μου να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό μοντέρνο design και διακόσμηση, διαφορετικό από την κλασική πέτρα που χρησιμοποιούν τα περισσότερα καταλύματα στη γύρω περιοχή. 

Πέρα από αυτό, η πραγματική διαφοροποίηση βρίσκεται στην εξυπηρέτηση, στην επικοινωνία και την προσωπική επαφή με τους πελάτες έτσι ώστε να ξεχωρίσουν οι ίδιοι την επιχείρηση σου λόγω της καλής εμπειρίας που αποκομίζουν από την επίσκεψη τους. 

Πείτε μας δυο λόγια για την επιχείρηση σας

Το Perla Beach Hotel βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα στη Χρυσή Αμμουδιά της Θάσου. Αποτελείται από 2 κτίρια με 12 δωμάτια, δηλαδή για την ακρίβεια 6 στούντιο και 6 μεζονέτες, μοντέρνα διακοσμημένα και στολισμένα με απλότητα και πολυτελείς πινελιέςΣτο σύνολο τους τα δωμάτια αυτά μπορούν να φιλοξενήσουν 41 επισκέπτες

Το ξενοδοχείο λειτουργεί και δέχεται επισκέπτες από την 1η Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου κάθε έτους και το επισκέπτονται κυρίως οικογένειες με παιδιά.  

Διαθέτει εξωτερικούς χώρους και πισίνα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον ήλιο. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για την επιχείρηση σας;

Όχι ακόμα, αλλά σε καναδυό χρόνια από τώρα σκοπεύω να επεκτείνω την επιχείρηση μου, καθώς τα τουριστικά είναι ένας κλάδος με καλές χρηματικές απολαβές παρά τον εποχιακό τους χαρακτήρα. 
 

 

 

Perla Beach Hotel

Mail επικοινωνίας: [email protected]  

Σκάλα Ποταμιάς, Θάσος 64004

Τηλ. Επικοινωνίας:+30 6943165355 

Booking

Facebook

Instagram

Tripadvisor

 

Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό όραμά τους πραγματικότητα. 

Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.