Hellenic Medical Supplies - masks.gr: Business Story #4

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Hellenic Medical Supplies - masks.gr: Business Story #4

0 comments
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τη νέα ιστορία της στήλης Business Stories.
 
Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό όραμά τους πραγματικότητα. 
 
Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.
 
Η τέταρτη Business Story αφορά μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια που συνέβαλε στην αυτοδυναμία της ελληνικής αγοράς σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Φυσικά αναφερόμαστε στις ξεχωριστές masks.gr που παράγονται στην Ξάνθη!
 

 

Τα τελευταία δύο χρόνια η χειρουργική μάσκα μιας χρήσης έγινε απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητας μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19. Και παρότι όλοι μας δηλώνουμε κουρασμένοι από την εκτεταμένη χρήση της, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι χάρη σε αυτήν μείναμε ασφαλείς και νιώσαμε προστατευμένοι από την πρωτόγνωρη απειλή όλο αυτό το διάστημα. 
 
Σήμερα η διαθεσιμότητα των μασκών θεωρείται δεδομένη. Την ώρα της μεγάλης κρίσης όμως, το καλοκαίρι του 2020, και ενώ οι μάσκες αν και απαραίτητες, ήταν δυσεύρετες στις αγορές παγκοσμίως, πόσο περισσότερο στη χώρα μας, μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια ξεκίνησε στην Ξάνθη από τον Ηλία Χατζηεφραιμίδη και τους συνεργάτες του για να συμβάλει στην προσπάθεια αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.
 

Η ιδέα

Η ιδέα για τη δημιουργία της Hellenic Medical Supplies, γεννήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την εμφάνιση της νόσου στην Ελλάδα, στις αρχές του 2020. Οι επιχειρηματίες, όντας έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον κλάδο του ιατρικού εξοπλισμού, των ιατρικών αναλώσιμων υλικών και των ορθοπαιδικών ειδών, αντιλήφθηκαν νωρίς την αναδυόμενη ανάγκη για χειρουργικές μάσκες και ξεκίνησαν να αναζητούν πώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη δική τους γραμμή παραγωγής.

Η συμβολή της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης 

Η εταιρεία ena, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της επενδυτικής αυτής προσπάθειας, αγκάλιασε από την πρώτη ημέρα το επιχειρηματικό εγχείρημα της Hellenic Medical Supplies και φρόντισε για την εύρεση της κατάλληλης πηγής χρηματοδότησης για την υποστήριξη του. 
 
H ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ανέλαβε την υποβολή και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου για την ίδρυση της Hellenic Medical Supplies, στα πλαίσια της δράσης “Ενίσχυση για την ίδρυση επιχειρήσεων, κατά προτεραιότητα σε τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Δράση 3α.4.2)” του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020
 
Αναλυτικότερα, η Hellenic Medical Supplies με την καθοδήγηση της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, εξασφάλισε την ένταξη της στη παραπάνω δράση, με επιδότηση 70% για τις ακόλουθες δαπάνες:
  • Κατασκευή σύγχρονων γραφείων με υψηλά στάνταρ και ποιότητα υλικών
  • Εγκατάσταση τελευταίας τεχνολογίας Clean Room, κατασκευής καθαρού χώρου κατά ISO 8 για την παραγωγή μασκών
  • Προμήθεια μηχανών τελευταίας τεχνολογίας για την παραγωγή μασκών
  • Ανάπτυξη εξατομικευμένων συστημάτων ERP
  • Πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015 και σύμφωνα με τον Κανονισμό (EU) 2017/745 για τον ΕΟΦ
Την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου ανέλαβε ο εξειδικευμένος σύμβουλος του Β’ γενή τομέα της ena Σύμβουλοι ανάπτυξης, Γιάννης Καλτσάς, με εμπειρία σε περισσότερα από 70 έργα στα πλαίσια των επιχειρησιακών προγραμμάτων: Ανταγωνιστικότητας Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕΠΑνΕΚ 14-20), Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (ΠΕΠ ΑΜΘ 14-20) και Αλιείας & Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ-ΑΛΙΕΙΑΣ 14-20).
 
 
Η ena έφερε επίσης σε επαφή τους νέους επιχειρηματίες με καταξιωμένους επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, οι οποίοι συνετέλεσαν από τη δική τους πλευρά στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Πιο συγκεκριμένα, η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, marketing & επικοινωνίας, ανέλαβε τη στρατηγική και το branding της Hellenic Medical Supplies, ενώ την υλοποίηση ανέλαβε το επιτυχημένο Graphic Design Studio, we are two, του Μπάμπη Περδικόπουλου και της Κατερίνας Κόττη!

Οι δυσκολίες

Σύμφωνα με τον Ντέμη Χατζηεφραιμίδη, συνοδοιπόρο και αδερφό του Ηλία, οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν δεν ήταν λίγες. Από τις πρώτες επικοινωνίες με μεγάλους προμηθευτές μηχανημάτων και πρώτων υλών στην Κίνα, τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από τον ΕΟΦ μέχρι τις συνεχείς αλλαγές στα μέτρα προστασίας που τους κάνουν να ανασχεδιάζουν συνέχεια τα επόμενα τους βήματα, η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο μόνο απλή δεν αποδείχθηκε.
 
Οι αρχικές ωστόσο καθυστερήσεις λόγω έλλειψης έμπειρων μηχανικών και της απαραίτητης τεχνογνωσίας, δυσκολιών στην παραγωγή, μη διαθεσιμότητας κατάλληλων χώρων για την εγκατάσταση της επιχείρησης στην Ξάνθη και οι καθυστερήσεις για την πιστοποίηση από τον ΕΟΦ αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά λόγω της σκληρής προσωπικής εργασίας αλλά και της συνεργασίας με αξιόλογους επαγγελματίες (συμβούλους). Πιο συγκεκριμένα, οι masks.gr, στοχεύοντας εξ αρχής στην ποιότητα έχουν πετύχει στη μέχρι τώρα πορεία τους, να εξασφαλίζουν διαρκώς υψηλότερες προδιαγραφές από τις απαιτούμενες στην ελληνική νομοθεσία.

Το σήμερα της Hellenic Medical Supplies

Η στόχευση των επιχειρηματιών της Hellenic Medical Supplies παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένων, branded προϊόντων.
 
Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ξεπερνά σήμερα τις 2.000.000 μάσκες/μήνα, με τη νέα μηχανή της επιχείρησης να παράγει περίπου 100 μάσκες το λεπτό και στόχος της είναι η διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές μέσω των δικτύων πώλησης ιατροτεχνολογικών και συναφών προϊόντων και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της www.masks.gr. 
 
Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό δίκτυο συνεργασιών, που έχει καταφέρει να φέρει τις masks.gr από την Ξάνθη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας! Συνεργάζεται σήμερα με φαρμακαποθήκες και χονδρέμπορους σε όλη την Ελλάδα για τη διάθεση των προϊόντων της σε φαρμακεία και σημεία λιανικής πώλησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης

Η επιχειρηματική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη, μετά τη χορήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της σχετικής άδειας δυνατότητας παραγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
 

 

Η κατασκευή των μασκών πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας | Clean Room Class D, ο οποίος σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τρόπο ώστε να ελέγχεται η εισαγωγή, η παραγωγή και η παραμονή σωματιδίων σε αυτόν και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις προτύπων καθαρότητας και ελέγχων για την παραγωγή υψηλών ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π | MD).

Το προϊόν της επιχείρησης

Η εταιρεία Hellenic Medical Supplies παράγει αποκλειστικά χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης Τύπου IIR | Surgical disposable face masks Type IIR, οι οποίες συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 14683:2019. Οι μάσκες Τύπου IIR BFE ≥98% φιλτράρουν τα βακτήρια σε ποσοστό ≥98%.

 
Οι μάσκες της εταιρείας Hellenic Medical Supplies είναι τριών στρώσεων (υψηλής ποιότητας nonwoven fabrics και  meltblown filter), στη standard διάσταση για ενήλικες 17,2Χ9,4 εκ., είναι υποαλλεργικές, latex free, διαθέτουν μαλακά ελαστικά κορδόνια για εύκολη στήριξη στα αυτιά και εύκαμπτο πλαστικό έλασμα για άνετη στήριξη στη μύτη.
 
 
Προορίζονται κυρίως για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας σε αίθουσες χειρουργείου ή άλλες ιατρικές εργασίες με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και για χρήση από ασθενείς, άλλους επαγγελματίες ή πολίτες στη διάρκεια των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών συναναστροφών τους για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης λοιμώξεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις επιδημίας ή πανδημίας.
 
Κάθε μάσκα της εταιρείας φέρει ανάγλυφο το σήμα γνησιότητας masks.gr, το οποίο επιπρόσθετα καθοδηγεί το χρήστη στη σωστή εφαρμογή της στο πρόσωπό του. Διατίθενται στην αγορά σε χάρτινη συσκευασία των 50 και 20 τεμαχίων, η οποία φέρει την ενδεδειγμένη σήμανση χρήσης και αποθήκευσής τους, σε επτά χρώματα: γαλάζιο, πράσινο, ροζ, μαύρο, μωβ, ροδί και γκρι.
 
Παρόλου που η ζήτηση για μάσκες χειρουργικού τύπου στην ελληνική αγορά έχει μειωθεί, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των μασκών FFP2, η εταιρεία καταφέρνει να διατηρεί το πελατολόγιο της και παραμένει σταθερή στην αρχή της για την παραγωγή προϊόντων, κατασκευασμένων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας. 

Το αύριο της Hellenic Medical Supplies

H Hellenic Medical Supplies ήρθε για να μείνει στην ελληνική αγορά και στη μετά Covid εποχή.
Επενδύοντας εξαρχής στην ποιότητα, η επιχείρηση παραμένει ενεργή, προσαρμοζόμενη στις εκάστοτε συνθήκες, προσφέροντας τα πιστοποιημένα προϊόντα της στο κοινό που συνεχίζει να χρειάζεται τη χειρουργική μάσκα για λόγους υγείας και υγιεινής στην καθημερινή ζωή και εργασία του. 
 
Η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει στην προσθήκη νέου υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμικότητα της, καθώς ενώ το ευρύ καταναλωτικό κοινό “πετάει” τη μάσκα του, η ανάγκη για πιστοποιημένα, υψηλά ποιοτικά προϊόντα θα είναι πάντα “εδώ”.
 

 

Θυμηθείτε την Business Story #1: Le Fondant!!
 
Θυμηθείτε την Business Story #2: Meat Company Παπαδόπουλος!!
 
Θυμηθείτε την Business Story #3: 1905 Boutique Hotel!!