Business Story #9: e-Λιανικό - Kapadyo.gr

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Business Story #9: e-Λιανικό - Kapadyo.gr

0 comments
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τη νέα ιστορία της στήλης Business Stories.
 
Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό όραμά τους πραγματικότητα. 
 
Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.
 
Η 9η Business Story αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την δημιουργία και ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος, kapadyo.gr.  
 

 

Η εταιρεία ΚΑΠΑ ΔΥΟ ιδρύθηκε το 2019, εδρεύει στην Ξάνθη και δραστηριοποιείται στο γραφιστικό σχεδιασμό και την εμπορία διαφημιστικών και επιχειρηματικών ειδών. Ο διαχειριστής της επιχείρησης κ. Βενέδικτος Ρούσσος, με την 20ετη εμπειρία του και οι συνεργάτες του, καλύπτουν κάθε διαφημιστική ανάγκη των επιχειρήσεων που τους εμπιστεύονται με μεράκι και συνέπεια στοχεύοντας στη διασφάλιση και ικανοποίηση των πελατών τους, με την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις τους.
 
 
Όπως, ο ίδιος ο κ. Ρούσσος μας εκμυστηρεύτηκε, η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος για την ΚΑΠΑ ΔΥΟ  ήταν στα πλάνα του από την ίδρυση της επιχείρησης, αλλά ήταν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και τα lockdown που κατέστησαν την ολοκληρωμένη διαδικτυακή τους παρουσία, επιτακτική ανάγκη
 
 
 
Εν μέσω της προέλασης της πανδημίας του κορονοϊού και ενώ το λιανικό εμπόριο παρέμενε πότε κλειστό και πότε ανοιχτό με περιορισμένη μόνο λειτουργία (Click-away, περιορισμός πρόσβασης στους φυσικούς χώρους των καταστημάτων, περιορισμένο ωράριο λειτουργίας κτλ.), οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αναζητούσαν εναλλακτικούς τρόπους για την επιβίωση των καταστημάτων τους. 
 
Η δράση του ΕΣΠΑ e-λιανικό ήρθε την κατάλληλη περίοδο και είχε ως στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη /αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.
 
 
Ας δούμε μερικά στοιχεία για τη δράση e-λιανικό και την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης
 
Η δράση e-λιανικό προσέφερε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου επιχορήγηση για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop). Μέσω της δράσης, οι επιχειρήσεις-δικαιούχοι επιδοτήθηκαν για τη δημιουργία/αναβάθμιση του e-shop τους, την ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας του και την προμήθεια βασικού τεχνολογικού εξοπλισμού για την υποστήριξη του. 
 
Το 2021, το 69% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου ηλικίας 16 έως 74 ετών έκανε τουλάχιστον μία online αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Έναν χρόνο νωρίτερα, το 2020, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 59%.*
 
Την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, εμπιστεύτηκαν 15 + 2 επενδυτές για την υποβολή του φακέλου τους στον Α’ και Β’ κύκλο της δράσης και την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων στελεχών της εταιρείας μας.
 
Από τους παραπάνω επενδυτές, οι 7 + 1 επενδυτές προχώρησαν στη δημιουργία του e-shop τους με την ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και τον τεχνολογικό της συνεργάτη Ten06. H εταιρεία Τen06 παρέχει υπηρεσίες και αναπτύσσει λύσεις με στόχο τον γρήγορο και ασφαλή ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Οι κύριοι τομείς στόχευσης της είναι ο Τουρισμός & τα Ταξίδια, η Αγροδιατροφή και το Λιανικό Εμπόριο. 
 
Τέλος 5 + 1 επενδυτές προτίμησαν την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για το e-shop τους στα πλαίσια της δράσης e-λιανικό
 
Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης για το 2020, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα (77%).*
 
Μια από τις επιχειρήσεις που εμπιστεύτηκε την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης για την ψηφιακή της αναβάθμιση με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ, ήταν η ΚΑΠΑ ΔΥΟ.
 
H δυνατότητα χρηματοδότησης του νέου e-shop της επιχείρησης από το ΕΣΠΑ, ήρθε την κατάλληλη στιγμή σε μια περίοδο με περιορισμένους τζίρους στο λιανικό εμπόριο λόγω της κατάστασης και ενώ το κόστος για τη δημιουργία ενός site με επαγγελματικές προδιαγραφές παρουσίασης και ασφάλειας, παρέμενε σχετικά υψηλό, μας δήλωσε ο κ. Ρούσσος.
 
 
Από τη συνεργασία του με την ena, ο διαχειριστής της ΚΑΠΑ ΔΥΟ, ξεχώρισε ότι η ομάδα που ανέλαβε την υλοποίηση του σχεδίου του, άκουσε προσεκτικά κάθε ιδέα του, κατανόησε την ιδιαιτερότητα των προσφερόμενων προϊόντων της επιχείρησης του και με την υπομονή και τον χρόνο που αφιέρωσε στη νέα προσπάθεια, δημιούργησαν από κοινού μαζί του ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. 
 
Από την OnLine παρουσία της, η ΚΑΠΑ ΔΥΟ ευελπιστεί να διευρύνει κατά πολύ το πελατολόγιο της, έχοντας πλέον τη δυνατότητα να παρουσιάζει δημιουργίες δικές της αλλά και συνεργατών της και εκτός της περιοχής της φυσικής της έδρας.
 
 
 
Τέλος, ο κ. Ρούσσος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως στα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης είναι να επενδύει συνεχώς σε καινοτόμο εξοπλισμό για να παράγει προϊόντα διαφορετικά και πρωτότυπα που καλύπτουν κάθε ανάγκη προσωποποιημένου, διαφημιστικού και επιχειρηματικού δώρου.
 
Την υποβολή και υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου του κ. Ρούσσου στο πλαίσιο της δράσης "e-λιανικό" ανέλαβαν καταξιωμένοι σύμβουλοι ανάπτυξης Δευτερογενούς Τομέα του δυναμικού της enateam με συμμετοχή έως σήμερα στην υποστήριξη πλήθους φακέλων σε προγράμματα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις. Την ανάπτυξη και το support του νέου e-shop της ΚΑΠΑΔΥΟ από την πλευρά της enateam ανέλαβε η Σοφία Αργυριάδου, Web Developer, Marketing Specialist & IT Support στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, με  εμπειρία στην υλοποίηση έργων πληροφορικής αλλά και επενδυτικών σχεδίων σε δράσεις ΕΣΠΑ. Τέλος, μέρος της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού καταστήματος ανατέθηκε στην εταιρεία Ten06, συνεργάτη της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης σε θέματα ανάπτυξης λύσεων πληροφορικής. 
 
 

ΚΑΠΑ ΔΥΟ

E-shop: https://kapadyo.gr

Διεύθυνση: Μ. Καραολή και Πάροδος, Σταθμού 58-60, 67100, Ξάνθη

Email: [email protected]

Τηλέφωνο: 25413 - 02722

Instagram 

Facebook

Θυμηθείτε την Business Story #1: Le Fondant!!

 
Θυμηθείτε την Business Story #2: Meat Company Παπαδόπουλος!!
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #3: 1905 Boutique Hotel!!
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #4: Hellenic Medical Supplies - masks.gr
 
 
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #6: #enaagroΟΣΔΕ
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #7: Κοκκύμελον
 
 
Θυμηθείτε την Business Story #8: Νέα τουριστικά καταλύματα στη Θάσο
 
 

 

* Στοιχεία για ψηφιακό εμπόριο στην Ελλάδα ecommercedb και GR.EC.A