Ολοκλήρωση Τhinc Innovation Forums: "Η Σημασία των Soft Skills στην Επιχειρηματική Ανάπτυξη"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

October 24, 2023 - 15:39
0 comments
Στον ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων, η συνεχής αναζήτηση για εργαζομένους με διακριτικά πλεονεκτήματα αποτελεί σταθερό παράγοντα. Ενώ οι τεχνικές γνώσεις και οι “σκληρές δεξιότητες” είναι αναμφίβολα σημαντικές, τα Soft Skills έχουν αποκτήσει πρωτοφανή σημασία στη σύγχρονη επιχειρηματική σκηνή.
 
Τι είναι τα Soft Skills;
 
Τα Soft Skills αναφέρονται στις δεξιότητες επικοινωνίας, στάσης, ηγεσίας και στις διαπροσωπικές δεξιότητες που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με τους άλλους. Περιλαμβάνουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων, την κριτική σκέψη, την ομαδική εργασία, την πρωτοβουλία και την ευελιξία.
 
Τα Soft Skills αποτελούν ζωτικό στοιχείο για την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ενώ οι τεχνικές δεξιότητες μπορούν να διδαχτούν, η ανάπτυξη και η ενίσχυση των Soft Skills απαιτεί προσοχή, κατανόηση και προσωπική ανάπτυξη. Είναι η γέφυρα που συνδέει τις τεχνικές γνώσεις με την πρακτική εφαρμογή τους στον πραγματικό κόσμο και διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στην επιτυχία κάθε επιχείρησης.
 
Την σημασία αυτών των δεξιοτήτων αναγνώρισε και ενίσχυσε η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Thinc Thrace incubator, με το πρόσφατο Thinc Innovation Forum το οποίο και διοργάνωσε.
 

 
Το Thinc Innovation Forum πραγματοποιήθηκε σε 4 πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2023 με σκοπό να προσδώσει ιδιαίτερη αξία στις δράσεις του Πανεπιστημίου, οι οποίες συνδέουν την παραγωγή έρευνας και νέας γνώσης με τις ανάγκες της κοινωνίας και την επιχειρηματικότητα.
 
 
Δόθηκε έτσι μια εξαιρετική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των Soft Skills στην επιχειρηματική επιτυχία. Οι ομιλητές, καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον επιχειρηματικό κόσμο, μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προωθεί την ανάπτυξη και την συνεχή ενίσχυση δεξιοτήτων στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό στίβο.
 
 
Στο συνέδριο, απηύθυναν χαιρετισμό οι:
 
Αθανάσιος Κυμπάρης, Πρόεδρος Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Γεώργιος Τσαντόπουλος, Πρόεδρος Τμήματος Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Μαρία Μιχαλοπούλου, Επιστημονικά Υπεύθυνη της Thinc, Καθηγήτρια Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
 
Το Thinc Innovation Forum συντόνισε η Θεοδώρα Τσοκανάρη, Υπεύθυνη Λειτουργίας της θερμοκοιτίδας. 
 
Οι κεντρικοί ομιλητές και οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν σχετικά με την σημασία των Soft Skills ήταν οι εξής: 
 
Κυριακή Ποιμενίδου - “Επιχειρηματικό Mindset” (Ιδρύτρια της StayConnected - Δημόσιες σχέσεις, IMC)
Θεράπων Φάκας - “Πως η Ηγεσία Επηρεάζει την Απόδοση του Ατόμου & της Ομάδας” (Life & Business Coach, Coach the Day) 
Παναγιώτης Μπαρδάκης - “Αποτελεσματική Επικοινωνία & Δημόσιος Λόγος” (Επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΑΜΘ)
Αντώνης Πρίφτης - “Negotiations 101, Βασικές Αρχές Διαπραγματεύσεων” (Regional, EU, Officer, Sustainable Development Solutions Network (SDNS) Youth) 
Χρήστος Μουταφίδης - “ Ο ρόλος των Soft Skills στην επιχειρηματικότητα - Καλές Πρακτικές” (Διευθύνων Σύμβουλος, Άρωμα Έβρου)
Αντωνία Καραγιά - “Επιχειρηματικό Mindset”  (Δημιουργός της STEPWISE –Human Resources, Σύμβουλος επιχειρήσεων Τουρισμού, Φιλοξενίας και Εστίασης, Executive Career & Life Coach)
Νανά Ζυγούρα - “Αποτελεσματική Επικοινωνία & Δημόσιος Λόγος“ Σύμβουλος & εκπαιδεύτρια επιχειρηματικής ανάπτυξης & Marketing
Θεόδωρος Μπατζάκας-  “Ο ρόλος των Soft Skills στην επιχειρηματικότητα - Καλές Πρακτικές” (Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της i-magic)
Αλέξανδρος Ευταξίας - “Ο ρόλος των Soft Skills στην επιχειρηματικότητα - Καλές Πρακτικές” (Act4Energy)
Ιωάννης Τσακμάκης - “Ο ρόλος των Soft Skills στην επιχειρηματικότητα - Καλές Πρακτικές” (EnvRIo - Ομάδα Thinc)
Πέτρος Σουκουλιάς - “Ο ρόλος των Soft Skills στην επιχειρηματικότητα - Καλές Πρακτικές” (Συνιδρυτής και Μέντορας της Seems)
Κατερίνα Χατζάκη, “Ο ρόλος των Soft Skills στην επιχειρηματικότητα - Καλές Πρακτικές” (Καθηγήτρια ΔΠΘ, Συνιδρύτρια της ABCureD- Ομάδα Thinc)
 
Το επιτυχημένο Τhinc Innovation Forum  παρείχε μια ολοκληρωμένη εικόνα της σημασίας των Soft Skills στην επιχειρηματική ανάπτυξη και οι ομιλητές κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, εξάπτοντας το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. 
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, υπερήφανος Ανάδοχος Φορέας της πρώτης πανεπιστημιακής θερμοκοιτίδας στη Βόρεια Ελλάδα, Thinc Thrace incubator, ευχαριστεί θερμά, όλους τους ομιλητές που μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους, καθώς και τους συμμετέχοντες που παρευρέθηκαν και τίμησαν με τη παρουσία τους το Τhinc Innovation Forum.