Το Thinc Innovation Forum, με τη "ματιά" της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το Thinc Innovation Forum, με τη "ματιά" της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

0 comments
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, υπερήφανος ανάδοχος φορέας της πρώτης αμιγώς πανεπιστημιακής θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, Thinc Thrace incubator, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, είχε την χαρά να συνδιοργανώσει με την εταιρεία ΦΜ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ το πρώτο υβριδικό συνέδριο Τhinc Innovation Forum – Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
 
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Elisso Xenia Hotel στην Ξάνθη, την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου και μεταδόθηκε ταυτόχρονα μέσω livestreaming.
 
Οι περισσότεροι από 70 ομιλητές που συμμετείχαν στα Panel Discussions του Thinc Innovation Forum, οι οποίοι προέρχονται από τουλάχιστον 60 φορείς του ακαδημαϊκού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, είχαν την ευκαιρία να μεταδώσουν στους συμμετέχοντες, την αισιοδοξία τους σχετικά με το μέλλον της καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και να αναδείξουν τις εν εξελίξει φιλόδοξες προσπάθειες ανάπτυξης ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή.
 
Στο συνέδριο, απηύθυναν χαιρετισμό οι:
  • Γιώργος Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών
  • Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Μανώλης Τσέπελης, Δήμαρχος Ξάνθης
  • Φώτιος Μάρης, Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
  • Μαρία Μιχαλοπούλου, Επιστημονικά Υπεύθυνη Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Thinc Thrace incubator, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού & Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
 
Τις εργασίες του forum άνοιξαν οι Σταύρος Αμοιράς, Development Manager της Thinc Thrace incubator & συνιδρυτής - Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Μιχάλης Πουσπουρίκας, Project Manager της Thinc - Thrace Incubator & συνιδρυτής της ΦΜ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.
 
 
Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας του συνεδρίου, ο κ. Αμοιράς συντόνισε τα Panel Discussions με θέμα “Πολιτικές και εργαλεία χρηματοδοτήσεων που αφορούν την καινοτομία” και “Καλές πρακτικές οικοσυστημάτων καινοτομίας”.
 
Ακόμη, ο Σταύρος Αμοιράς, συμμετείχε ως ομιλητής στο Panel Discussion με θέμα “Δομές υποστήριξης καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατοικής Μακεδονίας και Θράκης”, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να υποστηριχθεί η καινοτομία αλλά και η ανάγκη ανάδειξης αντίστοιχων πρωτοβουλιών για την Περιφέρεια. 
 
 
Τέλος, εκθείασε την ανάπτυξη που γνωρίζει το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων (Startups) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης που υπάρχουν, ώστε η ανάπτυξη αυτή να επιταχυνθεί και να διασυνδεθεί με την αγορά. 
 
Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν επίσης το eMT cluster, ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με Φορέα Αρωγό την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και το #DigiAgriFood, ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, με Partner, Innovation & Communication Mediator την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. 
 
 
Ο Γιώργος Παπασταματίου, Coordinator του eMT cluster και CEO της Ten06, συμμετείχε στο ενδιαφέρον Panel Discussion με θέμα “Ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ”.
 
 
Κατά τη διάρκεια του δημιουργικού διαλόγου που αναπτύχθηκε, μεταξύ άλλων σημαντικών τοποθετήσεων των ομιλητών, ο κ. Παπασταματίου παρουσίασε τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει το eMT cluster, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
 
Το #DigiAgriFood, εκπροσωπήθηκε από την Μαρία Μιχαλοπούλου, Project Coordinator του #DigiAgriFood και τον Δημήτρη Μπαρδακίδη, Quality & Risk Manager του #DigiΑgriFood. Η κα Μιχαλοπούλου με την ομιλία της παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τον στόχο και την πορεία του #DigiAgriFood καθώς και τις υπηρεσίες που αναμένεται να προσφέρει προς τους τελικούς οφελούμενους. Η ομιλία της κας Μιχαλοπούλου αποτέλεσε την ιδανική εισαγωγή για τα επόμενα Panel Discussion τα οποία αφορούσαν τους Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα. 
 
Ο Δημήτρης Μπαρδακίδης συνιδρυτής - Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, συντόνισε αρχικά το Panel Discussion με θέμα “Οι Ευρωπαϊκοί Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας στην Ελλάδα”, στο οποίο παρουσιάστηκαν όλοι οι Ευρωπαϊκοί Κόμβοι που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ο τρόπος με τον οποίο αυτοί, μέσω του δικτύου συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί, συντελούν στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος. 
 
 
Ο κ. Μπαρδακίδης συντόνισε επίσης το Panel Discussion “Οι υπηρεσίες του #DigiAgriFood”. Οι συμμετέχοντες στο panel έκαναν μια σύντομη αναφορά στο portfolio υπηρεσιών του #DigiAgriFood και πως αυτές στοχεύουν στη διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις ΜμΕ και τον δημόσιο τομέα.
 
Στο τέλος της πρώτης ημέρας του forum οι ομάδες του πρώτου κύκλου υποστήριξης οι οποίες αποτελούν λαμπρό παράδειγμα της προσπάθειας για καινοτομία στην περιοχή αλλά και της συμβολής της Thinc Thrace incubator στην υποστήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και σε εκπροσώπους μεγάλων funds.
 
 
Το Τhinc Innovation Forum – Ανάπτυξη οικοσυστήματος καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, είχε ως στόχο να συντελέσσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος της καινοτομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να αποτελέσει το έναυσμα για τη συνολική ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και της συνεργασίας όλων των φορέων που σχετίζονται με αυτή. 
 
Στο Thinc Innovation Forum, είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με την ανάπτυξη της περιφέρειας, να γνωρίσουμε τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, αλλά και να αλληλεπιδράσουμε με σημαντικά πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ευχαριστεί όλους τους ομιλητές και συντονιστές των Panel για τις εξαιρετικές και πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους το Thinc Innovation Forum.