Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 2o

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 2o

0 comments

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 2o

Βήμα 2ο:

Βάλτε τις πληροφορίες σας στο Διαδίκτυο

Να είστε προσεκτικοί με αυτό. Το να βάλετε τη φυσική σας διεύθυνση ή άλλα προσωπικά πράγματα online μπορεί να είναι επικίνδυνο! Αλλά πρέπει να δώσετε στο κοινό σας κάποιες πληροφορίες ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για εσάς. Κάθε μέλος της ομάδας σας πρέπει να παρέχει τέτοιες πληροφορίες ώστε να μπορούν να τον βρει κάποιος online.

Επίσης, αυτό δε βοηθάει μόνο στην απόκτηση νέων πελατών. Πιθανοί επενδυτές ή συνεργάτες θα σας αναζητήσουν online. Σε κάποια προηγούμενη εποχή, οι άνθρωποι συνήθιζαν να έχουν επαγγελματικές κάρτες ή να ρωτούν άλλους για κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο ή κάποια εταιρεία. Αλλά σήμερα, όλοι μπορούν να βρουν ότι κι αν χρειάζονται στο διαδίκτυο.  Οπότε, σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για εσάς και την ομάδα σας στο διαδίκτυο και ότι αυτές οι πληροφορίες είναι καλές για την εικόνα σας.

Για να το καταφέρετε αυτό κάντε τα παρακάτω:

  • Φτιάξτε ένα προφίλ στο LinkedIn

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να το αγνοούν αυτό παρότι είναι ζωτικής σημασίας για το χτίσιμο ενός επαγγελματικού δικτύου. Δε θα το αναλύσουμε παραπάνω αυτό. Είναι πολύ απλό και ένα από τα βασικά βήματα εισόδου στον επιχειρηματικό κόσμο. Υπάρχουν πολλοί δωρεάν οδηγοί online για το πώς να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε ένα καλό προφίλ. Απλά διαλέξτε ένα και ξεκινήστε άμεσα!

  • Δημιουργήστε μια προσωπική ιστοσελίδα

Εκτός από το blog ή την επιχειρηματική σας ιστοσελίδα πρέπει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο αποκλειστικά για εσάς. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι ναρκισσιστικό αλλά δεν είναι. Αν κάποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί σας θα πρέπει να ξέρει ποιος είστε, τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα και τι μπορείτε να κάνετε. Το LinkedIn περιέχει πολλές από αυτές τις πληροφορίες αλλά σε μια προσωπική ιστοσελίδα, μπορείτε να τα περιγράψετε όλα με περισσότερη ακρίβεια. Αυτός ο ιστότοπος είναι ο προσωπικός σας χώρος στο διαδίκτυο. Σιγουρευτείτε ότι είναι ελκυστικός και περιέχει όλα όσα ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει για εσάς.

Επίσης, το να έχετε δικό σας ιστότοπο σας κάνει πιο ορατό όσον αφορά το SEO! Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλούς οδηγούς και γι αυτό το θέμα δωρεάν! Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και το βιογραφικό σας σημείωμα σε ασπρόμαυρη εκδοχή.

  • Συνδεθείτε σε όλα τα Κοινωνικά Μέσα (Social Media)

Σοβαρολογούμε. Φτιάξτε προφίλ σε όλα τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα! Facebook, Instagram, Twitter etc. Επίσης, συμπεριλάβετε πλατφόρμες σχετικές με αυτό που κάνετε. Για παράδειγμα, αν πουλάτε βιβλία (στο διαδίκτυο ή σε κάποιο φυσικό κατάστημα), πρέπει να είστε μέλος στο Goodreads! Βρείτε τις πιο δημοφιλείς σχετικές με το αντικείμενο σας πλατφόρμες και συνδεθείτε σε αυτές!

Διαβάστε το 1ο μέρος:  Φτιάξτε μια διαδικτυακή κοινότητα

Διαβάστε το 3ο μέρος: Εξασφαλίστε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας (brand awareness)

Διαβάστε το 4ο μέροςΣυγκέντρωση δεδομένων, SEO και ασφάλεια

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε εγγραφείτε στο newsletter μας  για να λαμβάνετε όλα τα νέα και τις συμβουλές μας κατευθείαν στο email σας.