Ολοκλήρωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

October 24, 2023 - 10:52
0 comments
Η φροντίδα της υγείας αποτελεί ύψιστο αγαθό και οι πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης μπορούν να την υποστηρίξουν με τον πιο άμεσο τρόπο. Μια αντίστοιχη πράξη διοργανώθηκε από την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ”, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.
 
 
Σε μια εποχή που οι ανάγκες στον τομέα της υγείας αυξάνονται, η αιμοδοσία αποτελεί ένα ζήτημα κοινωνικής σημασίας. Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, γνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει, ανέλαβε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” και την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης να προωθήσει την προσπάθεια αύξησης των εθελοντικών αιμοδοσιών στον ιδιωτικό τομέα.
 
Η εν λόγω δράση, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ena και με γνώμονα τον ενεργό κοινωνικό της ρόλο, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι οι εταιρείες δεν αποτελούν απλά εμπορικά σώματα, αλλά μέλη της κοινωνίας που έχουν καθήκον να συνεισφέρουν στο κοινό καλό. 
 
 
H #enateam στήριξε αυτή τη προσπάθεια, δίνοντας αίμα και παρέχοντας κάθε είδους υποστήριξη, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της πρωτοβουλίας, αλλά όπως σε κάθε εθελοντική δράση, η συμμετοχή του κάθε εθελοντή ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά.
 
 
Η εθελοντική αιμοδοσία στέφθηκε με πρωτοφανή επιτυχία. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 22 μονάδες αίματος, οι οποίες θα συνδράμουν 66 συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ενθαρρυντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε το προηγούμενο ρεκόρ, με 7 άτομα να γίνονται αιμοδότες για πρώτη φορά. Ένας αριθμός που υποδηλώνει τον αυξανόμενο ενδιαφέρον και την αυξανόμενη συνείδηση της κοινωνίας μας για τη σημασία της αιμοδοσίας.
 
 
Οι #enateamers θέλοντας να ευχαριστήσουν τους αιμοδότες έφτιαξαν και προσέφεραν χειροποίητα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, τα οποία συνόδευε το μήνυμα “Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που παίρνουν περισσότερα, αλλά αυτοί που δίνουν περισσότερα”.  
 
 
Σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια, δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες που έδειξαν με πράξεις την αφοσίωσή τους στον συνάνθρωπο, τον σύλλογο ΑΓΑΠΗ για την αδιάλειπτη υποστήριξη και τη Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, που υλοποίησε την αιμοδοσία με ασφάλεια.
 
 
Ξεχωριστές ευχαριστίες στη Φιλιώ Καραμπίνη, Σύμβουλο Ανάπτυξης Δημοσίου Τομέα & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που οργάνωσε την εθελοντική αιμοδοσία, στην Κατερίνα Βασιλείου, Γενική Διευθύντρια της ena για την υποστήριξη και σε όλους τους #enateamers που ένωσαν τις δυνάμεις τους και μετέφεραν το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς σε συγγενείς και φίλους, πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα της δράσης.
 
Μην ξεχνάτε!
 
Μια μικρή πράξη αγάπης, μπορεί να χαρίσει ζωή.