Business story #17: Οι οφθαλμίατροι Πελαγία Καλουδά και Χρυσόστομος Κάμπος - Μαζί στη ζωή μαζί και στο επιχειρείν

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Business story #17: Οι οφθαλμίατροι Πελαγία Καλουδά και Χρυσόστομος Κάμπος - Μαζί στη ζωή μαζί και στο επιχειρείν

0 comments

Mε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε τη νέα ιστορία της στήλης Business Stories.

Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό τους όραμα πραγματικότητα. 

Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.

Η 17η Business Story, ρίχνει μια "κλεφτή ματιά" στην ιστορία των Χειρουργών - Οφθαλμιάτρων, Πελαγίας Καλουδά και του συζύγου της Χρυσόστομου Κάμπου και διηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που υπηρετούν την ιατρική επιστήμη και "επιχειρούν" μαζί στη ζωή και στον επαγγελματικό στίβο. 


 
 
Η Πελαγία και ο Χρυσόστομος, μας άνοιξαν τις πόρτες των ιατρείων τους σε Ξάνθη και Κομοτηνή αντίστοιχα και μοιράστηκαν μαζί μας την ιστορία της δημιουργίας των επιχειρήσεων τους από το μηδέν με τη βοήθεια της δράσης «Ενίσχυση για την ίδρυση επιχειρήσεων, κατά προτεραιότητα σε τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (Δράση 3α.4.2)»
 
Μαζί στην πρόληψη, μαζί στη διάγνωση, μαζί και στη θεραπεία … διαβάζουμε στην ιστοσελίδα που διατηρεί η Πελαγία, αντιλαμβανόμενοι ότι η ιατρός, στέκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο, με κατανόηση και ανθρωπιά, δίνοντας έμφαση στη σωστή ενημέρωση των ασθενών και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης.
 
 
Όμως, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς διαβάζοντας την ιστορία τους, η λέξη “μαζί” αποκτάει και άλλες προεκτάσεις στη περίπτωση του ζευγαριού.
 
Η Πελαγία γεννήθηκε στην Ξάνθη. Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης, το 2003, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για το νομό Ξάνθης. Για την επιτυχία της αυτή, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο. Στη συνέχεια, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 
Παράλληλα ο Χρυσόστομος, γεννημένος στη Κομοτηνή, αποφοιτούσε με άριστα την ίδια χρονιά από το 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής και ξεκινούσε τις σπουδές του και αυτός στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 
 
Οι δυο τους, καλοί φίλοι από το πρώτο έτος της Ιατρικής, επέλεξαν την ίδια ειδικότητα, Οφθαλμολογία και ειδικεύθηκαν “μαζί” στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».
Δεν νομίζω ότι επηρεάσαμε ο ένας τον άλλον στην επιλογή της ειδικότητας, μας λέει η Πελαγία χαριτολογώντας. 
Θυμάμαι ότι ο Χρυσόστομος είχε ήδη αποφασίσει την ειδικότητα όταν με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει ποια νοσοκομεία έχω δηλώσει. Άλλωστε εγώ βρισκόμουν στην Κρήτη και εκείνος στη Θεσσαλονίκη εκείνο το διάστημα.
 
Ζευγάρι γίναμε προς το τέλος της ειδικότητας, αλλά ο Χρυσόστομος ήταν ένας άνθρωπος που βρισκόταν στην ζωή μου από την αρχή, μας εκμυστηρεύεται η Πελαγία.
 
 
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, επιστρέφουν στην Ξάνθη με στόχο να επιχειρήσουν “μαζί” και να ανοίξουν τα δικά τους ιατρεία.
 
Το διάστημα αυτό είχαμε ήδη αποφασίσει να ξεκινήσουμε τα δικά μας ιατρεία. Είχαμε ακούσει ότι κατά καιρούς υπάρχουν προγράμματα που βοηθούν νέους ανθρώπους να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση, αλλά εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε κάτι, οπότε αποφασίσαμε να περιμένουμε λίγο, μας λέει ο Χρυσόστομος. 
 
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκίνησε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη” 2014-2020", στο οποίο κατάφεραν να ενταχθούν, ενώ παράλληλα βρήκαν τους κατάλληλους χώρους για τα ιατρεία τους.
 
 

Πως ενημερωθήκατε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Η αλήθεια είναι ότι ψάχναμε στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ και κάποια στιγμή ενημερωθήκαμε από το newsletter της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, μας λέει ο Χρυσόστομος και συμπληρώνει “δεν θυμάμαι πως ήρθαμε σε πρώτη επαφή με την εταιρεία, όμως θυμάμαι ότι είχαμε ακούσει καλά λόγια και αποφασίσαμε να την εμπιστευτούμε για το ξεκίνημά μας”.
 
Η εξειδικευμένη σύμβουλος Τομέα Ανταγωνιστικότητας ΜμΕ της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Βάλια Ρέστα, με μεγάλη εμπειρία σε προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ανέλαβε να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Ενίσχυση για την ίδρυση επιχειρήσεων, κατά προτεραιότητα σε τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης» σε συνεργασία με τη Πελαγία και τον Χρυσόστομο.
 
 
Στην ερώτηση πως ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ο Χρυσόστομος μας χάρισε τη καλύτερη απάντηση που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα! 
 
Άψογη, με ενόχλησαν αρκετά! Αυτό σημαίνει ότι ασχολήθηκαν και αρκετά με εμένα και τις ανάγκες μου. Κατάφεραν με την εμπειρία και την οργάνωση που διαθέτουν, να υλοποιήσουν το πρόγραμμα πιο εύκολα και πιο γρήγορα, καθώς είχαμε συγκεντρώσει όσα χρειαζόμασταν από την αρχή”.
 
Η Πελαγία από την πλευρά της συμπλήρωσε “Όλα κύλισαν πολύ ωραία, οι άνθρωποι της ena, είναι πολύ ευγενικοί, πολύ εξυπηρετικοί και πάρα πολύ οργανωτικοί. Σε καθοδηγούν με την εμπειρία τους σε κάθε βήμα. Μόνο θετικά λόγια έχω να πω”.

Τι σημαίνει “ανοίγω ιατρείο” στην δική σας ειδικότητα και πόσο εύκολο είναι ένας νέος άνθρωπος στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις να κάνει αυτό το βήμα;

Το μάτι δεν μπορείς να το δεις με άλλον τρόπο. Είναι μια δομή που μακροσκοπικά, ελάχιστα πράγματα μπορείς να πεις. Η εξέταση του βασίζεται σε φακούς, σε εστιάσεις, σε τομογραφίες. Για να τo παρατηρήσεις θες μηχανήματα. Χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις. Όλα τα μηχανήματα είναι ακριβά στην ειδικότητά μας και αυτό είναι το σημείο που μας βοήθησε το πρόγραμμα. Χωρίς την υποστήριξη του προγράμματος είναι αρκετά δύσκολο για νέους ανθρώπους να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα στην Οφθαλμολογία, μας εξηγεί ο Χρυσόστομος.
 
 
Είναι απαραίτητο να αποκτηθεί αυτός ο εξοπλισμός. Μπορείς να ξεκινήσεις ένα οφθαλμιατρείο με κάποια πολύ βασικά εργαλεία, όμως χωρίς το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαμε στην αρχή τουλάχιστον, να αποκτήσουμε μηχανήματα όπως το OCT (Οπτική Τομογραφία Συνοχής), δηλαδή ένα μηχάνημα που λαμβάνει εικόνες από τον αμφιβληστροειδή περίπου σαν τη μαγνητική τομογραφία. Με το μηχάνημα αυτό, έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ασθενείς με ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, διαβητικούς ασθενείς και ασθενείς με οπές και βλάβες του αμφιβληστοειδούς. Επιπλέον, με το μηχάνημα των οπτικών πεδίων, μπορούμε να παρακολουθήσουμε γλαυκώματα, νευρολογικές παθήσεις και άλλα συμπληρώνει η Πελαγία.
 
 
Τα ιατρεία τους άνοιξαν “μαζί” το 2021, με μια μικρή διαφοροποίηση καθώς ο Χρυσόστομος είναι από την Κομοτηνή, επέλεξαν να διασπαστούν μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής. Αν είχαμε διαφορετικές ειδικότητες ίσως είχαμε επιλέξει να είμαστε μαζί και στο ιατρείο μας λέει η Πελαγία.
 
 
 
Δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου και τα πράγματα κυλούν καλύτερα από όσο τα περίμεναν. Εφόσον υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, είναι έτοιμοι να συνεργαστούν εκ νέου με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και να ενταχθούν σε αυτό καθώς η βοήθεια που λαμβάνει κάποιος από αντίστοιχες δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική.
 
Η Πελαγία Καλουδά και ο Χρυσόστομος Κάμπος είναι έμπειροι χειρουργοί – οφθαλμίατροι. Έχουν διενεργήσει πληθώρα εθελοντικών προληπτικών οφθαλμολογικών ελέγχων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ ως ομιλητές έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Με σεβασμό στον άνθρωπο και το πολύτιμο αγαθό της όρασης και διαθέτοντας πολυετή κλινική εκπαίδευση και μεγάλη εμπειρία, η Πελαγία και ο Χρυσόστομος αξιοποιούν τις πιο σύγχρονες και επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος. 
 
Αποστολή τους είναι η παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας για την υγεία των ματιών των ανθρώπων που τους εμπιστεύονται! Με γνώμονα την άμεση και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των νόσων του οφθαλμού, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ασθενείς όλων των ηλικιών.
 
 
Τα ιατρεία τους διαθέτουν μηχανήματα εξέτασης και πρόσβαση για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα ενώ παράλληλα μπορούν να εξυπηρετήσουν και περιστατικά εκτός ιατρείου, τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν.
 
Αν αναρωτιέστε για το “μαζί”, αυτό απέκτησε και νέες προεκτάσεις στη περίπτωση του ζευγαριού καθώς ήδη από το 2020, στο “μαζί” έχει προστεθεί και ένα νέο μέλος στην οικογένεια.
 
 
 
Στη 17η Business Story η ομάδα Marketing της ena, Χρήστος Πιτιακούδης, Σοφία Αργυριάδου, Κατερίνα Κανανίδου μαζί με την Σύμβουλο Ανάπτυξης Τομέα Ανταγωνιστικότητας ΜμΕ της εταιρείας, Βάλια Ρέστα, επισκέφτηκαν τα ιατρεία της Πελαγίας Καλουδά και του Χρυσόστομου Κάμπου, τους οποίους ευχαριστούμε για το χρόνο τους και την ιστορία τους που μοιράστηκαν μαζί μας. 
 
Τους ευχόμαστε να είναι για πάντα “μαζί”!  
 
Καλουδά Πελαγία
Δ. Τσιμισκή 22, 2ος όροφος, Ξάνθη
Τ. 2541083771, 6987943509
 

 
Κάμπος Χρυσόστομος
Δ. Σούζου Αποστόλου 14 (άνωθεν Hondos Center) 
1ος όροφος, Κομοτηνή 
Τ. 2531302780, 6948544764