Business Story #13. 12 + 1 Πτυχιούχοι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Business Story #13. 12 + 1 Πτυχιούχοι

0 comments

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε την τελευταία ιστορία της χρονιάς για την στήλη Business Stories.

Η στήλη Business Stories παρουσιάζει από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, κάνουν το επιχειρηματικό τους όραμα πραγματικότητα. 

Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης των αναπτυξιακών στόχων των πελατών της.

Η 13η business story είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους εκείνους που μελέτησαν μια επιστήμη και ορκίστηκαν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους βοηθώντας τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. 


 

Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης παρουσίασε τη στήλη Business Stories. Από τότε αφουγκραστήκαμε και σας μεταφέραμε 13 επιχειρηματικές εμπειρίες από ανθρώπους που με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους τόλμησαν να κάνουν το επιχειρηματικό τους όραμα πραγματικότητα.

Κλείσαμε λοιπόν ένα χρόνο και ελπίζουμε να συνεχίσετε να αγκαλιάζετε με την ίδια θέρμη τη στήλη Business Stories και το 2023 καθώς νέες επιχειρηματικές ιστορίες από κάθε τομέα της οικονομίας θα έρθουν να εμπλουτίσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Στη 13η ιστορία μας θα διαβάσετε για 12+1 Πτυχιούχους που μας μεταφέρουν τις επαγγελματικές τους εμπειρίες αλλά και τις ευχές τους για το νέο έτος.

Το πρόγραμμα "Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" του ΕΣΠΑ-ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, είχε ως στόχο την υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων για την έναρξη ή υποστήριξη της άσκησης, σχετικής με την ειδικότητά τους επαγγελματικής δραστηριότητας. Μέσω της δράσης οι ωφελούμενοι πτυχιούχοι επιδοτήθηκαν για τη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία νέου ή υφιστάμενου ανεξάρτητου επαγγελματικού χώρου. Οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούσαν την αγορά εξοπλισμού, τις παροχές υπηρεσιών από τρίτους και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων για διάστημα 2 χρόνων. Η συνολική επιδότηση ανά πτυχιούχο ανέρχονταν στις 25.000€, ενώ για τις εταιρείες στις 40.000€.

Το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν και των επενδυτικών σχεδίων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης των Πτυχιούχων ανέλαβαν τα εξειδικευμένα στελέχη της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης: Εύη Βοϊβατοπούλου, Λιάνα Κάβουρα, Βάλια Ρέστα και Αναστασία Βουλγαρίδου

Η Εύη Βοϊβατοπούλου, Συντονίστρια Ανάπτυξης Δευτερογενούς & Τριτογενούς Τομέα, είναι μέλος της ομάδας από το 2014 και έχει αναλάβει πλήθος έργων σε προγράμματα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ και ΠΕΠ.

Η Λιάνα Κάβουρα, Σύμβουλος Ανάπτυξης Δευτερογενούς & Τριτογενούς Τομέα έχει συμμετάσχει στην υποβολή και υλοποίηση μεγάλου αριθμού επιχειρηματικών σχεδίων σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και δράσεις χρηματοδότησης ΕΣΠΑ από το 2018 που ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της ena.

Η Βάλια Ρέστα, Σύμβουλος Ανάπτυξης Δευτερογενούς & Τριτογενούς Τομέα, έχει εκπαιδευτεί σε πλήθος αντικειμένων στα οποία δραστηριοποιείται η ena. Στα 2 χρόνια απασχόλησης της στην εταιρεία έχει αναλάβει και έχει φέρει με επιτυχία εις πέρας την υποβολή και υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε δράσεις ΕΣΠΑ, ΠΕΠ και ΟΑΕΔ.

Η Αναστασία Βουλγαρίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα, είναι μόνιμο μέλος της ομάδας της από το 2019, όταν και ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρακτική της στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Τα αντικείμενα με τα οποία έχει ασχοληθεί περιλαμβάνουν την εκπόνηση δηλώσεων καλλιέργειας και την υποβολή και υλοποίηση έργων σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ. 

Στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα που συμβάλλαμε στην δημιουργία και αναβάθμιση 73 επιχειρήσεων μέσω της συγκεκριμένης δράσης.

Το Τμήμα Marketing της ena επισκέφθηκε τους επαγγελματικούς χώρους κάποιων από τους ανθρώπους που υλοποίησαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια μέσω της δράσης των "Πτυχιούχων" και συνομίλησε μαζί τους. Ας δούμε λοιπόν τι μοιράστηκαν μαζί μας...

Κάλλη Αμπεριάδου - Διατροφολόγος

Στην οδό Βενιζέλου 84, βρίσκεται το διαιτολογικό γραφείο της κας. Κάλλης Αμπεριάδου.

Η κα. Αμπεριάδου, μας υποδέχτηκε στο πολύ όμορφα διακοσμημένο γραφείο της και μας απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας. 

Το Διαιτολογικό Γραφείο Κάλλη Αμπεριάδου, είναι ένας χώρος που έχει φτιαχτεί με πολλή αγάπη και μεράκι και έχει στόχο πρώτα απ’ όλα να βοηθήσει τους ανθρώπους να αρχίσουν να φροντίζουν τους εαυτούς τους, τρώγοντας υγιεινά. Στην ουσία, μέσω της δουλειάς μου στο γραφείο, εκπαιδεύω τους πελάτες μου ώστε να αποκτήσουν μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό τους και το σώμα τους και όχι απλά να χάσουν ή να βάλουν κιλά. Ταυτόχρονα, στο χώρο, πέρα από την λιπομέτρηση και την μέτρηση βασικού μεταβολισμού οργανώνονται και εκπαιδευτικά τραπέζια με στόχο την πλήρη ενημέρωση των νέων γονιών για τη διατροφή των παιδιών τους ηλικίας 1 - 4 χρόνων.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Το συγκεκριμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα ήρθε σε μία ιδανική εποχή καθώς με βοήθησε πολύ να αναβαθμίσω τον εξοπλισμό του γραφείου και ταυτόχρονα ήταν μία οικονομική ανάσα μέσα στις δυσκολίες που βιώνει κάθε νέος ελεύθερος επαγγελματίας. Η συνεργασία μου με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ήταν πολύτιμη καθώς οι προδιαγραφές και οι απαιτήσεις των χρηματοδοτικών δράσεων είναι τέτοιες, που για να υλοποιηθούν με επιτυχία πρέπει σίγουρα να υποστηρίζεσαι από τους κατάλληλους επαγγελματίες ωστε να σε καθοδηγήσουν σωστά και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.. Για καλή μου τύχη εγώ επέλεξα να συνεργαστώ με την ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Η ευχή μου για τη νέα χρονιά είναι να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας..Να επενδύσουμε στην υγεία μας..σωματική και ψυχική..Να γίνουμε όλοι καλύτεροι σαν μονάδες...για να υπάρξει ένα υγιές σύνολο!

 


Διατολογικό γραφείο Κάλλη Αμπεριάδου
 Βενιζέλου 84, Ξάνθη
2541062022

 

Ελένη Ανδρεανίδου - Λογοθεραπεύτρια

Στην Οδό Δαγκλή 1-3, θα βρείτε το Κέντρο Λογοθεραπείας της κας. Ελένης Ανδρεανίδου. Η κα. Ανδρεανίδου, μας υποδέχτηκε στον ειδικά διακοσμημένο για παιδιά χώρο της και μας μίλησε για τη δική της επιχείρηση.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Το κέντρο λογοθεραπείας Λόγος & Ομιλία, παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους που παρουσιάζουν αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές, καθώς και μαθησιακές δυσκολίες. Το κάθε παιδί που προσέρχεται στο γραφείο, αξιολογείται με βάση το στάδιο της γλωσσικής αντίληψης και ομιλίας του και με γνώμονα τα παραπάνω, δημιουργείται το εξατομικευμένο θεραπευτικό του πρόγραμμα, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Ακριβώς επειδή οι υπηρεσίες λογοθεραπείας απευθύνονται στην πιο ευαίσθητη και σημαντική ομάδα, αυτή δηλαδή των παιδιών και των εφήβων, όλη η φιλοσοφία των θεραπειών, ακόμη και του χώρου, είναι βασισμένη στις δικές τους ανάγκες. Το θεραπευτικό υλικό είναι πλούσιο και ανανεώνεται συνεχώς, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού και μέσω της μάθησης να το βοηθά να εξελίσσεται.

Είναι πρωταρχικής σημασίας για εμένα, με το κάθε παιδί που παρακολουθώ, να χτίζω σχέσεις εμπιστοσύνης και κατανόησης. Θέλω να είμαι βέβαιη, πως το παιδί νιώθει καλά και είναι χαρούμενο όταν προσέρχεται για συνεδρία και βρίσκει πάντα τρόπους να διασκεδάζει καθώς μαθαίνει. Πιστεύω πως αυτός είναι ο πιο παραγωγικός τρόπος να επιτύχουμε τους θεραπευτικούς μας στόχους.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Μετά από 4 έτη εργασίας, το όραμα που είχα για την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας και την εδραίωσή μου σε έναν χώρο, επιτέλους πραγματοποιήθηκε το 2018 με την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων και την καθοριστική συμβολή της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Η άψογη και οργανωμένη ομάδα, οι συμβουλευτικές προτάσεις τους, καθώς και η συνεχής υποστήριξη που έλαβα, είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρω να εγκαινιάσω τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το κέντρο λογοθεραπείας Λόγος & Ομιλία, στην πόλη της Ξάνθης.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Για τη νέα χρονιά που έρχεται, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα υγεία, αγάπη, ειρήνη και γαλήνη σε όλους τους ανθρώπους.

Ξέρω πως όλοι μέσα μας κρύβουμε ένα παιδί κι ελπίζω πως ακριβώς αυτή η παιδικότητα μπορεί να φέρει χαρά και μαγεία με τα πιο απλά πράγματα. Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα, που χαίρονται, αγαπούν και ονειρεύονται κάθε μέρα και ας τους φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ένα πιο φωτεινό μέλλον με ισότητα και σεβασμό.

 


Κέντρο Λογοθεραπείας Λόγος & Ομιλία
Δαγκλή 1-3, Ξάνθη
6989783373
 
 

Αφροδίτη Αργυρίου- Δικηγόρος

Στην οδό Μεσολογγίου 9, Βρίσκεται το δικηγορικό Γραφείο της κας. Αφροδίτης Αργυρίου. Η κα. Αργυρίου, μας άνοιξε τις πόρτες του γραφείου της και μας μίλησε για την δική της επαγγελματική σταδιοδρομία.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Αυτό που θέλω να πιστεύω ότι κάνει ξεχωριστή την επιχείρηση μου είναι ο επαγγελματισμός με τον οποίο παρέχω τις υπηρεσίες μου, αδιακρίτως φύσης, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που καταβάλλω να παραμένω προσιτή και κατά το δυνατό διαθέσιμη για όποιον με εμπιστεύεται. H επιχείρηση μου είναι δικηγορικό γραφείο με έδρα σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης και παρά τον ατομικό χαρακτήρα της, αποτελεί μέλος ενός δικτύου δικηγόρων με γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Ως εκ τούτου είναι σε θέση να αντιμετωπίζει και να χειρίζεται αποτελεσματικά υποθέσεις με νομικό ενδιαφέρον χωρίς τοπικά σύνορα ή περιορισμό αντικειμένου εξειδίκευσης.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Η συνεργασία μου με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ήταν άψογη. Όλοι οι συνεργάτες της ena με τους οποίους δουλέψαμε μαζί στο εν λόγω Πρόγραμμα ήταν πάντα συνεπείς, ακριβείς, διακριτικοί και πολύ αποτελεσματικοί. Χωρίς την παρότρυνση, την υποστήριξη και την καθοδήγηση της enateam δε θα είχε υλοποιηθεί ούτε η υποβολή της Πρότασης ούτε φυσικά η ένταξη μου στο Πρόγραμμα.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Υγεία, δύναμη και άσβεστη ελπίδα για όλους! 

 


Δικηγορικό γραφείο Αργυρίου Αφροδίτη
Μεσολογγίου 9Α, Ξάνθη
2541068862
 

Αλέξανδρος Βουλγαρίδης - Γυμναστής

Στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, θα βρείτε το γυμναστήριο Έξις, που φτιάχτηκε με την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων από τον κ. Αλέξανδρο Βουλγαρίδη. Ο κος Βουλγαρίδης μαζί με τον αδερφό του απάντησαν με χαρά στα ερωτήματα μας, ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας:

Η επιχείρηση μας είναι ένας νέος χώρος με στοιχεία από το παρελθόν, φτιαγμένος για πραγματική προπόνηση. Βρισκόμαστε στο κέντρο του Αμυγδαλεώνα, σ’ ένα παλαιό πετρόχτιστο κτήριο το οποίο είναι βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Από το 2018, το κτήριο αυτό στεγάζει το πάθος μας για τη γυμναστική. Tο Γυμναστήριον Έξις, προσφέρει εναλλακτική γυμναστική που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πρότυπα, με πολλά οφέλη τόσο στην σωματική, όσο και στην ψυχική υγεία. Στο γυμναστήριό μας, γινόμαστε όλοι μια παρέα. Με σεβασμό στις ανάγκες του κάθε αθλούμενου και με συνεχή επίβλεψη, θετική ενέργεια και κυρίως αγάπη για τη γυμναστική, καταφέρνουμε μαζί με τον αθλούμενο να πετύχουμε τον στόχο του για έναν υγιή οργανισμό από μέσα προς τα έξω.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Από τη δημιουργία της επιχείρησής μας, συνεργαστήκαμε με την ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Η συνεργασία μας ήταν καταπληκτική. Με τη θετική αύρα όλης της ομάδας, το μεράκι, την αφοσίωση και φυσικά την άψογη εξυπηρέτηση και βοήθεια, καταφέραμε μέσω της αξιοποίησης της δράσης των Πτυχιούχων να εξοπλίσουμε το γυμναστήριό μας και να θέσουμε πιο άμεσα υλοποιήσιμους στόχους με γνώμονα πάντα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση - εκγύμναση των πελατών μας.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Ευχόμαστε σε όλους ευημερία, ψυχική και σωματική υγεία, πολλά χαμόγελα και θετική ενέργεια. Να έχουμε μέσα μας και να εκπέμπουμε καλοσύνη και να προσπαθούμε πάντα να γινόμαστε καλύτεροι από πριν. 

 


Γυμναστήριο Έξις
Αμυγδαλεώνας Καβάλας
2511111272

Δέσποινα Θεοδωρίδου - Γυμνάστρια

Στην οδό Καπνεργατών 32 βρίσκεται το γυμναστήριο Lady’s Μove, της κας. Δέσποινας Θεοδωρίδου. Η κα. Θεοδωρίδου μας ξενάγησε στους πολύ όμορφους χώρους της επιχείρησής της και μας μίλησε για το δικό της Business Story!

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας. 

Η επιχείρησή μου είναι ένα γυμναστήριο, μόνο για γυναίκες! Το Lady’s Μove ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και ήταν το πρώτο γυμναστήριο με αυτή την ιδιαιτερότητα! Οι τρόποι εκγύμνασης που προσφέρουμε είναι πολλοί, από Pilates μέχρι Crossfit. Ένας ακόμα λόγος που πιστεύω ότι κάνει το γυμναστήριο μου ξεχωριστό, είναι ότι υπάρχουν προγράμματα και δραστηριότητες ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά, ώστε οι μητέρες να μπορούν να συνδυάζουν ταυτόχρονα την δική τους εκγύμναση με την προπόνηση και την απασχόληση των παιδιών τους.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Το πρόγραμμα των Πτυχιούχων με βοήθησε να αναβαθμίσω την επιχείρηση μου με την αγορά πολλών νέων μηχανημάτων και την επισκευή πραγμάτων που ήθελαν διόρθωση στον χώρο.

Η συνεργασία μου με την ena ήταν πάρα πολύ καλή! Δεν χρειάστηκε να κάνω πολλά πράγματα εγώ, η Βάλια και η Λιάνα τα έκαναν όλα για μένα!

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Εύχομαι καλές γιορτές, ευτυχισμένο το νέο έτος, χρόνια πολλά σε όλους και πάνω από όλα υγεία! Και από του χρόνου εύχομαι η γυμναστική να μπει λίγο περισσότερο στις ζωές μας καθώς μόνο οφέλη θα έχουμε από αυτή!

 


Γυμναστήριο Lady's Move - Δέσποινα Θεοδωρίδου
Καπνεργατών 32, Ξάνθη
2541021345
 
 

Γιώργος Ηλιάδης & Μανόλης Μπλάντζας- Πολιτικοί Μηχανικοί

 
Στην οδό Μακεδονίας 20, βρίσκεται το τεχνικό γραφείο Coign of Vantage. Οι δυο πολιτικοί μηχανικοί που εμπιστεύτηκαν την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης για την υλοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων, μας υποδέχτηκαν στο γραφείο τους και απάντησαν στις ερωτήσεις που τους θέσαμε.
Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Είμαστε ένα τεχνικό μελετητικό γραφείο με έδρα την Ξάνθη και κύριο πεδίο δραστηριοποίησης την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου αναλαμβάνουμε μελέτες ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Η μελετητική μας ομάδα έχει σημαντική εξειδίκευση σε Περιβαλλοντικές, Υδραυλικές και Αρχιτεκτονικές Μελέτες. Το εύρος εργασιών που παρέχει το γραφείο μας, περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες πολιτικού και αρχιτέκτονα μηχανικού, τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στον κλάδο μας και θεωρούμε ότι το έχουμε πετύχει, είναι να διατηρούμε ένα συγκεκριμένο, στενό, σταθερό και συνεκτικό δίκτυο συνεργατών μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε η κάθε εργασία να μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σύνολό της, με την ιδιαιτερότητα και τη συνθετότητα που έχει, με την ευθύνη για τη διαδικασία και με τη αποφυγή κατακερματισμού του αποτελέσματος που μπερδεύει τον εργοδότη. Βασικά χαρακτηριστικά μας είναι η εμβάθυνση σε κάθε τεχνικό/μελετητικό αντικείμενο και η συνεχής μελέτη του νομικού και κανονιστικού πλαισίου. Σε κάθε μελέτη που μας ανατίθεται, προκρίνουμε την ποιοτική δουλειά με ασφαλές αποτέλεσμα έναντι της “γρήγορης” και “φθηνής”, που στην πραγματικότητα είναι αποσπασματική και (στο -άμεσο ή όχι- μέλλον) καταστρεπτική για τον εργοδότη.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Η συνεργασία μας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης υπήρξε ομαλή. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε ήταν υποστηρικτικοί σε κάθε βήμα, έδιναν τη σωστή -όπως αποδείχθηκε- κατεύθυνση, και ανταποκρίνονταν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς μας όποτε αυτοί εμφανίζονταν. Η παρουσία μας δια ζώσης στα γραφεία της ena περιορίστηκε στο ελάχιστο απαιτητό σύμφωνα με τη δική μας επιθυμία, πράγμα που για μας ήταν πολύ σημαντικό, καθώς τα περισσότερα ζητήματα λύνονταν με ηλεκτρονική επικοινωνία. Παρόλα αυτά σε κάθε επίσκεψή μας στα γραφεία της ena νιώθαμε ιδιαίτερα καλοδεχούμενοι. Μέσω της δράσης στην οποία συμμετείχαμε, δόθηκε μια σημαντική ώθηση στο ξεκίνημα λειτουργίας του γραφείου μας. Ξεκινήσαμε με ένα σημαντικό εφόδιο που διασφάλισε τη δυνατότητά μας να εξοπλίσουμε το γραφείο με τα απαραίτητα για τη δουλειά μας εργαλεία.

Tι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Για τη νέα χρονιά ευχόμαστε σωματική και ψυχική υγεία, περισσότερο ελεύθερο χρόνο και ξεγνοιασιά.

 


Τεχνικό Γραφείο Ηλιάδης Γ. - Μπλάντζας Μ.

Coign of Vantage

Μακεδονίας 20, Ξάνθη

2541301359

Email 

Φεϊζουλά Νταχήλ - Παιδίατρος

Στην οδό Θήρας 10, βρίσκεται το ιατρείο του κου. Φεϊζουλά Νταχήλ, πτυχιούχου γιατρού με εξειδίκευση στην παιδιατρική. Ο κύριος Νταχήλ μας καλωσόρισε στο χώρο του και μας απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Διατηρώ παιδιατρείο απο το 2016 στην Ξάνθη. Στόχος μου είναι να θεραπεύω τα παιδιά, να τα βοηθώ να αισθάνονται ανακούφιση και κατά επέκταση οι μητέρες που τόσο ανησυχούν για τα παιδιά τους, να καθησυχάζονται.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης με βοήθησε να ανοίξω το ιατρείο που τόσο ήθελα! Η συνεργασία μου με την εταιρεία ήταν πολύ καλή και είμαι πολύ ευχαριστημένος! Λέω τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της ena και προτείνω την εταιρεία ανεπιφύλακτα σε συναδέλφους μου!

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Ως γιατρός, το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία! Ευχαριστώ πολύ τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν! Καλή Χρονιά σε όλους!

 


Φεϊζουλά Νταχήλ - Παιδίατρος

Θήρας 10, Ξάνθη

2541065742

Email

 

Στέργιος Παπαδόπουλος - Ωτορινολαρυγγολόγος

Στην οδό Τσιμισκή Ιωάννη 5 & Δαγκλή βρίσκεται το ιατρείο του κου. Στέργιου Παπαδόπουλου, πτυχιούχου ωτορινολαρυγγολόγου. Ο κος. Παπαδόπουλος μας υποδέχτηκε στο ιατρείο του και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις μας. 

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.
Το ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο μου καλύπτει μια μεγάλη γκάμα παθολογικών καταστάσεων της κεφαλής και του τραχήλου. Με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό προσεγγίζονται διαγνωστικά αναπνευστικά, ακοολογικά και διάφορα άλλα ΩΡΛ προβλήματα ενηλίκων και παιδιών, ακόμη και από τη βρεφική ηλικία, ενώ στη συνέχεια υποδεικνύεται και εφαρμόζεται η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση (φάρμακα, χειρουργείο, άλλες λύσεις).
Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;
Η συνεργασία με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ήταν εξαιρετική. Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες, την πληθώρα των απαιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα και την υλοποίηση του, όλα κύλισαν ομαλά, με ακρίβεια και επαγγελματισμό.
Το όφελος για το ιατρείο ήταν σημαντικό, με την προσθήκη κορυφαίου ΩΡΛ εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας. Χαρακτηριστικά αναφέρω την συσκευή ωτοακουστικών εκπομπών Titan Interacoustics, που επιτρέπει την ανίχνευση βαρηκοΐας από τον πρώτο μήνα της ζωής ακόμη και το παιδιατρικό ενδοσκόπιο Pentax, που επιτρέπει την άνετη ενδοσκόπηση του αναπνευστικού συστήματος των μικρών ασθενών.
Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Ευτυχισμένη και δημιουργική νέα χρονιά, πάνω απ’ όλα με υγεία, καθώς απ’ αυτήν ξεκινούν τα πάντα!

 


Στέργιος Παπαδόπουλος- Ωτορινολαρυγγολόγος

Τσιμισκή Ιωάννη 5 & Δαγκλή, 4ος Όροφος, Ξάνθη

2541070002

Email

Νατάσσα Πετρίδου - Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας

Στην οδό Aλικαρνασσού 11, θα βρείτε τo κέντρο εκμάθησης Αγγλικής γλώσσας της κας. Νατάσσας Πετρίδου, Splendid. Η κα. Πετρίδου και η ομάδα της, μας υποδέχτηκαν στο γιορτινά διακοσμημένο φροντιστήριό τους, συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί μας. 
 
 

Κέντρο εκμάθησης Αγγλικής Γλώσσας - Splendid

Αλικαρνασσού 11, Ξάνθη

2541084467

Email

Instagram

 

 

Χασάν Τσαρικτσή - Λογιστής

Στην οδό Ζωαγοράς 36, βρίσκεται το Λογιστικό γραφείο του κου. Τσαρικτσή Χασάν. Ο κος. Τσαρικτσή μας υποδέχτηκε με χαμόγελο στο γραφείο του, όπου συζητήσαμε για το ξεκίνημα και την πορεία της επιχείρησής του.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Είμαστε ένα λογιστικό γραφείο και παρέχουμε υπηρεσίες για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Εξειδικευόμαστε στη λογιστική διαχείριση των νομικών οντοτήτων ΙΚΕ και αναπτυσσόμαστε διαρκώς σε αυτό το κομμάτι. Στο πελατολόγιο μας υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις από το εξωτερικό, κυρίως από την Τουρκία, πιθανά λόγω του ότι γνωρίζουμε την τούρκικη γλώσσα και συνεπώς μπορούμε να κατανοήσουμε τα όσα μας λένε και να τους βοηθήσουμε να διεκπεραιώσουν τις εργασίες τους. 

Η έναρξη της επιχείρησης έγινε στις 1/6/16, περίπου 6 χρόνια πριν και σήμερα εργαζόμαστε στο γραφείο 3 άτομα, εγώ, η σύζυγός μου και μια συνεργάτης. Η σχέση μου με τους πελάτες γίνεται ολοένα και πιο “στενή”, καθώς ειδικά μετά τον covid, προέκυψαν πολλές νέες ανάγκες που απαιτούν τη συνεργασία ιδιωτών και επιχειρήσεων με το λογιστή τους και αυτό έφερε μεγάλη κινητικότητα στην επιχείρηση. 

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Με τον Σταύρο και τον Δημήτρη έχουμε τις καλύτερες σχέσεις και πρέπει να ομολογήσω ότι αυτό που έχω αυτή την στιγμή, αυτή την επιχείρηση, το οφείλω αποκλειστικά στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Ειδικά για εμάς, που ανοίξαμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, την περίοδο των φορολογικών δηλώσεων, ήταν δύσκολη η αρχή. Στην δική μας δουλειά, όταν συνεργάζεται κάποιος με ένα λογιστικό γραφείο και είναι ευχαριστημένος, δεν αλλάζει τόσο εύκολα και γρήγορα λογιστή. Ο κόσμος χρειάζεται χρόνο για να σε γνωρίσει και να σε εμπιστευτεί. Εμείς κάναμε 2 χρόνια τουλάχιστον για να φτάσουμε σε ένα σχετικά επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά μέσω της συνεργασίας που είχαμε με την ena, με την δουλειά που έγινε, την υποστήριξη και την γρήγορη είσπραξη του ποσού από το πρόγραμμα, καταφέραμε να κρατηθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε δυναμικά.

Μάλιστα, δεν παραλείπω να συστήνω την ena στους πελάτες μου, όποτε υπάρχει η δυνατότητα, καθώς θεωρώ πως είστε πολύ αξιόπιστοι.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Αυτό που εύχομαι για τη νέα χρονιά, είναι να είναι ένα καλύτερο έτος σε σχέση με το 2022, από άποψη υγείας κυρίως. Ελπίζω την νέα χρονιά να γλυτώσουμε απο την πανδημία, να έχουμε μεταξύ μας ευημερία και ηρεμία. Τέλος, εύχομαι να υπάρχουν καλές συναλλαγές σε όλους τους τομείς, καθώς διανύουμε δύσκολες εποχές.

 
 

Λογιστικό Γραφείο Τσαρικτσή Χασάν

Ζωαγοράς 36, Ξάνθη

2541 400833

Facebook

Email

 

Άννα Τσερπίσταλη - Καθηγήτρια, Ιδιοκτήτρια Κέντρου Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών

Στην οδό Καπνεργατών 24, βρίσκεται το φροντιστήριο ξένων γλωσσών, My School, το οποίο έφτιαξε με μεράκι η κα Άννα Τσερπίσταλη. Το φροντιστήριο στελεχώνεται από 8 άτομα προσωπικό και εκπαιδεύει 180 παιδιά και ενήλικες σε 6 ευρωπαϊκές γλώσσες. Η κυρία Τσερπίσταλη, μας καλωσόρισε στον όμορφο και ζεστό χώρο του φροντιστηρίου της, όπου και συζητήσαμε για την επιχείρησή της.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Άλλωστε, οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται δεν είναι για εμάς πελάτες αλλά κάτι παραπάνω, καθώς μας επιτρέπουν να εμπλακούμε ενεργά στη διαδικασία μάθησης και στη μόρφωση των παιδιών τους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Σε συνεργασία με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, το φροντιστήριο μας, κατάφερε να αποκτήσει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να είναι ανταγωνιστικό και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Για τη νέα χρονιά εύχομαι οι καινοτόμες ιδέες και η άριστη συνεργασία να είναι τα εργαλεία για νέα ξεκινήματα και πρόοδο σε όλους τους τομείς.

 
 

Κέντρο Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών - My School

Καπνεργατών 24, Ξάνθη

2541084055

Email

Facebook

 

Μαίρη Τσιφτελίδου - Μηχανικός

Στην οδό Ανδριανουπόλεως 3-5, στην Ξάνθη εδρεύει το τεχνικό γραφείο της πολιτικού μηχανικού κας. Μαίρης Τσιφτελίδου. Η κα Τσιφτελίδου μας άνοιξε τις πόρτες του γραφείου της και μας μίλησε για την επιχείρησή της.

Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και έχω τεχνικό γραφείο από το 2007. Μαζί με τους συνεργάτες μου παρέχουμε υπηρεσίες μηχανικού που σχετίζονται με τον κτιριακό τομέα τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στη Μελέτη & Επίβλεψη Έργων, Έκδοση Οικοδομικών Αδειών, Ενεργειακή Επιθεώρηση & Αναβάθμιση Κτιρίων, Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων, Ανακαινίσεις κ.α.

Θεωρώ πολύ σημαντικό μέρος της δουλείας μας τη συνεχή και έγκυρη ενημέρωση πάνω σε θέματα κανονιστικού πλαισίου, νομοθεσίας και κανονισμών. Αφιερώνω τον απαιτούμενο χρόνο στη μελέτη των κατάλληλων πηγών, ώστε οι προτεινόμενες λύσεις να είναι οι βέλτιστες δυνατές.
 
Όπως γνωρίζετε, ο κατασκευαστικός κλάδος είναι ένας δυναμικός και συνεχώς εξελισσόμενος κλάδος. Η ενασχόληση με αυτόν απαιτεί διαρκή ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες, τάσεις και υλικά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των κατασκευών.
Αισθάνομαι πολύ τυχερή που κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου είχα την ευκαιρία να αναλάβω πολλές και διαφορετικές υποθέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσω πολυεπίπεδη εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων του επαγγέλματος.
 
Στόχος μου είναι να ολοκληρώνω με τον καλύτερο τρόπο κάθε υπόθεση που αναλαμβάνω. Γι'αυτόν τον λόγο φροντίζω κάθε φορά να προσαρμόζομαι στις ιδιαίτερες ανάγκες και δυνατότητες του πελάτη.
Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;
Η συνεργασία μου με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ήταν καθοριστική για την επιτυχία του προγράμματος. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου ικανούς συνεργάτες που σε συμβουλεύουν με ακρίβεια και σε καθοδηγούν για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.
 
Με την αξιοποίηση της δράσης, καλύφθηκαν λειτουργικά έξοδα του γραφείου και κυρίως έγινε μια σημαντική επένδυση σε τεχνικό εξοπλισμό, software και hardware. Πλέον, μπορούν να εκπονηθούν εξειδικευμένες μελέτες για νέες σύγχρονες κατασκευές αλλά και υφιστάμενα κτίρια με τη χρήση εξελιγμένων τεχνικών υπολογιστικών πακέτων.
Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Θα ήθελα να ευχηθώ πρώτα από όλα υγεία! Εύχομαι να καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και να εξελισσόμαστε διαρκώς με το να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!

 


Τεχνικό Γραφείο - Μαίρη Τσιφτελίδου, Μηχανικός

Ανδριανουπόλεως 3-5

2541062292

Email

Ιωάννα Χάιτα - Ψυχολόγος

Στην οδό Δαγκλή & Ελπίδος 1, βρίσκεται το ιατρείο ψυχικής υγείας της κας Ιωάννα Χάιτα. Η κα Χάιτα, μας φιλοξένησε στον όμορφο χώρο της που αποπνέει ηρεμία και γαλήνη και μας μίλησε για την επιχείρηση της.
Πείτε μας 2 λόγια για την επιχείρηση σας.

Η επιχείρηση μου είναι ένα γραφείο, στο οποίο παρέχονται υπηρεσίες ατομικής, ομαδικής, οικογενειακής συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, όπως επίσης και θεραπεία ζευγαριών. Αγαπώ αυτό που κάνω, ενδιαφέρομαι για τους ανθρώπους που έρχονται στο γραφείο, ακούω με αίσθημα σεβασμού την ιστορία τους και μέσω της ουσιαστικής συνεργασίας, αναζητούμε τι μπορεί να είναι αυτό που χρειάζονται οι ίδιοι για να έχουν μια ζωή πιο κοντά σε αυτή που επιθυμούν.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και πώς ωφελήθηκε η επιχείρηση σας από την αξιοποίηση της δράσης των Πτυχιούχων;

Η συνεργασία με την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης κρατάει χρόνια και είναι πάντα εξαιρετική. Η δράση των Πτυχιούχων αρχικά αποτέλεσε κίνητρο για να κάνω το άνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ στην πορεία έδωσε τον χρόνο που χρειαζόταν για να βρει το γραφείο τα πατήματά του και να στηθεί μια υγιής επιχείρηση.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε για τη νέα χρονιά;

Θα ήθελα να ευχηθώ Υγεία, σωματική και ψυχική.

 


Ιωάννα Χάιτα - Ψυχολόγος

Δαγκλή & Ελπίδος 1

2541076509

Email

website