Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 1ο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 1ο

0 comments

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 1ο

Όπως ήδη ξέρετε σχεδόν όλος ο κόσμος στις μέρες μας χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Είτε για τη δουλειά τους, είτε για διασκέδαση, οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους online.

Μπορείτε λοιπόν πολύ εύκολα να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι για την επιχείρηση σας να έχει μια διαδικτυακή παρουσία.Δε θα το αναλύσουμε με στατιστικά και αναφορές. Μπορείτε να βρείτε πολλές έρευνες online που περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία και τις μετρικές που αφορούν τη βιομηχανία του διαδικτύου. Και οι περισσότερες από αυτές είναι δωρεάν!

Εμείς θα ασχοληθούμε με την ουσία. Οπότε, ας δούμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε την online εικόνα σας.

Βήμα 1ο:
Φτιάξτε μια διαδικτυακή κοινότητα

Μια διαδικτυακή κοινότητα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν online (απλό, έτσι δεν είναι;)

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος συνδέεται με μια διαδικτυακή κοινότητα είναι διάφοροι. Οι άνθρωποι συνήθως συμμετέχουν τόσο απλά για διασκέδαση όσο και για να μοιραστούν πληροφορίες και ιδέες, κοινά ενδιαφέροντα, να ζητήσουν βοήθεια για κάποιο θέμα, να προσφέρουν υποστήριξη σε κάποιον άλλο, να αγοράσουν και να πουλήσουν πράγματα ή ακόμη και για να δημιουργήσουν σχέσεις.  

Μια διαδικτυακή κοινότητα λοιπόν είναι ένας φανταστικός τρόπος να προωθήσετε τα προϊόντα σας πριν ακόμη ξεκινήσετε την επιχείρηση σας. Κι αυτό γιατί μια τέτοια κοινότητα σας δίνει τη δυνατότητα να προετοιμάσετε το κοινό για τα προϊόντα σας, κάνοντας τους πελάτες σας να αισθάνονται ότι συμμετέχουν ενεργά και μοιράζονται τα κοινά τους ενδιαφέροντα.  

Αλλά πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό;

Λοιπόν, η δημιουργία μιας κοινότητας σχετικής με την επιχείρηση σας είναι πολύ απλή. Υποθέτοντας ότι είστε πραγματικά παθιασμένοι με αυτό που κάνετε (αν αυτό δεν ισχύει τότε καλύτερα να ψάξετε μία άλλη καριέρα), θα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ένα blog ή να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα όπου θα μοιράζεστε τα σχετικά με όσα κάνετε ενδιαφέροντα σας.

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να προωθήσετε τον εαυτό και την επιχείρηση σας!

Για παράδειγμα, αν σχεδιάζετε αθλητικά παπούτσια δημιουργήστε πρώτα ένα blog για τον αθλητικό τρόπο ζωής ή το αθλητικό ντύσιμο.  Αυτό θα σας φέρει κοντά με τους ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσάς. Κι αν το περιεχόμενο που ανεβάζετε είναι καλό σύντομα θα γίνουν φαν σας.

Στη συνέχεια, αυτοί οι διαδικτυακοί φαν σας εύκολα μπορούν να γίνουν πελάτες σας. Ο λόγος είναι ότι κάποια στιγμή αργότερα, μπορείτε να διαφημίσετε τα προϊόντα σας στη διαδικτυακή σας κοινότητα. Και καθώς αυτή θα αποτελείται από άτομα που ενδιαφέρονται, πχ στην περίπτωση μας, για τον αθλητισμό, είναι πολύ πιθανόν να ενδιαφέρονται επίσης να αγοράσουν τα προϊόντα σας.

Συνεχίζεται...
 
Διαβάστε το 2ο μέροςΒάλτε τις πληροφορίες σας στο Διαδίκτυο
Διαβάστε το 3ο μέρος. Εξασφαλίστε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας (brand awareness)
Διαβάστε το 4ο μέρος : Συγκέντρωση δεδομένων, SEO και ασφάλεια
 
Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε εγγραφείτε στο newsletter μας  για να λαμβάνετε όλα τα νέα και τις συμβουλές μας κατευθείαν στο email σας.