Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στην έκθεση καινοτομίας Beyond, στην Θεσσαλονίκη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

May 08, 2023 - 16:33
0 comments
Η έκθεση καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 24 έως την Παρασκευή 26 Μαΐου
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ως Φορέας Αρωγός του eMT cluster, θα συμμετάσχει στην έκθεση παρουσιάζοντας τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προωθεί, ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, eMT cluster, με στόχο την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε φορείς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης οι 18 τεχνολογικές εταιρείες μέλη του eMT cluster, θα συνομιλήσουν και θα φιλοξενήσουν στο Περίπτερο 13, Stand D05 τους επισκέπτες της έκθεσης. Κάθε εταιρεία μέλος θα έχει στη διάθεση της 2 ώρες για τις B2B συναντήσεις της παρουσιάζοντας τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που αναπτύσσει γύρω από τους τομείς της Αγροδιατροφής – eMTAgro, της Μεταποίησης & Βιομηχανίας – eMTManufacturing, του Τουρισμός & των Έξυπνων Πόλεων - eMTTourism/ SmartCities, του Μετασχηματισμού του Ανθρώπινου Δυναμικού - eMTHumanResource Transformation και της eMTMetaplatform, η οποία αποτελεί έναν συνδυασμό τεχνολογικών καινοτομιών και επιτρέπει την διαμόρφωση διαφορετικών μοντέλων λειτουργίας επιχειρήσεων προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επιχειρήσεων.
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ως Partner, Innovation & Communication Mediator, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, #DigiAgriFood, θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει προς τους επισκέπτες της έκθεσης τις υπηρεσίες του κόμβου. Οι υπηρεσίες αυτές στοχεύουν στη διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις ΜμΕ και τον δημόσιο τομέα.
 
Επιπλέον η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ως Ανάδοχος Φορέας της πρώτης αμιγώς πανεπιστημιακής θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, Thinc Thrace incubator, θα ενημερώσει τους επισκέπτες για τον στόχο της θερμοκοιτίδας. Η Thinc Thrace incubator, στοχεύει να διευκολύνει στο ξεκίνημα τους νέους entrepreneurs να συστήσουν και να αναπτύξουν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις εντός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
 
Η φετινή διοργάνωση, με τίτλο «Tech 4 People», έχει στόχο να θέσει στο επίκεντρο τη σχέση της τεχνολογίας με τον άνθρωπο. Οι θεματικές συζητήσεις, οι ομιλίες, οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια του συνεδρίου, θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο τεσσάρων πυλώνων: Intelligent Solutions, Sustainable Technology, Disruptive Innovation, Inclusive Future.
 
Εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως και να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις, μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής BEYOND app. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Περιφέρειες της Ελλάδας συμμετέχουν σε μία πρωτοβουλία εξωστρέφειας και δυναμισμού, παρουσιάζοντας στα περίπτερά τους εταιρείες από τον κλάδο της πληροφορικής της περιοχής τους. Ταυτόχρονα, η BEYOND θα δεχθεί επισκέπτες από 30 χώρες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.
 
Η BEYOND φέτος επεκτείνει το δίκτυο συνομιλητών της, εκκινώντας νέες συνέργειες με σημαντικούς φορείς από το εξωτερικό. Για πρώτη φορά, το ΕΒΑΝ (European Business Angels Network), ο πανευρωπαϊκός εκπρόσωπος των επενδυτών πρώιμου σταδίου, θα πραγματοποιήσει το Ετήσιο Συνέδριο στην Ελλάδα. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Greece και την HeBAN. Σύμφωνα με τον Jacopo Losso, Director of Secretariat, EBAN, στόχος του Συνεδρίου είναι να ενώσει το διεθνές επενδυτικό οικοσύστημα με το τοπικό startup οικοσύστημα, και να θέσει την Ελλάδα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο της επιχειρηματικότητας. Προσκεκλημένοι θα είναι περισσότεροι από 300 επενδυτές και 50 startups από όλο τον κόσμο.
 
Στο πλαίσιο της BEYOND, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά τo South-East Europe BEYOND Leadership Dialogue, σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers. Η πρωτοβουλία σκοπό έχει να συγκεντρώσει κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματίες, καθώς και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, προκειμένου να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα υψηλού επιπέδου για έναν ανοιχτό περιφερειακό οικονομικό, πολιτικό και ψηφιακό διάλογο.
 
To ευρωπαϊκό δίκτυο Creative Business Network θα αναδείξει τη Δημιουργική Οικονομία και τον τρόπο που συμβάλλει στη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη, μέσω του διεθνούς προγράμματος BRIGHT Minds, BRIGHT Solutions. O Rasmus Tscherning, CEO & Founder, CBN, αναφέρθηκε στην υπεραξία και τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι πολιτιστικές βιομηχανίες στις εθνικές οικονομίες.
 
Ο τομέας της Ευφυούς Γεωργίας και της Αγροδιατροφής θα παρουσιαστεί σε μια παράλληλη σειρά ημερίδων, που διοργανώνονται από διεθνείς φορείς, όπως το Open Day Greece του EIT Food (European Institute of Technology), το Global Agripreneur Summit, ενώ οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού AgriNation Startup Cup, θα είναι καλεσμένοι στη φετινή BEYOND.
 
To 10o Technology Forum έρχεται σε συνέχεια του ιδιαίτερα πετυχημένου 9ου TF που έφερε τη Silicon Valley στη Θεσσαλονίκη αλλά αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ισραήλ, με τίτλο “Spotlight on Israel”.
 
Επιπλέον θα διεξαχθεί Workshop από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και Επιστημονική Ημερίδα από την Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», πάνω στις καινοτομικές & τεχνολογικές εφαρμογές για ψηφιακό μετασχηματισμό στους ΟΤΑ.
 
Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Τουρισμού, και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
 
Σας περιμένουμε, στο Περίπτερο 13, Stand D05.