TEDxDUTH: Redefine έρχεται στη Ξάνθη

enateam's picture
Submitted by enateam on Mon, 10/17/2022 - 15:03
Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
Saturday, October 22, 2022
 
Το TEDxDUTH έρχεται στη πόλη της Ξάνθης και όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η εταιρεία μας αποτελεί τον Platinum χορηγό του συνεδρίου! Οι άνθρωποι της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στέκονται πάντα υποστηρικτές σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ιδιαίτερα όταν οι αναπτυξιακές αυτές δράσεις στοχεύουν στην προσωπική εξέλιξη νέων ανθρώπων, όπως το TEDxDUTH: Redefine.
 
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx για τρίτη χρονιά με στόχο την προώθηση καινοτόμων ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης. Θέμα του φετινού main event αποτελεί το “Redefine” και θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου, στην Ξάνθη υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου.
 
Τὰ πάντα ῥεῖ …, και όπως όλα αλλάζουν και όλα ανατρέπονται το άτομο καλείται διαρκώς μέσα από συνεχείς αντιθέσεις να επαναπροσδιορίσει το είναι του και το εγώ του και να εξελιχθεί. Αυτή είναι η μαγεία της φύσης, η εξέλιξη των πάντων, αυτό που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα και που συνεχίζει να αποτελεί τον φάρο της μετέπειτα πορεία μας στην Γη. Ο επαναπροσδιορισμός.

Τι θα δούμε στο φετινό TEDxDUTH 2022;

Το TEDxDUTH: Redefine αποτελείται από τέσσερα sessions. Σε αυτά ομιλητές από το χώρο των επιστημών, της επιχειρηματικότητα,ς του αθλητισμού, των τεχνών, της προσωπικής αυτοβελτίωσης, μεταξύ άλλων, θα προσεγγίσουν την έννοια του “Redefine” από τη δική τους οπτική. Πέρα από τις ομιλίες, μοναδικά performances και workshops μεταξύ των τεσσάρων sessions θα πλαισιώνουν το θέμα προσδίδοντας μία πρωτότυπη εμπειρία στον θεατή.

Session 1: Inner Self

Η γνώση του εσωτερικού μας εαυτού, του "Inner Self", μπορεί να μας ανυψώσει ψυχικά και πνευματικά, να μας δώσει την βάση για την ανάπτυξη όλων όσων επιθυμούμε να κατακτήσουμε. Στο Session αυτό οι ομιλητές θα μας μιλήσουν για ό,τι καθορίζεται ως αρχή, ως γένεση και αποτελεί το θεμέλιο του Redefine. Το συγκεκριμένο μέρος του συνεδρίου θα στελεχώσουν άτομα από τον κλάδο της Ιατρικής, της Βιολογίας, της Εκπαίδευσης, καθώς και Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας και Ψυχολόγοι.

Session 2: Mass of Matter

Η εκπαίδευση του σώματος παράλληλα με το πνεύμα είναι η μέγιστη αρετή βάση των προγόνων μας. Έτσι το άτομο καλείται να συντελέσει στη διάπλαση της μάζας του, και να την οδηγήσει σε μια ισορροπημένη κατάσταση που θα το βοηθήσει να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες του, στο "Mass of Matter". Σε αυτό το Session, θα γίνει μια εκτενής ανάλυση ομιλιών και εμπειριών ατόμων που απασχολούνται με τον κλάδο της σωματικής διάπλασης και γενικότερα την εικόνα και την υγεία του σώματος. Έχοντας ως βάση την φράση “νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ” το συγκεκριμένο Session, με όνομα “Mass of Matter”, θα στελεχωθεί από Αθλητές, Διατροφολόγους, Συμβούλους Σωματικής Διάπλασης και άτομα που έχουν να μεταδώσουν ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με την εικόνα τους και το σώμα τους.

Session 3: Alter Ego

Έχοντας ως εφόδια, το πνεύμα και το σώμα, πλέον η εύρεση της μοναδικότητας και του ξεχωριστού από την ήδη υφιστάμενη προσωπικότητα που έχει διαμορφωθεί, του "Alter Ego", είναι μονόδρομος. Το άτομο πλάθει μια διττή προσωπικότητα, βάση των εμπειριών και των εικόνων που έχει αποκτήσει από την μέχρι τώρα ύπαρξη του. Το συγκεκριμένο Session θα πλαισιώσουν Διαπραγματευτές, άτομα με ενασχόληση στις Ένοπλες Δυνάμεις, Επιχειρηματίες, Start Upers, καθώς και Ηθοποιοί και Άνθρωποι της Τέχνης.

Session 4: Coda

Η ανάπτυξη του δεύτερου εαυτού είναι και αυτή που θα τον ελευθερώσει από τα δεσμά των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων των άλλων και της ίδιας του της προσωπικότητας. Είναι η στιγμή εκείνη που θα κατορθώσει να φτασει στο τέλος, στο "Coda". Από εκεί και μετά, έρχεται η τελική λάμψη και η γένεση ενός νέου τρόπου σκέψης, πράξης και έκφρασης. Η απόλυτη ισορροπία, που όχι μόνο κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή, αλλά την κατέρριψε και συνεχίζει διαρκώς να την υπερνικά. Αυτό το Session, θα το στελεχώσουν άτομα με αξιοσημείωτες προσωπικές εμπειρίες, άτομα που ασχολούνται με Solo Travelling, με Extreme Sports και άτομα ΑΜΕΑ, ή ξεχωριστές προσωπικότητες του που επαναπροσδιορίζοντας την ταυτότητα τους, πλέον αποδέχθηκαν αυτό που ήθελαν να κάνουν και το έχουν κάνει βίωμα τους και τρόπο ζωής. Άτομα που έχουν να αφηγηθούν έναν προσωπικό “άθλο” που θα κάνει το κοινό να ταυτιστεί και θα αποτελέσουν κινητήριο δύναμη και παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Άτομα που δοκίμασαν το διαφορετικό, το άγνωστο και από το σκοτάδι μεταφέρθηκαν στο φως…

Workshop "Το σύμπαν της επιχειρηματικότητας"

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του TEDx DUTH, έχει δοθεί η ευκαιρία στην εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης να οργανώσει ένα workshop διάρκειας 25 λεπτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/10, στις 14:00, στην Αίθουσα Β1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης.
 
Το θέμα του workshop είναι «Το σύμπαν της επιχειρηματικότητας», όπου με έναν πολύ σύντομο και διαδραστικό τρόπο θα προσεγγιστούν κάποια από τα βασικά σημεία του πολύπτυχου επιχειρηματικότητα-επιχείρηση-επιχειρηματίας-υποστήριξη-χρηματοδότηση κτλ. Το workshop θα συντονίσουν: η Νανά ΖυγούραΣύμβουλος & Εκπαιδεύτρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Marketing και συνεργάτης της εταιρείας ena και ο Χρήστος ΠιτιακούδηςMarketing Executive στην εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.
 
Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από εδώ.
 
Με την αγορά των εισιτηρίων εξασφαλίζεται η συμμετοχή στο TEDxDUTHCareer: Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και οι συνεργάτες εταιρείες του TEDxDUTH, θα πραγματοποιούν στο χώρο του συνεδρίου συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους. Απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση.