Σχέδια Βελτίωσης: Στατιστικά στοιχεία υποβολών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

October 17, 2018 - 12:02
0 comments

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα πλαίσια της πρόσκλησης του υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) ολοκληρώθηκε μετά από σερί τροποποιήσεων και παρατάσεων στις 5/10/2018. Στην παρούσα φάση οι φυσικοί φάκελοι των ενδιαφερόμενων παραγωγών έχουν επίσης υποβληθεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και όλα οδεύουν προς την έναρξη των αξιολογήσεων των επενδυτικών σχεδίων στα μέσα Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε με σχετικό Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται επίσης τα συγκεντρωτικά στοιχεία των υποβολών σχεδίων πανελλαδικά,αλλά και ανά περιφέρεια και τύπο επενδυτή (φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή συλλογικό σχήμα).

Πανελλαδικά στοιχεία

Οι υποβολές αιτήσεων πανελλαδικά έφτασαν τις 15.364 με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη 934.948.000€, ποσό που υπερβαίνει κατά το τριπλάσιο περίπου τον προϋπολογισμό για τη δημόσια δαπάνη για τα Σχέδια Βελτίωσης που έχει οριστεί στα 316.000.000€. 

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατατέθηκαν συνολικά 1.744 προτάσεις, συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 129.240.000€ (ποσό που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αιτούμενο προϋπολογισμό μετά από αυτόν της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας). Το μεγαλύτερο μέρος των υποβολών αφορά όπως είναι αναμενόμενο φυσικά, αλλά και νομικά πρόσωπα (1695 αιτήσεις) με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 115.092.000€  και 49 αιτήσεις, με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη 14.148.000€ υποβλήθηκαν στην ΠΑΜΘ από συλλογικά σχήματα. 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον παρακάτω πίνακα. 

Πηγή:minagric.gr

Υποβολές της Ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Η εταιρεία μας ευχαριστεί όλους εσάς που επιλέξατε να συνεργαστείτε μαζί μας για την υποβολή των αιτήσεων σας στα πλαίσια του υπομέτρου 4.1 και σας ενημερώνει ότι το σύνολο των φυσικών φακέλων έχουν παραδωθεί στις αρμόδιες ΔΑΟΚ.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης υπέβαλλε συνολικά 162 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 111 διεκπεραιώθηκαν στο γραφείο της Ξάνθης και οι 54 στο γραφείο της Χρυσούπολης. Ένα ποσοστό 9,23% των συνολικών υποβολών της περιφέρειας ΑΜΘ υποβλήθηκαν από την εταιρία μας και αφορούσαν  φακέλους προς όλες τις αρμόδιες Διευθύνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της περιφέρειας (ΔΑΟΚ Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης, Έβρου και Ορεστιάδας). 

Οι 151 φάκελοι κατατέθηκαν για λογαριασμό φυσικών προσώπων, 7 φάκελοι αφορούν νομικά πρόσωπα και 4 συλλογικά σχήματα.  

Δείτε τα συγκεντρωτικά στοιχεία τις υποβολές των σχεδίων βελτίωσης σε μια εικόνα:

 

Tags: