ΟΠΕΚΕΠΕ: Επίσημη ανακοίνωση παράτασης ΕΑΕ 2019

Time to read
less than
1 minute
Read so far

May 16, 2019 - 10:06
0 comments

Παρατείνονται μέχρι τις 18 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, οι υποβολές της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα, 13 Μαΐου 2019, αναφέρει:

"Κατόπιν της ομόφωνης έγκρισης του σχεδίου εκτελεστικού κανονισμού για την παράταση κατά ένα μήνα της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2019 και προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης για το έτος 2019, ενημερώνουμε τους δικαιούχους γεωργούς ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ 2019 είναι η 18η Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη.

Υποβολή της αίτησης ενίσχυσης ( ή τροποποίησης αυτής) μετά τις 18 Ιουνίου συνεπάγεται:

  • μείωση των ποσών ενίσχυσης κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα.
  • μείωση των ποσών κατά 3% ανά εργάσιμη ημέρα για όσους λάβουν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα για πρώτη φορά το 2019.
Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών, δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019. η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη
 
Υπενθυμίζεται ότι η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2019 υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του: 
  • Online, στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ . Επισημαίνεται, ότι η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη για όλους τους γεωργούς. 
  • Μέσω ενός Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσης του - ή αν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης για πρώτη φορά, σε οποιαδήποτε Κ.Υ.Δ. της επιλογής του."

Πηγή: opekepe.gr