Ολοκλήρωση Κύκλου Workshops: ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο πλαίσιο του #DigiAgriFood

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ολοκλήρωση Κύκλου Workshops: ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο πλαίσιο του #DigiAgriFood

0 comments

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε ο κύκλος δωρεάν πρακτικών σεμιναρίων με τίτλο "Τα σημαντικά σημεία της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής: Οι ευκαιρίες Ψηφιακού και Πράσινου Μετασχηματισμού", τα οποία διοργανώθηκαν από την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Η έκτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, στο #enahub, στα γραφεία της εταιρείας στην Ξάνθη.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαδραστικού σεμιναρίου, και μέσα σε ένα συνεργατικό περιβάλλον, παραγωγοί από την περιοχή της Ξάνθης ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους συμβούλους της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης για σημαντικά θέματα που αφορούν τις δυνατότητες αναβάθμισης της εκμετάλλευσης τους με την αξιοποίηση των ενισχύσεων της ΚΑΠ 2023-2027, των ευκαιριών χρηματοδότησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας. 

Στο πλαίσιο του workshop, οι Δημήτρης Μπαρδακίδης, Co-Founder και AgriFood expert, Μαρία Καρατζόγλου, Συντονίστρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών ΟΣΔΕ, και Φάνης Κουτρουβέλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, παρουσίασαν με πολλά παραδείγματα και μελέτες περίπτωσης, χρήσιμες πληροφορίες, ακούσαν τις εμπειρίες των παρευρισκομένων και συνομίλησαν μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν.

Ο κύκλος δωρεάν πρακτικών σεμιναρίων περιλάμβανε τέσσερις συναντήσεις στην Ξάνθη και δύο στη Χρυσούπολη, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 120 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή. Οι συμμετέχοντες σε όλα τα workshops είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν τόσο με τους ανθρώπους της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, όσο και με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, να θέσουν τους ερωτήσεις τους και να λάβουν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα. Επίσης, οι συναντήσεις αυτές αποτέλεσαν εφαλτήριο για τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων στον αγροτικό τομέα στη διαμόρφωση του μέλλοντος του. Αυτό επιτεύχθηκε  μέσω της καταγραφής των προβληματισμών που προέκυψαν από τον εποικοδομητικό διάλογο, αλλά και της συλλογής σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τη στάση των απασχολούμενων στον τομέα αυτό, απέναντι στις νέες τεχνολογίες.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης και αναμνηστικά δώρα από τον κόμβο #DigiAgriFood.

H ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους που έλαβαν μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του κύκλου για την παρουσία τους, τη διάθεση συνεργασίας και τη συμβολή τους στην προσπάθεια αναβάθμισης του αγροτικού τομέα.