Ολοκλήρωση Δεύτερης Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην #enateam

Time to read
less than
1 minute
Read so far

April 18, 2024 - 10:27
0 comments
Η υγεία μας αποτελεί ύψιστο αγαθό και η ανάγκη για την φροντίδα της απαιτεί καθημερινή δράση. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ”, διοργάνωσε ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
 
Σε μια εποχή που οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες και ταυτόχρονα η συμμετοχή σε αιμοδοσίες δεν είναι έντονη, η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, γνωρίζοντας τον σημαντικό συνδετικό κρίκο που μπορεί αποτελέσει με την τοπική κοινωνία, πραγματοποίησε την δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία της, δημιουργώντας πλέον έναν θεσμό, με την πολύτιμη συνδρομή του δραστήριου συλλόγου αιμοδοτών της πόλης μας και της αεικίνητης Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με στόχο την ενδυνάμωση στην σημαντική προσπάθεια πολλαπλασιασμού των εθελοντικών αιμοδοσιών στον ιδιωτικό τομέα. 
 
Η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, αναδεικνύοντας τον ενεργό και κοινωνικό της ρόλο. Με αυτή την πρωτοβουλία, η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να συμβάλει έμπρακτα στην κοινωνία όπου δραστηριοποιείται.
 
Η #enateam λοιπόν, στάθηκε αρωγός, δίνοντας αίμα και παρέχοντας υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της πρωτοβουλίας. Τον πιο σημαντικό ρόλο, όμως, διαδραμάτισαν οι εθελοντές της δράσης, οι οποίοι επένδυσαν το χρόνο τους στην στήριξη της προσπάθειας για την προστασία της υγείας όλων μας, δείχνοντας στην πράξη την αφοσίωση τους στο συνάνθρωπο. Τους είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες. 
 
Δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε επίσης τον σύλλογο ΑΓΑΠΗ για την αδιάλειπτη υποστήριξη και τη Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που υλοποίησε την αιμοδοσία με χαμόγελο και ασφάλεια.
 
Ξεχωριστές ευχαριστίες στη Βαρβάρα Ρέστα, Σύμβουλο Ανάπτυξης Τομέα Ανταγωνιστικότητας ΜμΕ της εταιρείας για την πολύτιμη συνδρομή της και στη Μαρίνα Πούλιου από το τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης της εταιρείας, για την ξεχωριστή πινελιά που έδωσε στη μέρα, προσφέροντας σε όσους αιμοδότησαν συμβολικά χειροποίητα μπισκότα που επιμελήθηκε με αγάπη. 
 
Η εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, συγκεντρώνοντας πολύτιμες μονάδες αίματος που μπορούν να βοηθήσουν συμπολίτες μας σε ανάγκη. Αν και ο τελικός αριθμός μπορεί να φαντάζει μικρός, η αξία κάθε μονάδας αίματος είναι στην πραγματικότητα μεγάλη. Όλοι οι #enateamers συνεχίζουμε λοιπόν, να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και να διαδίδουμε το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς, ελπίζοντας ότι η επόμενη δράση θα καταφέρει να κινητοποιήσει ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας. 
 
 
 
 
Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, άλλωστεμας προκαλεί μια σκέψη για το μέλλον που μοιράστηκαν μαζί μας οι άνθρωποι από το σύλλογο ΑΓΑΠΗ και την κινητή μονάδα αιμοδοσίας:
To #enahub είναι τόσο υπέροχος χώρος που ονειρευόμαστε στην επόμενη διοργάνωση να είναι γεμάτο με αιμοδότες.
 
Μην ξεχνάτε!
 
Μια μικρή πράξη αγάπης, μπορεί να χαρίσει ζωή μέχρι και σε 3 συνανθρώπους μας!