Συμμετοχή της ena στη Διήμερη Συνάντηση του Διασυνοριακού Δικτύου του έργου Gimmie Shelter

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συμμετοχή της ena στη Διήμερη Συνάντηση του Διασυνοριακού Δικτύου του έργου Gimmie Shelter

0 comments

Ολοκληρώθηκε η Διήμερη συνάντηση του Διασυνοριακού Δικτύου του έργου Gimmie Shelter με συμμετοχή στελεχών της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Το έργο Gimmie Shelter στο οποίο συμμετέχουν ως ανάδοχοι η ένωση των εταιρειών ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης & ΦΜ Επιχειρείν, αφορά την κοινή στρατηγική για την κοινωνική προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και εντάσσεται στο πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας "Interreg Ελλάδα - Βουλγαρία 2007 - 2013".  

Στόχος των συναντήσεων ήταν η συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του Διασυνοριακού Δικτύου, η παρουσίαση των δράσεων που υλοποιήθηκαν από κάθε εταίρο αλλά και τα συνολικά αποτελέσματα του έργου Gimmie Shelter.

Η "παρουσίαση Διασυνοριακού Δικτύου Συνεργασίας Gimmie Shelter" ήταν η εισήγηση του Σταύρου Αμοιρά, Task Manager του Δικτύου και η "Αναπαράσταση της λειτουργίας της Online βάσης δεδομένων" ήταν το θέμα στης εισήγησης του Τάσου Τοφέα, συντονιστή του δημόσιου τομέα της ena. Οι παραπάνω εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν στη συνάντηση της Δράμας την Πέμπτη 29/10/2015 στο ξενοδοχείο Kouros στην οποία έλαβαν μέρος ο Θεματικός Αντιπερειφεριάρχης Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, ο Λάμπρος Τσούργιαννης Προιστ. Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ξάνθης, τοπικοί φορείς κι αντιπροσωπεία από την Περιφέρεα του Smolyan της Βουλγαρίας, εταίρο του προγράμματος.

Τη δεύτερη ημέρα της διήμερης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 30/10/2015, στην Ξάνθη στο ξενοδοχείο Z Palace, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης Γεώργιος Παυλίδης, ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, ο Θεματικός Αντιπερειφεριάρχης Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας Χρήστος Γεωργιτσόπουλος και πλήθος εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων κοινωνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Στη συνάντηση αυτή τονίστηκε η σημαντικότητα του έργου και τέθηκε από τον Περιφερειάρχη η ανάγκη προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην περιφέρεια και η ενεργοποίηση όλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας στην επόμενη προγραμματική περίοδο που ακολουθεί.

Στη Στρογγυλή Τράπεζα που ακολούθησε, ο Σταύρος Αμοιράς Task Manager του Δικτύου πραγματοποίησε την "Παρουσίαση Διασυνοριακού Δικτύου Συνργασίας Gimmie Shelter" και καταγράφηκαν προτάσεις και ιδέες για τη συνέχιση λειτουργίας του δικτύου και την μετατροπή του σε ργαλείο κοινωνικής πολιτικής στην περιφέρεια.