Νέα αποτελέσματα για τη "Μη επιστρεπτέα ενίσχυση" για τις επιχειρήσεις της ΑΜΘ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

October 13, 2021 - 15:23
0 comments
Δημοσιεύτηκε ο 3ος πίνακας αξιολόγησης προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης "Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Δράση 3δ.5-6.2)". 

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στηριζόμενη στη γνώση, την εμπειρία και την άριστη τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τα εκατοντάδες έργα που έχει υλοποιήσει, κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία σε ποσοστό 93% το σύνολο των αιτήσεων που ανέλαβε να υποβάλλει σε αυτή τη φάση και συνεχίζει με την ίδια συνέπεια και αξιοπιστία να συμβάλλει στην επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Συνολικά, σύμφωνα με τον 3ο πίνακα αξιολόγησης:

  • 12.288 αιτήσεις αξιολογήθηκαν θετικά σε αυτή τη φάση και μπορούν να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για να μοιραστούν το ποσό των 32.026.625 ευρώ. 
  • 2.911 αιτήσεις επιχειρήσεων αξιολογήθηκαν αρνητικά, οι επιχειρήσεις αυτές διατηρούν όμως το δικαίωμα εφόσον επιθυμούν να υποβάλλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης προς έγκριση στην παρούσα δράση, έως την προθεσμία της 01/11/2021 και ώρα 15.00. 

Μέχρι σήμερα έχουν συνολικά εγκριθεί προς χρηματοδότηση 21.099 αιτήσεις επιχειρήσεων της ΑΜΘ με αθροιστικό ύψος επιχορήγησης που αγγίζει τα 54 εκ. €. Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων κινείται με γρηγορότερους ρυθμούς μετά την εγκατάσταση του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή και αναμένεται σύντομα η εκταμίευση των χρημάτων προς τις επιχειρήσεις. 

Βρείτε τον 3ο πίνακα αξιολόγησης στα συνημμένα αρχεία.