Γνώρισε την enateam: Μαρία Τέγου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γνώρισε την enateam: Μαρία Τέγου

0 comments

Σήμερα στο enateam σας συστήνουμε τη Μαρία, Σύμβουλο Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα που βοηθά και συμβουλεύει καθημερινά τους παραγωγούς που μας επισκέπτονται ή επικοινωνούν με την εταιρεία μας σχετικά με το ΟΣΔΕ, αλλά και διάφορες δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020. 

Πόσο καιρό εργάζεστε στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης;

Στην ena βρίσκομαι εδώ και ένα χρόνο.  Ξεκίνησα αρχικά κάνοντας την Πρακτική μου άσκηση, συνέχισα ως εποχιακή υπάλληλος την περίοδο υποβολής των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης των παραγωγών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία τώρα είμαι πλέον μόνιμα κομμάτι της enateam.  

Με τι ασχολείστε στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης;

Aσχολούμαι κατά κύριο λόγο  με το κομμάτι του ΟΣΔΕ. Παράλληλα όμως είμαι υπεύθυνη και για τη διαχείριση διαφόρων άλλων αγροτικών προγραμμάτων όπως η Απονιτροποίηση, η Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία και οι Σπάνιες  Φυλές αλλά και για τις αιτήσεις γεωτρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση εξυπηρετώ το μεγαλύτερο ίσως τμήμα του αγροτικού κοινού της επιχείρησης και έτσι οι περισσότεροι παραγωγοί θα αναζητήσουν εμένα μπαίνοντας στο γραφείο.

Τι σας αρέσει περισσότερο σχετικά με τη δουλειά σας στην ena;

Στην δουλειά μου, μου αρέσει περισσότερο η καθημερινή επαφή με όλο αυτό τον κόσμο.  Αποτελεί πρόκληση για μένα το να αντιμετωπίζω καθημερινά τα διάφορα θέματα των παραγωγών και ευχαρίστηση μου να τους βοηθάω να τα επιλύσουν.

Πώς ξεκινήσατε να ασχολείστε με το αντικείμενο εργασίας/επάγγελμα;

Για να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι σπουδές που έχω κάνει στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς και η επιλογή της ena ως εταιρεία όπου θα πραγματοποιήσω την Πρακτική μου Άσκηση.

Με τι ασχολείστε όταν δεν είστε στη δουλειά;

Στον ελεύθερο μου χρόνο κάνω μαθήματα χορού. Επίσης φροντίζω τα δύο μικρά μου ανιψάκια.

Τι συμβουλή θα δίνατε στους ανθρώπους που εξυπηρετείτε στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης; 

Μία συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στους παραγωγούς είναι να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν να είναι τυπικοί απέναντι στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν στα πλαίσια των διαφόρων προγραμμάτων. Επίσης, να φροντίζουν να πραγματοποιούν εγκαίρως τόσο την υποβολή της δήλωσης καλλιέργειας τους, όσο και οποιαδήποτε άλλη υποβολή επιθυμούν για την ένταξη τους σε κάποια δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. 

 

Tags: