Μαρία Τέγου

enateam's picture

Υπεύθυνη Τμήματος ΟΣΔΕ, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα

Τεχνολόγος Γεωπόνος, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Γεια σας είμαι η Μαρία.

Εργάζομαι στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης από το 2017, όπου ξεκίνησα κάνοντας την Πρακτική μου άσκηση, στη συνέχεια απασχολήθηκα ως εποχιακό προσωπικό την περίοδο υποβολής ΕΑΕ και τώρα είμαι πλέον μόνιμα στην ομάδα στο τμήμα εξυπηρέτησης του πρωτογενούς τομέα.

Ασχολούμαι κυρίως με το κομμάτι του ΟΣΔΕ και τις άδειες χρήσης νερού, αλλά και διάφορες δράσεις του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης όπως η Απονιτροποίηση, η Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία και οι Σπάνιες Φυλές. Εξυπηρετώ με άλλα λόγια ένα μεγάλο κομμάτι των παραγωγών που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Στη δουλειά μου, μου αρέσει περισσότερο η καθημερινή επαφή με τους παραγωγούς. Επιπλέον ένα άλλο στοιχείο που με κάνει να νιώθω ευχαρίστηση είναι η πρόκληση του να αντιμετωπίζω καθημερινά τα θέματα των ανθρώπων που εξυπηρετώ και να τους βοηθάω να τα επιλύσουν.

Για να ασχοληθώ με αυτό το επάγγελμα καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι σπουδές που έχω κάνει στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλίας καθώς και η επιλογή της ena ως την εταιρεία όπου πραγματοποίησα την Πρακτική μου Άσκηση.

Όταν βρίσκομαι εκτός γραφείου κάνω μαθήματα χορού. Επίσης φροντίζω τα δύο μικρά μου ανιψάκια.

Η συμβουλή της Μαρίας:

Μία συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στους παραγωγούς είναι να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν  να τηρούν τις ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων της ΕΑΕ και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους που αφορούν το ΟΣΔΕ, τις καλλιέργειες ή/και το ζωικό τους κεφάλαιο.

#enamember