Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο kick-off meeting των EIT Food Hubs στο Μπιλμπάο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

April 22, 2024 - 10:37
0 comments

Στο kick-off meeting των European Institute of Innovation and Technology - EIT Food Hubs του νότιου τομέα του EIT Food που πραγματοποιήθηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Απριλίου, συμμετείχε η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. 

Η ομάδα της εταιρείας, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Μπαρδακίδη, Co-founder και AgriFood Expert, Στέλλα Μπαζδάνη, Συντονίστρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Δημοσίου Τομέα & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Φιλιώ Καραμπίνη, Σύμβουλο Βιωσιμότητας - Ανάπτυξης Δημοσίου Τομέα, εκπροσώπησε στην εναρκτήρια αυτή συνάντηση, το νέο κόμβο EIT Food HUB Greece που είναι μια σύμπραξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. 

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων στην υλοποίηση των δράσεων των hubs σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Τουρκία, η ενημέρωση όλων σχετικά με τους στόχους του EIT Food και ο συντονισμός της λειτουργίας των διαφόρων κόμβων. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του kick-off meeting, παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης για το 2024, συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης και ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των hubs για τα προγράμματα του ΕΙΤ Food.

Τι είναι το EIT Food  

Το EIT Food είναι η μεγαλύτερη και πιο δυναμική κοινότητα γνώσης και καινοτομίας στον τομέα των τροφίμων. Αποστολή του είναι ο μετασχηματισμός του τρόπου με τον οποίο παράγονται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα, με σκοπό την αύξηση της αξίας τους για την Ευρωπαϊκή κοινότητα.

Το EIT Food επιδιώκει να προωθήσει ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων μέσω της συνεργασίας με έμπιστους εταίρους από τον βιομηχανικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό τομέα και της συμμετοχής ενημερωμένων και ενεργών πολιτών στις δράσεις του.

Food 4 Future World Summit

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Μπιλμπάο, η ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί το Food 4 Future World Summit, την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Η ομάδα περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και παρακολούθησε με ενδιαφέρον ομιλίες σχετικά με τις ανάγκες και τις τάσεις του αγροδιατροφικού τομέα, την αυτοματοποίηση στην παραγωγή τροφίμων, τη ρομποτική, την τεχνητή νοημοσύνη, την ασφάλεια, τη συσκευασία και τα Logistics. 

Η Food 4 Future διήρκεσε από τις 16 έως τις 18 Απριλίου και κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 9000 επαγγελματίες του κλάδου, μεταξύ των οποίων 287 εταιρείες - εκθέτες, 482 ομιλητές, μέσα ενημέρωσης και συλλογικότητες του τομέα της αγροδιατροφής. Στόχος της έκθεσης ήταν να συμβάλει στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων.