Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο EBN Congress στη Γαλλία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

June 20, 2024 - 11:53
0 comments
Στη μεγαλύτερη συγκέντρωση Ευρωπαϊκών θερμοκοιτίδων, επιταχυντών, κέντρων καινοτομίας και υποστηρικτών καινοτομίας, στο EBN Congress, που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 12 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου στη Ναντ, στη Γαλλία, συμμετείχε με μεγάλη χαρά η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.
 
Η  #enateam που εκπροσωπήθηκε από τους Δημήτρη Μπαρδακίδη, Co-founder και AgriFood Expert, Σταύρο Αμοιρά, Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης και Στέλλα Μπαζδάνη, Συντονίστρια Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Δημοσίου Τομέα & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα από τα κορυφαία συνέδρια της Ευρώπης, με στόχο την διερεύνηση της ισορροπίας μεταξύ βιώσιμων, οικονομικών και βιομηχανικών στόχων ανάπτυξης.
 
 
Οι θεματολογίες του συνεδρίου αναλύθηκαν σε 9 εξειδικευμένες κεντρικές ομιλίες, δεκάδες panel discussions και συνεδρίες pitching, επισκέψεις σε καινοτόμους κόμβους, από περισσότερους από 36 ειδικούς που συζήτησαν για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση.
 
Στο συνέδριο, η ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης είχε την ευκαιρία να δικτυωθεί με περισσότερους από 300 συμμετέχοντες από 27 χώρες, υπάρχοντες και μελλοντικούς εταίρους σε έργα καινοτομίας, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες ομιλίες με κύρια θεματική τη βιώσιμη Βιομηχανία, αλλά και να συμμετάσχει σε επιμέρους workshops και study visits
 

Τι είναι το EBN

Το EBN - European Business and Innovation Centre Network είναι ένα μη κερδοσκοπικό δίκτυο που εξυπηρετεί μια πανευρωπαϊκή, παγκόσμια κοινότητα ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις καινοτόμες επιχειρήσεις ως μοχλό περιφερειακής (οικονομικής, βιώσιμης και κοινωνικής) ανάπτυξης. Οι πρωτοβουλίες του EBN περιλαμβάνουν την πιστοποίηση EU|BIC, την ανάπτυξη και διανομή ποιοτικών προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρήσεων, τη διευκόλυνση και την έναρξη συνεργασιών στο πλαίσιο έργων, καθώς και την παγκόσμια δικτύωση.
 
Από το 2024, η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης αποτελεί μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Καινοτομίας (EBN), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αντίστοιχης διαδικασίας . Η ena θα ενταχθεί σε μια σειρά ομάδων ειδικού ενδιαφέροντος (SIGs) στο πλαίσιο του δικτύου, αποκτώντας πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο ειδικών σε θέματα επιχειρήσεων και καινοτομίας.

Το συνέδριο και οι στόχοι του

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το EBN και το EU|BIC Atlanpole με στόχο ένα βιώσιμο αύριο, του οποίου τα θεμέλια θα θέσουν οι οργανισμοί υποστήριξης επιχειρηματικότητας και οι σχεδιαστές του μέλλοντος. Ως διαχειριστές οικοσυστημάτων, τα EU|BICs καταρρίπτουν τα εμπόδια και προάγουν τη συστημική συνεργασία στις περιοχές τους - ενσωματώνοντας τις συλλογικές δεξιότητες του οικοσυστήματός τους στη διαδικασία καινοτομίας για την προώθηση της ανάπτυξης και της γνώσης και αναδεικνύονται αποτελεσματικά ως θεμέλιοι λίθοι ενός ευημερούντος αύριο.
 
 
Το ραντεβού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία ανανεώθηκε για τις 19 - 25 Νοεμβρίου 2024 στο Δουβλίνο.