H ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης επίσημος διοργανωτής του 32ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στην Κομοτηνή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

February 20, 2024 - 09:16
0 comments
Με χαρά και υπερηφάνεια η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης ανακοινώνει την διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του 32ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μέσω της υπηρεσίας της #enaevents, η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί εταιρικές ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και συνεδριακές εκδηλώσεις, δια ζώσης, υβριδικές και απομακρυσμένης συμμετοχής.
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.    

Λίγα λόγια για το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) - International Congress on Physical Education & Sports Science (I.C.P.E.S.S.) είναι το κορυφαίο διεθνές συνέδριο στον τομέα της Φυσικής Αγωγής & του Αθλητισμού που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 32 χρόνια από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
 
Το Συνέδριο απευθύνεται σε:
  • φοιτητές
  • καθηγητές Φυσικής Αγωγής
  • προπονητές
  • επιστήμονες από τον κλάδο της Υγείας
  • όσους αγαπούν τον αθλητισμό και την άσκηση
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάθε χρόνο περιλαμβάνει κεντρικές διαλέξεις καταξιωμένων ομιλητών, εξειδικευμένα σεμινάρια, στρογγυλές τράπεζες, βραβεύσεις ανθρώπων για την προσφορά τους στον αθλητισμό και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις προφορικών και ψηφιακά αναρτημένων ανακοινώσεων από τους συμμετέχοντες συνέδρους.

Η φετινή διοργάνωση

Το 32ο Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο των εορτασμών των 40 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και αναμένεται να φιλοξενήσει και φέτος σπουδαίους ανθρώπους από τον χώρο του αθλητισμού. Παρόντες στο 32ο Διεθνές συνέδριο θα είναι η διαχρονικά μεγάλη Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης ανδρών η οποία θα βραβευτεί για τις τεράστιες διακρίσεις της. Μαζί με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκο Γιαννόπουλο και τον Εθνικό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο και ανάμεσα σε άλλα μεγάλα ονόματα του αθλήματος θα είναι και οι πάλαι ποτέ διεθνείς της υδατοσφαίρισης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος
 
Προσκεκλημένοι κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Ομότιμος Καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης, ένας από τους πρώτους Προέδρους του Τμήματος και ο Καθηγητής Jayden Y. Kim από το Kutztown University of Pennsylvania, USA, ο οποίος στην ομιλία του, θα αναπτύξει το άκρως ενδιαφέρον θέμα: «Unlocking the game: The future of sport marketing research through Biometrics».
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα τιμηθεί με το “Βραβείο Σαμαρά”, ο Δημοσθένης ΤαμπάκοςΧρυσός & Αργυρός Ολυμπιονίκης της Ενόργανης Γυμναστικής στο αγώνισμα των κρίκων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 & στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, για την συνολική του προσφορά στον αθλητικό κόσμο και για τις πρωτότυπες ασκήσεις του στους κρίκους. Ασκήσεις που κατάφερε να εντάξει στον κώδικα βαθμολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής. 
 
Παράλληλα με τις παρουσιάσεις των επιστημονικών εργασιών, κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί πλήθος στρογγυλών τραπεζών και σεμιναρίων σχετικών με τον αθλητισμό, την άσκηση, τη λειτουργική άσκηση και την αποκατάσταση.

Η περσινή διοργάνωση

Η 31η διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες φιλοξενώντας περισσότερους από 900 συνέδρους. Νέοι και ανερχόμενοι επιστήμονες παρουσίασαν περισσότερες από 340 επιστημονικές ανακοινώσεις, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθησουν 9 στοχευμένα σεμινάρια και 7 στρογγυλές τράπεζες με επίκαιρες θεματολογίες και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Οι στρογγυλές τράπεζες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, των πέντε μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
 
 
Ορόσημο του συνεδρίου, η επίσημη τελετή έναρξης η οποία ξεχείλιζε από νοσταλγία και συναισθήματα και στην οποία βραβεύτηκε το ελληνικό μπάσκετ στο πρόσωπο του προέδρου της Ελληνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης, Ευάγγελου Λιόλιου αλλά και εμβληματικών καλαθοσφαιριστών που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην λαμπρή ιστορία του. Πιο συγκεκριμένα, από τον κόσμο της καλαθοσφαίρισης τιμήθηκαν για την προσφορά τους αλλά και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και το Συνέδριο οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου, Νίκος Χατζηβρέττας, Γιάννης Καλαμπόκης και Βάιος Γιώρας. Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η βράβευση του Παναγιώτη Γιαννάκη, του ανθρώπου που συνδέεται ως παίκτης και προπονητής με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ.
 
Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η βράβευση με το κορυφαίο βραβείο του τμήματος «Βραβείο Νίκος Σαμαράς» μιας εμβληματικής γυναίκας. Η κ. Άδα Σταματάτου βραβεύτηκε για την προσφορά της στον αθλητισμό και το αθλητικό κίνημα με βάση την αξία του για τον άνθρωπο.

Εγγραφή - συμμετοχή στο Συνέδριο

Οι εγγραφές για το 32ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ανοίγουν την 1 Απριλίου. 
 
* Η εγγραφή είναι δωρεάν για τους Προπτυχιακούς Φοιτητές των Σχολών & Τμημάτων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της Ελλάδας. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του 32ου Δ.Σ.Φ.Α.Α..