Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης σύμμαχος στην προσπάθεια Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Αγροδιατροφικού Τομέα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

November 10, 2023 - 13:28
0 comments
Γόνιμες συζητήσεις αναπτύχθηκαν στο περιθώριο της εκδήλωσης με τίτλο: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία” που διοργάνωσε η εταιρία FarmB στον πολυχώρο JOIST στην Λάρισα.
 
Πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Quality & Risk Manager του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα #DigiAgriFood, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δυνητικά ωφελούμενους αλλά και πολλαπλασιαστές των δράσεων του Κόμβου που στοχεύουν στον Ψηφιακό και Πράσινο Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της αγροδιατροφής.
 
Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε, ενδιαφερόμενοι γεωπόνοι, εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών, εκπρόσωποι πιστοποιημένων ΚΥΔ, πιστοποιημένοι φορείς παροχής Γεωργικών Συμβούλων, στελέχη γεωπονικών καταστημάτων αλλά και αγρότες της περιοχής, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δωρεάν υπηρεσίες του Κόμβου, καθώς και τη διαδικασία λήψης αυτών.
 
Σε ένα ιδιαίτερα ένθερμο κοινό ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, απάντησε σε ερωτήματα και παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο τα βήματα ενδυνάμωσης του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού σε ολόκληρο το φάσμα της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα. Στελέχη του ΥΠΑΑΤ, μέλη του ακαδημαϊκού χώρου, εκπρόσωποι Κέντρων Ικανοτήτων, σημαντικές μεταποιητικές επιχειρήσεις αλλά και εταιρείες του κλάδου των γεωργικών εφοδίων, καθώς και επιχειρήσεις καινοτομίας του ευρύτερου πρωτογενή τομέα, ενημερώθηκαν για τη συνεισφορά του Κόμβου στην ενδυνάμωση του υφιστάμενου οικοσυστήματος καινοτομίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα της χώρας. 
 
Βασικός στόχος του #DigiAgriFood, είναι η διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας αλλά κατ' επέκταση και στην υπόλοιπη επικράτεια.
 
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου ο κόμβος θα χρησιμοποιήσει την εξειδίκευση του στις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, στις Προηγμένες Ψηφιακές Δεξιότητες και στην Υπολογιστική υψηλής απόδοσης
 
Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Ηλία Πλατή, εκπρόσωπο της εταιρείας FarmB για τις ψηφιακές πλατφόρμες που έχουν αναπτυχθεί και εφαρμόζονται ήδη από την FarmB, Τεχνοβλαστό του Ινστιτούτου Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (CERTH). To Ινστιτούτο Βιο-οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (iBO), όπως και η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης αποτελούν τους δύο από τους έξι εταίρους του κόμβου #DigiAgriFood.
 
Η ημερίδα διοργανώθηκε από την εταιρεία FarmB σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, μέσω του European Institute of Innovation and Technology – EIT Food. Στόχος της ημερίδας ήταν να παρουσιαστούν χρήσιμα στοιχεία/εργαλεία για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ψηφιακός μετασχηματισμός των γεωργικών εφοδιαστικών αλυσίδων θα ωφελήσει τον αγροδιατροφικό τομέα όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα, τη διαφάνεια, την ιχνηλασιμότητα και τη βιωσιμότητα.
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ως Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood αλλά και ως μια εταιρία που προσμετρά πολλά χρόνια εμπειρίας στην υποστήριξη και ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα, είναι έτοιμη να στηρίξει και να βοηθήσει τους αγρότες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος.
 
Παρακολουθείστε την ομιλία του Δημήτρη Μπαρδακίδη στο παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=CubmnnQgcAU