Επιχειρήσεις

Οδηγός Χρηματοδότησης για Νέες Επιχειρήσεις: Πώς να Προετοιμαστείτε Κατάλληλα

July 09, 2024 - 16:32
0 comments
Η χρηματοδότηση αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και για την εξέλιξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν είστε έτοιμοι να κάνετε το μεγάλο βήμα και να ιδρύσετε τη δική σας επιχείρηση, μπορείτε να το υλοποιήσετε με τη συγχρηματοδότηση από προγράμματα της Ανταγωνιστικότητας 2021-2027 ή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.). Ακολουθήστε τις συμβουλές που ετοίμασε η εξειδικευμένη ομάδα μας για να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Προετοιμαστείτε ανάλογα με την ιδιότητα σας 

Νέες θέσεις εργασίας για 25.000 νέους ανέργους

June 12, 2024 - 13:57
0 comments
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις επιχειρήσεις που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό μέσω του νέου προγράμματος “Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών”, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος, είναι η προετοιμασία 25.000 ανέργων 18-29 ετών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. 

Δικαιούχοι - Επιχειρήσεις

135 εκατ. ευρώ στην μεταποίηση, εμπορία & ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

March 29, 2024 - 12:00
0 comments

Προδημοσίευση 1ης Πρόσκλησης της Παρέμβασης Π3-73-2.3 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία, Κομοτηνή

March 22, 2024 - 15:04
0 comments
Στην ημερίδα, «Ψηφιακός μετασχηματισμός στη Γεωργία» στην Κομοτηνή, είχε την χαρά να συμμετέχει η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα.
 
 

Έρχεται η Παρέμβαση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Μεταποίηση

March 19, 2024 - 10:52
0 comments

Στόχος της παρέμβασης είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε μεταποιημένα ποιοτικά προϊόντα αλλά και την αύξηση των δυνατοτήτων διείσδυσης στις διεθνείς αγορές, μέσω της αξιοποίησης της πρώτης ύλης της πρωτογενούς παραγωγής, της ενσωμάτωσης της καινοτομίας, της ανάπτυξης μεθόδων και διαδικασιών προστασίας του περιβάλλοντος που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. 

Προδημοσίευση «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

February 09, 2024 - 12:52
0 comments
Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», με προϋπολογισμό 105,6 εκατομμύρια ευρώ. Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης: «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος του προγράμματος

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

Κανονισμός De Minimis: Αύξηση του ανώτατου ορίου για τα επιδοτούμενα προγράμματα

January 23, 2024 - 15:53
0 comments

Αυξάνεται το ανώτατο όριο για το ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De minimis) που μπορεί να λάβει μία επιχείρηση ανά κράτος μέλος σε 300.000  για 3 έτη, στο πλαίσιο βελτιώσεων του κανονισμού που υιοθετήθηκαν με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Το εν λόγω ανώτατο όριο αντικατοπτρίζει τον πληθωρισμό που σημειώθηκε από την έναρξη ισχύος του κανονισμού De minimis (ΕΕ) αριθ. 1407/2013 και τις εκτιμώμενες εξελίξεις κατά την περίοδο ισχύος του παρόντος κανονισμού.  

Merry #enaxmas 2024

December 22, 2023 - 09:29
0 comments

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για μια ακόμη χρονιά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι γεμάτο υγεία, χαμόγελα και νέες ευκαιρίες για εξέλιξη.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως τα γραφεία μας σε Ξάνθη και Χρυσούπολη θα παραμείνουν κλειστά από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου. Επιστρέφουμε ανανεωμένοι την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου για τις νέες προκλήσεις που θα φέρει το 2024!

Καλές Γιορτές και Φωτεινό 2024!

Ανυπομονούμε για τις μελλοντικές μας συνεργασίες και τις επιτυχίες που θα κατακτήσουμε μαζί σας! 

 

Βιωσιμότητα & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Οι Επιχειρηματικές Στρατηγικές του Μέλλοντος

December 21, 2023 - 09:57
0 comments

Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή και η κοινωνική ισότητα κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Η ένταξη της βιωσιμότητας στα επιχειρηματικά μοντέλα δεν αποτελεί πλέον μια απλή επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη και βιωσιμότητα, που πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Pages