9.770 επιχειρήσεις εντάχθηκαν στον α' κύκλο του "e-λιανικό"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

July 22, 2021 - 11:09
0 comments

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης του "e-λιανικό (α' κύκλος)"

Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις των φακέλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα πλαίσια του α' κύκλου της δράσης "e-Λιανικό" του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 53,6 εκατ. €. Σύμφωνα με δελτίο τύπου που είχε δημοσιευθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποβολών, οι 11.200 αιτήσεις αφορούσαν στην ανάπτυξη e-shop και οι δραστηριότητες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ανήκαν στους τομείς ιματισμού, υποδημάτων, κοσμημάτων και γυναικείων έτοιμων ενδυμάτων.  

Με τις 5 αποφάσεις ένταξης εγκρίθηκαν 9.770 αιτήσεις χρηματοδότησης, με συνολικό προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 45.,8 εκατ. € από το σύνολο των 13 Περιφερειών της Ελλάδας, ενώ απορρίφθηκαν 1.734 συνολικής αιτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 7,8 εκατ. €. 

Οι εγκρίσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ εγκρίθηκαν 476 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού (δημόσιας δαπάνης) 2,24 εκατ. €. 

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης υπέβαλε 19 προτάσεις για λογαριασμό πελατών της στα πλαίσια της πρόσκλησης για τον α' κύκλο της δράσης, εκ των οποίων και οι 19 εγκρίθηκαν και προχωρούν στο στάδιο της υλοποίησης. 

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τον β' κύκλο του "e-λιανικό"

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος μέσω του β' κύκλου της δράσης e-Λιανικό, που άνοιξε στις αρχές του Ιουλίου με προθεσμία μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2021. Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στη δράση παραμένουν αμετάβλητες και ο διαθέσιμος προϋπολογισμός είναι 8 εκατ. €. 

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το β' κύκλο της δράσης για να μάθετε αν είναι και η δική σας επιχείρηση δικαιούχος.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης μπορεί να αναλάβει τόσο την υποβολή του φακέλου της επιχείρησης σας στο "e-λιανικό (β' κύκλος)" όσο και την δημιουργία ή/και αναβάθμιση του e-shop σας στα πλαίσια της δράσης . Επικοινωνήστε μαζί μας ή διαβάστε περισσότερα για να μάθετε πώς.