Εκδηλώσεις της ΠΕ Ξάνθης για την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

June 06, 2022 - 15:48
0 comments

Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας 2022

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης διοργανώνει σειρά δράσεων στα πλαίσια της Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας (6-12 Ιουνίου 2022 & 14 Ιουνίου 2022). Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει πλήθος δράσεων που θα κινηθούν γύρω από 4 άξονες: "Πανδημία Επιπτώσεις", "ΑΜΕΑ" , "Πρόληψη-Εθελοντισμός" & "Αιμοδοσία" και θα υλοποιηθούν με τη συμμετοχή και συνεργασία της Α' βάθμιας Διεύθυνσης Ξάνθης, της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης "Η Αγάπη" και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.  

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Δευτέρα 6 Ιουνίου - Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα "Πανδημία και ενδοοικογενειακή βία" (Άξονας - "ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ")

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης "Οικία Μάνου Χατζιδάκι", στην Ξάνθη.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

19:00 - 19:15 | Προσέλευση - Εγγραφές

19:15 - 19:30 | Χαιρετισμοί

19:30 - 20:00 | "Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας", Κωνσταντινιά Χρηστακίδου, Αστυνόμος Β', Προϊσταμένη Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης

20:00 - 20:30 | "Ενδοοικογενειακή Βία και Ψυχική Υγεία" , Μάγδα Κατσικίδου, Ψυχίατρος, MD, MSc, PhD, Διδάκτορας Ιατρικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθύντρια Ψυχιατρικής Κλινικής Ε.Σ.Υ. , Γ. Ν. Ξάνθης

20:30 - 21:00 | "Η Διαχείριση της επικινδυνότητας στην ενδοοικογενειακή βία", Ελένη Φώτου, Υπ. Διδακτ., Διδακτική Ψυχολόγος, Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων "Βία - Στοπ"

21:00 - 21:30 | Συζήτηση 

Η εκδήλωση θα είνα διαθέσιμη και online μέσω του συνδέσμου: https://meet.google.com/zzu-cjab-sya 

 

Τρίτη 7 Ιουνίου - Δράση με Δημοτικά Σχολεία Ξάνθης - "Πανδημία & Υγιεινό Πρωινό" (Άξονας - "ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ")

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 09.00 - 11.00 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.  

 

Τετάρτη 8 Ιουνίου - Παρουσίαση Σκύλων Οδηγών (Άξονας - "ΑΜΕΑ")

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 - 12.00 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης.

 

Πέμπτη 9 Ιουνίου -   Παράλληλες Δράσεις : "Μπαίνω στη θέση Άλλου - Παίζω GoalBall" &  "Το σκάκι είναι για όλους" (Άξονας - "ΑΜΕΑ")

Οι παράλληλες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10.00 - 12.00 στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο.

Η εκδήλωση "Μπαίνω στη θέση Άλλου - Παίζω GoalBall" αφορά δράση με τα Δημοτικά Σχολεία της Ξάνθης και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α' βάθμιας Εκπάιδευσης Ξάνθης και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης. 

Η εκδήλωση  "Το σκάκι είναι για όλους" υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης, τη Διεύθυνση Α' βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης.

 

Παρασκευή 10 Ιουνίου - Ενημερωτική Εκδήλωση: "Με αγαπώ αρκετά; Stress και δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ)" & "Εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Ν. Ξάνθης" (Άξονας - "ΠΡΟΛΗΨΗ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ")

Η ενημερωτική εκδήλωση "Με αγαπώ αρκετά; Stress και δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ)" θα πραγματοποιηθεί στις 10.00-13.00 στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Ξάνθης.

Η "Εκδήλωση βράβευσης εθελοντικών οργανώσεων Ν. Ξάνθης" θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 - 21.00 στον Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης "Οικία μάνου Χατζιδάκι".  Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη και online μέσω του συνδέσμου: https://meet.google.com/bfc-hjxh-edx 

 

Τρίτη 14 Ιουνίου - "Εθελοντική Αιμοδοσία" (Άξονας - "ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ")

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 09.00-17.00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Ξάνθης "Η Αγάπη", Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. 

 

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της #enaevents, της νέας υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης που σχεδιάζει και διοργανώνει φυσικές, ψηφιακές και υβριδικές εκδηλώσεις.