Επενδύσεις σε επιχειρήσεις Οινοπαραγωγής: Διαδικασία Χρηματοδότησης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

June 18, 2019 - 09:26
0 comments

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που εκδόθηκε στις 12 Ιουνίου 2019, καθορίζεται η διαδικασία χρηματοδότησης των «Επενδύσεων σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής» για την περίοδο 2020-2023. 

Στην απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος. Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου, γίνεται αναφορά στην αύξηση του ανώτερου επιλέξιμου ποσού επένδυσης καθώς καθορίζεται και νέο κατώτερο ποσό επένδυσης ανά δικαιούχο. Διατηρείται το ανώτερο ποσό επένδυσης για τα συλλογικά σχήματα. 

Επίσης, καθορίζεται ως σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή ενός επενδυτικού σχεδίου, με συντελεστή βαρύτητας 20%, η υποβολή του από συλλογικό σχήμα, όπως είναι για παράδειγμα οι οργανώσεις παραγωγών, η ένωση οινοπαραγωγών, η διεπαγγελματική οργάνωση κλπ.

Οι ενδιαφερόμενες για χρηματοδότηση επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής εφαρμογής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από την 1η Ιουλίου έως και την 10η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. 

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το Δελτίου Τύπου με την ανακοίνωσση της διαδικασίας χρηματοδότησης των «Επενδύσεων σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής». 

Πηγή: http://www.minagric.gr