2η Συνάντηση εργασίας ομάδας έργου Mountain Meat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

November 17, 2023 - 12:16
0 comments
Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο του έργου Mountain Meat, στον Κένταυρο Ξάνθης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μύκης, της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και του Εργαστηρίου Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 
Σκοπός της συνάντησης, η γνωριμία με τις περιοχές βόσκησης του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής του Δήμου Μύκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι ανάγκες των κτηνοτροφικών μονάδων, ο τρόπος και η πορεία υλοποίησης του έργου Mountain Meat
 

Συμμετοχή της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης σε έργα του Μέτρου 16: Συνεργασία

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης συμμετέχει σε δύο έργα που χρηματοδοτούνται από το Μέτρο 16 Συνεργασία: Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, Υπομέτρο 16.1 – 16.2 “Ίδρυση και  Λειτουργία  Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την Παραγωγικότητα & τη Βιωσιμότητα της Γεωργίας” με συντονιστή την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.
 
Πιο συγκεκριμένα, στα έργα:
  • Mountain Meat: Διαχείριση ορεινών βοσκοτόπων για την αξιοποίηση της πλούσιας χλωρίδας των νομών Δράμας και Ξάνθης και τη παραγωγή προϊόντων κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας, και
  • Digi Meat: Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο κρέας που παράγεται από τη σπάνια Ελληνική βραχυκερατική φυλή

Λίγα λόγια για το έργο Mountain Meat

Αντικείμενο του έργου Mountain Meat, είναι η διαχείριση της Κόκκινης Φυλής βοοειδών της ορεινής περιοχής των Νομών Ξάνθης και Δράμας, μέσω ψηφιακών τεχνολογιών διαχείρισης βοσκοτόπων.
 
Απώτερος σκοπός του έργου, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του κρέατος των γηγενών και ελευθέρας βοσκής φυλών, είναι η δημιουργία ενός brand υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις αγορές των αστικών κέντρων μέσω της οποίας θα ενισχυθεί η ανάπτυξη και θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες εξέλιξης για τους κτηνοτρόφους της ορεινής περιοχής των Νομών Ξάνθης και Δράμας.
 
 
Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το εταιρικό σχήμα συμπληρώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, η εταιρεία Agromet IKE, ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης, η Κτηνοτροφική Μονάδα Συμεών Ζευκίδη, η Κτηνοτροφική Μονάδα Όλγας Κεϋβανίδου, η Κτηνοτροφική Μονάδα Ελευθέριου Τσορμπατζίδη, η Κτηνοτροφική Μονάδα Νικόλαου Τσορμπατζίδη.