Σταύρος Αμοιράς

enateam's picture

Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Τμήμα Οικονομικών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Είμαι ο Σταύρος, ένας από τους συνιδρυτές της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Καθώς η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 εκ των πραγμάτων  βρίσκομαι σε αυτή τα τελευταία δεκατρία έτη. 

Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόληση με το αντικείμενο των συμβουλευτικών υπηρεσιών προέκυψε ως εκπλήρωση προσωπικών αναγκών που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν από την τοπική αγορά. Όταν χρειάστηκε να αναζητήσουμε κάποιους επαγγελματίες για να λάβουμε σχετικές υπηρεσίες, αυτοί δε βρέθηκαν και έτσι πολύ φυσιολογικά αναπληρώσαμε το κενό που υπήρχε στην αγορά. Το αντικείμενο βέβαια έχει αποδειχτεί συναρπαστικό και η γνώση που καθημερινά αποκτούμε αυξάνει το ενδιαφέρον να συνεχίσουμε, γνωρίζοντας παράλληλα ολοένα πιο ενδιαφέροντες και αξιόλογους ανθρώπους.

Σήμερα, τον περισσότερο χρόνο μου στη δουλειά τον αφιερώνω ή μάλλον θα ήθελα να τον αφιερώνω στην ανεύρεση νέων ευκαιριών... η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι ασχολούμαι και με τις συναντήσεις με νέους ή υφιστάμενους πελάτες, οργανωτικά θέματα και προτάσεις βελτίωσης των διαδικασιών της εταιρείας τα οποία με απασχολούν επίσης καθημερινά, όπως επίσης και η επίτευξη των ποιοτικών κριτηρίων λειτουργίας που θέτουμε  στην ena. 

Η παρακολούθηση της οικονομικής ευημερίας είναι μία ακόμη αρμοδιότητα μου που απαιτεί αρκετό χρόνο ενασχόλησης καθώς επίσης και η υιοθέτηση από όλο το ανθρώπινο δυναμικό της ψηφιακής εποχής και του μετασχηματισμού της εταιρείας, μέσω της χρήσης του Crm και του Erp, αλλά και των άλλων ψηφιακών εργαλείων που χρησιμοποιούμε ευρέως.
 
Τέλος κομμάτι από το χρόνο μου διεκδικεί και η προσωπική βελτίωση όλων των ανθρώπων της ena με τη διοργάνωση ενδοεπιχειρησιακών ή με την παρακολούθηση εξωτερικών σεμιναρίων, καθώς είναι μια επιλογή που αποτελεί πλοηγό για όλους εμάς στην εταιρεία και μια πρακτική που θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμη πιο έντονα τα επόμενα χρόνια σε όλους τους συνεργάτες μας.
 
Στη δουλειά μου στην ena απολαμβάνω την εκμάθηση πολλών διαφορετικών αντικειμένων και την ενασχόληση με αυτά και μου αρέσει που πολλοί πελάτες παλιοί  ή νέοι έχουν όνειρα και έξυπνες ιδέες και εμείς χαιρόμαστε πολύ που συμμετέχουμε στην υλοποίηση τους. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα έργο στο οποίο συμβάλλαμε και εμείς αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, μετά έρχεται και η ικανοποίηση ασφαλώς, αλλά πρώτα από όλα η μεγάλη χαρά. 
 
Εκτός γραφείου, η οικογένεια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας και αυτό που ξεκουράζει το νου και τη ψυχή. Όλα όσα γίνονται εκτός εργασίας συνδέονται με τη σύζυγο και τα παιδιά μου και είναι αυτά που μας ευχαριστούν όλους. Είτε πρόκειται για ταξίδια, για άσκηση, για δραστηριότητες (καλαθοσφαίριση) , είτε για εκμάθηση επιπλέον γνώσεων και δεξιοτήτων, όλα συσχετίζονται με την υπέρτατη αξία, αυτή της οικογένειας.
 

Πρώτα είναι το όραμα, μετά έρχονται οι εικόνες, ακολουθεί το σχέδιο δράσης και στο τέλος η υλοποίηση του. Όσο πιο ισχυρό είναι το όραμα τόσο πιο εύκολα θα εκπληρωθούν τα επόμενα...

Κι εμείς είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε με το δικό μας συναίσθημα.  
 
 
#enamember