Ανοιχτή Εθελοντική Αιμοδοσία στην #enateam

Time to read
less than
1 minute
Read so far

April 10, 2024 - 10:06
0 comments
Στον πυρήνα της ανθρώπινης αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνεισφοράς, βρίσκεται η δωρεά αίματος, μια μικρή πράξη αγάπης που σώζει ζωές και δίνει ελπίδα. Το ύψιστο αγαθό, η υγεία, είναι ανεκτίμητη και η συμβολή μας στην διατήρηση της, είναι συνεχής και επιτακτική
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ”, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και με γνώμονα τον ενεργό κοινωνικό της ρόλο, σας προσκαλεί στη δεύτερη ανοιχτή αιμοδοσία, για μια πράξη αγάπης που έχει γίνει πλέον θεσμός.
 
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 16:30 έως τις 20:30 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο 3ο χλμ. Ξάνθης - Καβάλας. Για ακόμα μια φορά, σύσσωμη η εταιρεία αποδεικνύει τη δέσμευση της στην ενίσχυση του κοινωνικού συνόλου και στη στήριξη των συμπολιτών μας.
 
Η #enateam, θα συμμετέχει ενεργά στην καθιερωμένη πλέον αιμοδοσία, προσφέροντας αίμα και βοηθώντας με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ωστόσο, δεν παύει η βοήθεια σας να κρίνεται απαραίτητη, καθώς η ανάγκη για αίμα είναι σταθερά μεγάλη. 
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους, σε αυτή την δράση αλληλεγγύης και ζητάμε την συνδρομή σας, είτε δίνοντας αίμα, είτε μεταδίδοντας το μήνυμα σε φίλους και συγγενείς, οι οποίοι μπορούν να δώσουν αίμα. 
 
Οι ειδικοί συνιστούν: 
 
Πριν συμμετάσχετε στην αιμοδοσία: 
 
 • Αποφύγετε την κόπωση: Αποφύγετε την άσκηση πριν την αιμοδοσία και φροντίστε να μην κάνετε βαριά εργασία.
 • Τραφείτε σωστά: φροντίστε να έχετε φάει ένα υγιεινό γεύμα που περιέχει φυτικές ίνες και μικρή ποσότητα λιπαρών. 
 • Ενυδατωθείτε: φροντίστε να πίνετε αρκετά υγρά, προτιμώντας το νερό και αποφεύγοντας τα αναψυκτικά ή τα ποτά με καφεΐνη και φυσικά αλκοόλ. Η καλή υδράτωση διευκολύνει τη διαδικασία της αιμοδοσίας και βοηθά στην ταχύτερη ανάκαμψή σας.
 • Φορέστε άνετα ρούχα: Επιλέξτε να φορέσετε ρούχα με μανίκια που μπορούν να ανατραπούν εύκολα ως τον βραχίονα, ώστε να είναι προσβάσιμο το σημείο αιμοδοσίας, αλλά και για να νιώθετε εσείς άνετα.
 • Ενημερώστε το ιατρικό προσωπικό για το ιστορικό σας: Είναι σημαντικό να ενημερώνετε το προσωπικό της αιμοδοσίας για οποιαδήποτε κατάσταση ή φαρμακευτική αγωγή την οποία παίρνετε, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η καταλληλότητα της δωρεάς σας.
 • Ενημερωθείτε για την διαδικασία: Αν έχετε ερωτήσεις για την διαδικασία της αιμοδοσίας, μη διστάσετε να ρωτήσετε το προσωπικό. Γνώση σημαίνει εμπιστοσύνη, και η ενημέρωση μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο άνετα με την εμπειρία.
 • Αποφύγετε την αιμοδοσία σε ειδικές περιπτώσεις: Αν έχετε κάνει τους τελευταίους 6 μήνες piercing ή tattoo, εάν βρίσκεστε σε περίοδο εγκυμοσύνης ή σε έμμηνο ρύση ή έχετε δώσει αίμα τους τελευταίους 3 μήνες, θα πρέπει να αποφύγετε την αιμοδοσία καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία σας.
 
Μετά την αιμοδοσία προσέξτε τα εξής: 
 • Παραμείνετε στον χώρο της αιμοδοσίας, τουλάχιστον για μισή ώρα
 • Μην καπνίσετε, οδηγήσετε ή κάνετε έντονη σωματική άσκηση για τις επόμενες 2 ώρες
 • Πιείτε πολλά υγρά και φάτε ένα καλό γεύμα
 • Σε περίπτωση αδιαθεσίας, ζητήστε βοήθεια από το νοσηλευτικό προσωπικό. 
Μια μικρή πράξη αγάπης, μπορεί να χαρίσει ζωή. 
 
Σας περιμένουμε όλους.