Αγροτικά

Ετήσια παράταση στην Απονιτροποίηση

May 18, 2024 - 12:31
Posted in:
0 comments
Ξεκίνησε από τη Τετάρτη 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τη Δράση «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» με προϋπολογισμό ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, ύστερα από απόφαση των ΥΠΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη, ΥπΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη και του ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στόχος της Δράσης

Στόχος της δράσης είναι η μείωση της ρύπανσης του νερού τόσο από νιτρικά ιόντα όσο και από άλλες εν δυνάμει ρυπογόνες εισροές (φωσφορικά ιόντα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα). 

Δικαιούχοι

Φάνης Κουτρουβέλης: Συνέντευξη στο Ράδιο Χρόνος 87,5

May 09, 2024 - 15:41
Posted in:
0 comments
Την Τρίτη 30 Απριλίου, ο Φάνης Κουτρουβέλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Ράδιο Χρόνος 87,5 και μοιράστηκε με τους ακροατές πολύτιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα με τίτλο “Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας” που αναμένεται να προκηρυχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο
 

Workshop #5: ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο πλαίσιο του #DigiAgriFood

April 25, 2024 - 13:08
Posted in:
0 comments
Το πέμπτο και προτελευταίο εργαστήριο της σειράς πρακτικών σεμιναρίων για αγρότες, με τίτλο "Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ: οι ευκαιρίες Ψηφιακού και Πράσινου Μετασχηματισμού" προσέφερε στους παραγωγούς της Χρυσούπολης μια ευκαιρία για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και απόκτηση νέων πληροφοριών σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα και την Νέα ΚΑΠ 2023-2027. 
 
 

Workshop #2: ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο πλαίσιο του #DigiAgriFood

April 12, 2024 - 08:47
Posted in:
0 comments
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση του κύκλου δωρεάν πρακτικών σεμιναρίων “Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ: οι ευκαιρίες Ψηφιακού και Πράσινου Μετασχηματισμού”. H εκδήλωση διοργανώθηκε από την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στο υποκατάστημα της εταιρείας, στη Χρυσούπολη Καβάλας.
 

Προδημοσίευση Παρέμβασης “Νέοι Αγρότες 2024”

December 13, 2023 - 11:38
Posted in:
0 comments
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή οικονομικής στήριξης σε νέους που κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η παρέμβαση Π3-75.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και από το Ελληνικό Δημόσιο

Περιοχές εφαρμογής παρέμβασης

Ολοκλήρωση εκδήλωσης “Γεωργία Άνθρακα. Ευκαιρίες και Προοπτικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”

November 30, 2023 - 14:29
Posted in:
0 comments
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Γεωργία Άνθρακα. Ευκαιρίες και Προοπτικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Carbonica”, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στην Ξάνθη.
 

2η Συνάντηση εργασίας ομάδας έργου Mountain Meat

November 17, 2023 - 12:16
Posted in:
0 comments
Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο του έργου Mountain Meat, στον Κένταυρο Ξάνθης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μύκης, της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και του Εργαστηρίου Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 

Pages