23 λόγοι που μας έκαναν υπερήφανους το 2023

Time to read
less than
1 minute
Read so far

January 30, 2024 - 14:28
0 comments
Το 2023 ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική χρονιά για την ομάδα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, γεμάτη με εμπειρίες και γνώσεις.
 
Σε έναν ιδιαίτερο απολογισμό, επιλέξαμε τους 23 λόγους που έκαναν το προηγούμενο έτος, τόσο ξεχωριστό για μας. Ας τους ρίξουμε μια ματιά:

1) Ενίσχυση επιχειρήσεων

Ενισχύσαμε 142 επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν το επιχειρηματικό τους όραμα πραγματικότητα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία: Αναπτυξιακός Νόμος 4887/2022, Ανταγωνιστικότητα 2021-2027, Ταμείο Ανάκαμψης, ΔΥΠΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Leader, Horizon, Interreg, Ψηφιακή Ευρώπη, Erasmus κ.α. 
 

2) Προσέλκυση κεφαλαίων 

Προσελκύσαμε 67 εκατομμύρια € στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, ενισχύοντας την οικονομική δυναμική ανάπτυξης που από το 2006 υπηρετεί η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.
 

 3) Υποστήριξη αγροτικών επιχειρήσεων

Υποστηρίξαμε 2376 αγρότες και επιχειρήσεις σε Ξάνθη και Καβάλα στην υποβολή της ετήσιας Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης τους (ΟΣΔΕ), συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της πρωτογενούς οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποίησης μας.
 

4) Διασυνεργασία σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο

Συμπράξαμε με 62 φορείς από όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, περιφέρειες, δήμοι, υπουργεία, ινστιτούτα - μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, πολιτιστικοί φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις και εταιρείες, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και προώθηση ενός ευρωπαϊκού δικτύου καινοτομίας.  
 

5) Δικτύωση με Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας

Δικτυωθήκαμε με 50 Ευρωπαϊκούς Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας (EDIHs),  ως υπερήφανος εταίρος του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον Τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος συνεργασίας που επιτρέπει την ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών. Με αυτόν τον τρόπο, συνεισφέρουμε ενεργά στην προώθηση της ψηφιακής εξέλιξης και της καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής, ενισχύοντας τον ρόλο μας ως πρωτοπόρου παράγοντα στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.
 

6) Στήριξη της τοπικής οικονομίας

Το 2023 συνεργαστήκαμε με 204 τοπικούς προμηθευτές, στηρίζοντας την τοπική οικονομία. 
Η εταιρεία μας επιλέγει στρατηγικά σε κάθε ευκαιρία να επενδύει σε συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές για την κάλυψη των αναγκών της, ενισχύοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα της περιοχής. 
 

7) Διοργάνωση συνεδρίων & εκδηλώσεων

Διοργανώσαμε με απόλυτη επιτυχία, 1 Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο και 10 εκδηλώσεις, καλύπτοντας εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και εταιρικές ανάγκες, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των μελών της νέας μας υπηρεσίας, #enaevents.
 
 
Ενδεικτικά παραδείγματα της πολυμορφίας των εκδηλώσεων που αναλάβαμε μας και ενίσχυσαν τον πολιτιστικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό ρόλο μας στην περιοχή είναι:
 
            → 900+ συμμετέχοντες
            → 30+ ομιλητές
            → 10 σεμινάρια
            → 3 μέρες

8) Σπιτική φιλοξενία στο #enahub

Το περασμένο έτος, προσφέραμε σπιτική φιλοξενία σε 9 εκδηλώσεις - συναντήσεις στον πολυλειτουργικό μας χώρο, #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, μεταξύ των οποίων: η ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη “18 εκδοχές της αγάπης” στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του νέου βιβλίου του “Τα γράμματα της αγάπης” (Νοέμβριος 2023) και η εταιρική συνάντηση του ομίλου ΟΠΑΠ για τους συνεργάτες του στην Ξάνθη (Νοέμβριος 2023).
 

9) Έμπνευση & Ενημέρωση

Εμπνευστήκαμε από τις γνώσεις και τις εμπειρίες των 70+ ομιλητών που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις μας και ενημερωθήκαμε για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα soft skills, τις νέες μέθοδους γεωργίας, την άσκηση στον εργασιακό χώρο, την τεχνητή νοημοσύνη και το αθλητικό δίκαιο.
 

10) Συμμετοχή σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες

Καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου είχαμε ενεργή συμμετοχή σε 38 ενημερωτικές εκδηλώσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι μόνο, οι οποίες διαμόρφωσαν τον χάρτη της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας εντός και εκτός των συνόρων της περιοχής μας. 
 

11) Επίσκεψη σε 10 πόλεις της Ελλάδας

Επισκεφτήκαμε 10 πόλεις της Ελλάδας (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Χρυσούπολη, Καβάλα, Θάσο, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα) για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και γνώσεις, να συνομιλήσουμε, να γνωρίσουμε από κοντά και να συνεργαστούμε με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των πολυδιάστατων δράσεων της εταιρείας μας.  
 
 

12) Ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας 

Διανύσαμε 8.000 χιλιόμετρα για να μοιραστούμε ιδέες και να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία. Κάθε χιλιόμετρο αυτού του ταξιδιού, αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον, δημιουργώντας συνέργειες και προάγοντας νέες ιδέες που θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν το επιχειρηματικό τοπίο της χώρας. 
 
 

13) Ανάπτυξη ιστοτόπου enaevents.gr  

Εγκαινιάσαμε το ψηφιακό σπίτι της υπηρεσίας #enaevents στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://enaevents.gr
 
 
Ο νέος διαδικτυακός τόπος αποτελεί το κέντρο πληροφόρησης για όλα τα events που σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε στον φυσικό και ψηφιακό κόσμο. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να βρει πληροφορίες για τα προηγούμενα αλλά και τα επερχόμενα events, συμπεριλαμβανομένης της θεματολογίας, του προγράμματος και των ομιλητών, καθώς και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα. Επιπλέον, ο νέος ιστότοπος παρέχει εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την ομάδα που υποστηρίζει και διαχειρίζεται τα events με επαγγελματισμό και δημιουργικότητα. Μια επίσκεψη στο νέο ψηφιακό μας σπίτι, ισοδυναμεί με μια μικρή γεύση της σπιτικής φιλοξενίας που προσφέρει η ομάδα της #enaevents στην οργάνωση εκδηλώσεων αλλά και ο πολυλειτουργικός μας χώρος, #enahub. 

14) Προώθηση οικοσυστήματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Ως υπερήφανος Φορέας Αρωγός του eMT cluster, του πρώτου Συνεργατικού Σχηματισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αλληλεπιδράσαμε με το οικοσύστημα ανθρώπων, επιχειρήσεων & φορέων για την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. 
 

15) Εκπαίδευση - Συνεχής Μάθηση

Το 2023, διευρύναμε τους ορίζοντες των γνώσεων μας, πραγματοποιώντας περισσότερες από 1550 ώρες εκπαίδευσης σε 9 διαφορετικά αντικείμενα. Προσηλωμένοι στη δέσμευση μας για συνεχή προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, αποκτήσαμε νέες γνώσεις σε θέματα όπως η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, το LinkedIn, το Project Management, η Διαχείριση Χρόνου, η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, η Τεχνητή Νοημοσύνη, ο κανονισμός GDPR, το Growth Marketing, το Marketing & η Επικοινωνία.
 

16) Επιμόρφωση που σώζει ζωές

Το 2023, είχαμε την ευκαιρία να εκπαιδευτούμε στην βασική υποστήριξη ζωής και την αποτελεσματική χρήση απινιδωτή. Η απόκτηση αυτών των δεξιοτήτων αποτελεί καίριο τμήμα της δέσμευσής μας για την ασφάλεια και την ευημερία όχι μόνο των μελών της ομάδας μας, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας στην οποία είμαστε ενεργά μέλη. Η εκπαίδευση αυτή ενισχύει την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά σε κάθε είδους καταστάσεις και να συμβάλλουμε διαρκώς στη δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος.
 

17) Πιστοποιήσεις

Η δέσμευσή μας προς την υψηλή ποιότητα και τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας, αποδεικνύεται και μέσω των πιστοποιήσεων που αποκτήσαμε. Το 2023, καταφέραμε να πιστοποιηθούμε σε εταιρικό και ατομικό επίπεδο: στην "Βασική υποστήριξη ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή (BLS/AED)", αποδεικνύοντας την ικανότητά μας να αντιδρούμε αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
 
3 στελέχη της #enateam πιστοποιήθηκαν ως GDPR Specialists & Data Protection Officers (DPO), ενισχύοντας την ικανότητά μας να διαχειριζόμαστε με ασφάλεια τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται. Επιπλέον, ένα στέλεχός μας απόκτησε πιστοποίηση ως Ειδικός Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ η εταιρεία πιστοποιήθηκε ως Κέντρο Υποδοχής Δηλώσεων & ως Φορέας Γεωργικών Συμβουλών. Σημαντικό βήμα για εμάς αποτελεί και η ανανέωση της πιστοποίησης ISO 9001:2015 της εταιρείας, γεγονός που ενισχύει την δέσμευσή μας προς την ποιοτική εξυπηρέτηση και την συνεχή βελτίωση των διαδικασιών μας.
 

18) 1η Εθελοντική Αιμοδοσία

Συγκεντρώσαμε 22 φιάλες αίματος οι οποίες θα συνδράμουν 66 συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη και ταυτόχρονα καταφέραμε να ξεπεράσουμε το προηγούμενο ρεκόρ, με 7 άτομα να γίνονται αιμοδότες για πρώτη φορά στην παρθενική εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η #enateam και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις μας,  τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. 
 

19) Business Stories - Ιστορίες Επιτυχίας

Αναδείξαμε τις ιστορίες επιτυχίας 11 επιχειρήσεων που μας εμπιστεύτηκαν μέσω της στήλης Business Stories, αλλά και της δικής μας υπηρεσίας #enaevents, παρουσιάζοντας από «μέσα» τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν με την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές δράσεις στις οποίες εντάχθηκαν και με τις ικανότητες, το ταλέντο και τη θέληση τους, έκαναν το επιχειρηματικό τους όραμα πραγματικότητα. 
 
 

20) Γεωργικές Συμβουλές

Ξεκινήσαμε να προσφέρουμε γεωργικές συμβουλές σε 668 παραγωγούς, παρέχοντας πέντε διαφορετικά πακέτα συμβουλών, μέσω της πιστοποιημένης ομάδας Γεωργικών Συμβούλων που έχει αναπτύξει η εταιρεία μας.  
 
 

21) Στρατηγικός Σχεδιασμός Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Συμμετείχαμε καταλυτικά στο σχεδιασμό των επόμενων 5 χρόνων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, υποστηρίζοντας τη Διοίκηση του Ιδρύματος στην προσπάθεια της να δημιουργήσει το κατάλληλο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης για όλους τους τομείς δράσης του πανεπιστημίου. 
 

22) Νέα μέλη στην ομάδα μας

Υποδεχτήκαμε με χαρά 6 νέα μέλη στην οικογένεια της #enateam. Η προσθήκη αυτών των νέων συνεργατών ενισχύει την δυναμική της ομάδας και φέρνει νέες ιδέες, ταλέντα και ενέργεια στο επιχειρηματικό μας περιβάλλον. Κάθε νέο μέλος συμβάλλει στην πολυποίκιλη και δημιουργική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει την #enateam, ενισχύοντας την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις και να καινοτομούμε σε κάθε επίπεδο. 
 

23) Πρακτική Άσκηση στην ena

Στηρίξαμε 10 νέους και νέες στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εξοικειωθούν με τον επαγγελματικό χώρο μέσω της Πρακτικής τους Άσκησης στην εταιρεία μας. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε το μέλλον των νέων επαγγελματιών και συμβάλλουμε στη δημιουργία ισχυρών θεμελίων για την επαγγελματική τους εξέλιξη.
 
 
Παραμένουμε πιστοί και το 2024 στην αποστολή της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιχειρηματική, οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στην οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία.