Σχέδια Βελτίωσης: Ανώτατο όριο επιλέξιμης δαπάνης για τρακτέρ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

March 13, 2019 - 15:39
0 comments

Πιο κοντά στην έναρξη της αξιολόγησης των σχεδίων βελτίωσης που έχουν υποβληθεί φαίνεται πως βρισκόμαστε, καθώς σε όλες τις ΔΑΟΚ της χώρας έχει σταλεί πλέον ο πίνακας που καθορίζει την ανώτατη επιλέξιμη τιμή για κάθε συγκεκριμένο μοντέλο γεωργικού ελκυστήρα. Ο πίνακας περιλαμβάνει στοιχεία για τον κατασκευαστικό οίκο του ελκυστήρα, το ακριβές του μοντέλο και την ύπαρξη ή όχι καμπίνας σε αυτό και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων ενίσχυσης για συγχρηματοδότηση αγοράς γεωργικού ελκυστήρα. 

Ο πίνακας, που σύμφωνα με τη μονάδα επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλύπτει αυτή τη στιγμή ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των μοντέλων για τα οποία έχουν αιτηθεί οι υποψήφιοι, αναμένεται να εμπλουτιστεί προσεχώς τόσο για να καλύψει όλα τα μοντέλα σε ποσοστό 100% όσο και για να συμπεριλάβει και τις τιμές του extra εξοπλισμού που θα θεωρηθεί επιλέξιμος. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που δημοσίευσε το ΥΠΑΑΤ (δείτε την στα συνημμένα αρχεία) οι ανώτατες επιλέξιμες τιμές υπολογίστηκαν ύστερα από έρευνα αγοράς σε ελληνικά και ευρωπαϊκά εξειδικευμένα sites και έντυπα, αλλά και σύμφωνα με τις προσφορές που κατατέθηκαν στα πλαίσια των αιτήσεων.  

* Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί από το αιτούμενο σχέδιο το ακριβές μοντέλο του ελκυστήρα πρέπει να γίνεται επικοινωνία με τον συντάκτη του αιτήματος ενίσχυσης.

Δείτε την ανώτατη επιλέξιμη χρηματοδότηση για κάθε μοντέλο γεωργικού ελκυστήρα στην εγκύκλιο στα συνημμένα αρχεία. 

Πηγή: ypaithros.gr

Tags: