Οικονομία

Απονιτροποίηση: Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

enateam's picture
Submitted by enateam on Wed, 07/11/2018 - 10:08

Με Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε χθες, 10 Ιουλίου 2018, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων στήριξης για τη δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα». Έτσι πλέον οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί δύναται να ενημερωθούν επίσημα για το αν έχουν ενταχθεί ή όχι στη συγκεκριμένη δράση. 

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους

enateam's picture
Submitted by enateam on Mon, 07/02/2018 - 16:22

Μεγάλο πρόγραμμα με ωφελούμενους 10.000 ανέργους ηλικίας 18 - 29 ετών εφαρμόζεται από τον ΟΑΕΔ. Πρόκειται για πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση χιλιάδων ανέργων. Μάλιστα, έμφαση θα δοθεί ιδιαίτερα στους πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστημιακού αλλά και Τεχνολογικού Τομέα.

Η αποτελεσματικότητα των άμεσων ενισχύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

enateam's picture
Submitted by enateam on Thu, 06/21/2018 - 15:35

Ένα άρθρο του Νικόλαου Μπούσιου, Προϊσταμένου του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου

Ανοίγουν 5 νέες δράσεις του ΟΑΕΔ για 49.566 ανέργους

enateam's picture
Submitted by enateam on Wed, 05/09/2018 - 16:24

Με πέντε νέα προγράμματα για 49.566 ωφελούμενους θα κινηθεί ο ΟΑΕΔ το προσεχές διάστημα.

Οι νέες θέσεις που ετοιμάζονται για επιχειρήσεις, δήμους και δασαρχεία της χώρας, αφορούν προγράμματα επιχορήγησης, κατάρτισης νέων ηλικιακά ανέργων, επανένταξης στην αγορά εργασίας και προσλήψεων κοινωφελούς χαρακτήρα, με τις περισσότερες προκηρύξεις υλοποίησης να βρίσκονται ήδη στη δοκιμαστική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 4ο

enateam's picture
Submitted by enateam on Wed, 05/09/2018 - 12:28

Βήμα 4ο:

Συγκέντρωση δεδομένων, SEO και ασφάλεια

Αυτό είναι το κομμάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι παραλείπουν. Θυμηθείτε όμως ότι είναι ιδιαιτέρως βασικό για την επιβίωση σας διαδικτυακά.

Η συγκέντρωση δεδομένων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα. Οι επιστήμονες δεδομένων (αναλυτές δεδομένων) αμείβονται πολύ καλά στις μέρες μας. Επίσης, τα δεδομένα αποτελούν έναν από τους πιο πολύτιμους πόρους και θεωρούνται το “πετρέλαιο της εποχής μας”.   

Ξεκινά το πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ"

enateam's picture
Submitted by enateam on Fri, 02/09/2018 - 13:31

Δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκήρυξης του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον ΙΙ». Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τα τέλη του μήνα Φεβρουαρίου, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σύνδεσης των τραπεζών με το πληροφοριακό σύστημα.

Σύμφωνα με τον Οδηγό Εφαρμογής του προγράμματος που ανάρτησε στο Διαδίκτυο το υπουργείο κάποια από τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι τα παρακάτω:

exoikonomw

To Europe Direct Ξάνθης στη Δ.Α.ΣΤΑ. Δ.Π.Θ. την επόμενη τριετία

enateam's picture
Submitted by enateam on Fri, 02/02/2018 - 12:04

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογής φορέων που θα φιλοξενήσουν τα "Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης για τους πολίτες", όπως είναι γνωστά, στην Ελλάδα για την περίοδο 2018-2020.

europe direct xanthi

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα - Το επιχειρηματικό προφίλ που αντέχει στην κρίση

enateam's picture
Submitted by enateam on Thu, 02/01/2018 - 12:49

Οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις αποτελούν σημαντικό πυλώνα της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας και μπορούν να έχουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη και τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όμως, οι πιέσεις που ασκήθηκαν κατά την κρίση έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους. Σήμερα στην Ευρώπη, ο αριθμός των ΜμΕ, η απασχόληση σε αυτές, και η παραγόμενη προστιθέμενη αξία έχουν επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, με λίγες μόνο εξαιρέσεις, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

4η τροποποίηση για τη Δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

enateam's picture
Submitted by enateam on Thu, 02/01/2018 - 12:17

Ανακοινώθηκε η τέταρτη (4η) τροποποίηση της πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στην Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ».

Επισημαίνεται ότι με την 4η τροποποίηση αυξάνεται ο προϋπολογισμός της Παρέμβασης ΙΙ του Α κύκλου της δράσης, κατά 86.535.722 ευρώ με εμπροσθοβαρή ενεργοποίηση των πόρων της συνολικής Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης.

innovate

Pages