Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Νέοι & Επιχειρηματικότητα"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

February 25, 2019 - 11:06
0 comments

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του Σαββάτου, ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης (με τους νέους να αποτελούν την πλειοψηφία) τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση "Νέοι και Επιχειρηματικότητα" που συνδιοργάνωθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ., το Xanthi Tech Lab και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.  

Την εκδήλωση άνοιξαν ως εκπρόσωποι του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Europe Direct Ξάνθης κ. Μπότσαρης Παντελεήμων και η αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Μιχαλοπούλου Μαρία, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις δράσεις του πανεπιστημίου και των διαφόρων δομών του και παρουσίασαν το [email protected]Οpen Innovation Actions και τη Θερμοκοιτίδα του ΔΠΘ δύο προγράμματα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο προσεχές χρονικό διάστημα με σκοπό να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας.

Τη σκυτάλη πήρε η ευρωβουλευτής κ. Εύα  Καϊλή, που ξάφνιασε ευχάριστα με την απλότητα της τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο για ίση μεταχείριση της Ελλάδας με τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της Ε.Ε. σε διάφορους τομείς όπως η ψηφιακή πρόσβαση και η απελευθέρωση της διαδικτυακής αγοράς καθώς επίσης και στους τρόπους με τους οποίους η Ευρώπη μέσω του Ευρωκοινοβουλίου μπορεί να στηρίξει τις επιχειρηματικές προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών. Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στο κοινό και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις τους. 

Την ανάγκη για συμμετοχή όλων μας στις επερχόμενες ευρωεκλογές είχε ως κεντρικό μήνυμα η σύντομη εισήγηση  του Εκπροσώπου Τύπου του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Τσουτσοπλίδη Κώστα.  

Στο τελευταίο κομμάτι των παρουσιάσεων της ημέρας, εκπρόσωποι δύο επιτυχημένων Startup εταιριών, ο κ. Τζανέτος της Apifon με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ο κ. Νίκου του Classter με έδρα την Καβάλα, περιέγραψαν το πώς ξεκίνησαν, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και πώς κατάφεραν να αναπτύξουν τις καινοτόμες επιχειρήσεις τους στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που προηγήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν επίσης τα pre-event workshops σχετικά με την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών με τους εισηγητές κ. Σταύρο Κουνή και κ. Ορφέα Ρωμαΐδη να μοιράζονται πολύτιμες πληροφορίες με τους νέους ανθρώπους που τα παρακολούθησαν. 

Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τη δύναμη της σύγχρονης τεχνολογίας αφού είχαν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν και να παραλάβουν μόνοι τους το ειδικό badge τους, με τα προσωπικά τους στοιχεία και χρήσιμες οδηγίες στην είσοδο της αίθουσας καθώς και να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για την πορεία της εκδήλωσης από τη σχετική ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Η συνολική διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία και το αξιόλογο πάνελ έδωσε στους παρευρισκόμενους πληροφορίες, συμβουλές και αρκετή τροφή για σκέψη.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, πάντα πρόθυμη να στηρίξει οτιδήποτε αναπτύσσει και προωθεί τους ανθρώπους και την επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποίησης της, βρισκόταν ανάμεσα στους χορηγούς της εκδήλωσης.  

Είσοδος/εγγραφή/παραλαβή bagde

Pre-event workshops

Το κοινό της εκδήλωσης

Ο εκπρόσωπος της Apifon, κ. Τζανέτος

Η κ. Καϊλή με τους χορηγούς