ΟΑΕΔ: Ενισχύονται οι επιταγές επανένταξης στην αγορά εργασίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

May 22, 2020 - 23:13
0 comments
Ενισχύεται το πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας. 9.000 θέσεις επιδότησης της εργασίας σε περισσότερες επιχειρήσεις, με περισσότερες αποδοχές, μεγαλύτερη επιχορήγηση και απλουστευμένες διαδικασίες με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής της επιδότησης της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας.

Οι ωφελούμενοι

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Οι τροποποιήσεις

  • Αφαίρεση του περιορισμού συμμετοχής σε εργοδότες που απασχολούν έως 10 άτομα, συνεπώς διεύρυνση της συμμετοχής σε όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα από το μέγεθος του προσωπικού τους.
  • Αφαίρεση του περιορισμού συμμετοχής σε επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους στους οποίους υπολείπονται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότησης, συνεπώς διεύρυνση της συμμετοχής σε όλους τους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.
  • Αύξηση στο 80% του μισθολογικού και μη κόστους η ανώτατη μηνιαία επιδότηση των επιχειρήσεων, έως τα 830 ευρώ. Δηλαδή, υπερδιπλασιασμός της ανώτατης επιδότησης για την πρόσληψη ενός επιδοτούμενου ανέργου από 400 στα 830 ευρώ (108%).
  • Καθορισμός στα 830 ευρώ το μήνα των ελάχιστων ακαθάριστων αποδοχών των ανέργων που προσλαμβάνονται.
  • Απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας αίτησης και πρόσληψης ανέργων για τις επιχειρήσεις.
  • Μετατροπή σε ηλεκτρονική της διαδικασίας αίτησης και κατάθεσης δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιχορήγησης από τις επιχειρήσεις.
  • Κατάργηση της 3μηνης δέσμευσης για διατήρηση προσωπικού μετά το τέλος της 12μηνης επιχορήγησης.

Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Πηγή: oaed.gr