Επιδοτούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις σε εταιρείες μέσω κουπονιού (voucher)

enateam's picture
Submitted by enateam on Mon, 08/07/2017 - 16:00

100 εκατομμύρια ευρώ είναι αυξημένος, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο προϋπολογισμός του προγράμματος που απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις και αφορά  την ανάπτυξη δικτύων ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς.

Αφορά περίπου 200.000 εταιρείες, βρίσκεται στην ολοκλήρωση των διαδικαστικών εκκρεμοτήτων και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στο Φθινόπωρο.

Ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αύξηση των ευρυζωνικών συνδέσεων από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), μέσω της ενίσχυσης της ζήτησης για  νέες τεχνολογίες δικτύων επικοινωνιών. Αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αξιοποίησης σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών από την επιχειρηματικότητα με σκοπό την μετάβαση των ελληνικών ΜΜΕ στην ψηφιακή οικονομία.

Η ενίσχυση θα δίνεται με κουπόνι.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω κουπονιού (voucher) που θα εξασφαλίζουν στη δικαιούχο εταιρεία σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps (με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps) και υποστήριξή τους προκειμένου να μεταβούν σε ανταγωνιστικότερο παραγωγικό και λειτουργικό μοντέλο με αξιοποίηση υπηρεσιών νέφους.

Το κουπόνι θα  καλύπτει μέρος του εφάπαξ και του μηνιαίου κόστους σύνδεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα 24 μηνών καθώς και τμήμα του κόστους για την υιοθέτηση νεφο-υπολογιστικών υπηρεσιών.

Υπολογίζεται ότι το σύνολο των πόρων για την αξιοποίηση δικτύων επικοινωνιών θα προσεγγίσει το μισό δισ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr